אוקיי, VS6 נגד VS.NET

voguemaster

New member
אוקיי, VS6 נגד VS.NET

תעלו לכאן סיבות בעד/נגד, דעות, דברים שאתם יודעים וכד'.. במה עדיף להשתמש ?

annefan

New member
דעתי

(אני מתייחס רק ל-VC6 מול VC7.1 בסביבות האלה. בזה עבדתי בשנה האחרונה. נגעתי מעט ב-VB.NET לא מספיק לחוות דעה). אני מתייחס רק ל-VS.NET 2003, לא ל-2002 הנורא. הצדדים השליליים: הבעיה העיקרית של VS.NET היא ה-IDE שלו. זה לא שהוא רע, ובהרבה דברים הוא יותר טוב מ-VS6. אבל, כיוון ש-VC6 כל כך ותיק ומוכר, כל שינוי מפריע. בעיה נוספת היא הכובד שלו. הוא צורך המון זכרון ו-CPU חזק, לא רק לקומפילציות, גם לעבודה שוטפת. עוד משהו, תפקודי המקשים השתנו (לדוגמא, alt+f8 לא מסדר את הקוד. במקומו יש ctrl+k, ctrl+f. כן! רצף של שני שינויים). אם אתה משתמש ב-templates, הרבה פעמים כל טעות ואפילו אזהרה של הקומפיילר, גורם לו להדפיס את כל תהליך ה-instansiation של הtemplate. צרף לכך את העובדה שבברירת המחדל, הדפסות הקומפיילר לא באות בשורה אחת, ואתה מקבל פלט של אלפי, אם לא עשרות אלפי שורות (!!!) של הדפסות של מעניינות אותך. (מה שכן, זה נותן למפתחים מוטיבציה מאוד מאוד גבוהה לנקות כל warning בקוד שלהם...) לא תומך ב-exception specification. לא תומך ביצוא makefiles. החיובי: העיקר: קומפיילר מעולה. אין מה להוסיף. תקני, מהיר, תמיכה בכל נושא הtemplates למעט export. מקפיד מאוד על הדקדוק של השפה (בייחוד אם לא נותנים לו להשתמש ב-MS extensions). הסביבה נוחה, ניתנת לקונפיגורציה בקלות הרגילה של MS. פורמט XML לקבצי הפרויקט. גם בלי VA ו-browse information, מנגנון ה-goto function/class השתפר מאוד.

ilankt

New member
VS.NET הרבה יותר כבד

אצלי כשפועל VS.NET אני צריך לסגור הכל (ויש לי הרבה 640 ראם) וגם מעצבן אותי כל הקטע של ה solutions הזה... למרות ש ב VS.NET יש בתוך הקוד עצמו את הקטע של העצים האלו, שאתה יכול להעלים את התוכן של פונקציה, מחלקה וכו, ולהשאיר רק את הכותרת, שזה יכול לחסוך במקום...

DadleFish

New member
נסחפת

VS.NET עבד לי מצוין גם על מחשב עם 512MB. לכל הדברים האחרים שנאמרו פה אני מסכים.

annefan

New member
דווקא אני איתו

היה לי מחשב 1.8GB + 512 MB, והיה לו קשה עם ה-IDE.

voguemaster

New member
חתיכת הבדל!

יש לי AMD 800 עם 256 מגה זיכרון וה-VS6 טס אצלי. וואי...

gmorphus

New member
הם דיברו על VS.NET

ולא על VS6, שעובד כמו גדול גם על ה128, 667Mhz שלי... (ביזיון לא?)

voguemaster

New member
אני יודע, אני פתחתי את השרשור

אני רק מציין שה-VS6 שלי רץ ממש מצוין ולפי הטענות שהועלו פה ה-VS.NET ירוץ כמו התחת שלי (לא בעצם לא.. יש לי אחלה תחת
)

DadleFish

New member
ולי היה 2.0GHZ + 512MB וה-IDE

עבד מצוין. טוב, בכל מקרה, החסרון הוא הכובד - אין ספק ש-VS.NET יותר איטי מ-VS6 - אבל היתרון הוא בנוחות השימוש הרגילה, ובכך שהתוצר הוא הרבה יותר סטנדרטי.

MotiAd

New member
חחח.. יש לי פנטיום 3 450 מה"ץ...

עם 256 זיכרון והויזואל סטודיו רץ מעולה (היה לי לפני כן 550 מה"ץ אבל נשרף אחרי שנים) עכשיו אני מן הסתם עובד על 2.8 512 מה"ץ. הכל תלוי בכם. אהה ד"א בפנטיום 3 מותקן וינדוס 2003 שרת. וסתם באופן עקרוני אני לא מתכוון אפילו לעבוד עם איכס פי. או 2000 או 2003. פשוט מעולות. מי יודע, אולי כמו שיש לאינטרנט אקספלורר בעיות באיכס פי גם ל-VS יש.

voguemaster

New member
ילד... ../images/Emo3.gif

לאינטרנט אקספלורר יש בעיות בכל פלטפורמה חלונאית. הדבר הזה הוא גבינה שוויצרית מחוררת במיוחד! אני יכול רק בראש לספור לפחות חמישה חורי אבטחה שיאפשרו לי לעשות ככל העולה על רוחי במחשב שלך, בלי יותר מדי מאמץ (אגב יש עוד אבל הם פרחו מזכרוני). לעומת IE, אני יכול להגיד ש-VS זה מוצר *מעולה*. פשוט כך. IE זה חרא וכל מי שנדפק מהשימוש בו, מגיע לו
לא סתם CERT מציעים לכולם לעבור למוזילה

MotiAd

New member
מסכים לחלוטין...

לא טענתי שיש בעייה ב-VS דווקא אלא במשהו אחר. קרי וינדוס אבל מי אני שאגיד. עדיין לא ראיתי את כל הקוד מקור של וינדוס בשביל לשפוט. בכל אופן גם VS לא מוצר מושלם ולכן אי אפשר לדעת. מן הסתם תמיד יש מה לחדש. אני מאוד אוהב את VS בעבודה איתו בתור IDE ובתור עורך קוד. לא הייתה לי מעולם בעייה איתו בתור ביצועים זאת הטענה שלי.

למעלה