אוקיי! שאלה...

לפי מה שידוע לי...

ג'ירפות כן כשרות, אבל לא יודעים איפה לחתוך לה את הצוואר... זאת אומרת, פעם לא ידעו, עכשיו בטוח אפשר לדעת. אבל עדיף ככה, קשה לי לדמיין גי'רפה על הצלחת שלי. זו חיה פיראית כזאת, שחיה בסוואנה (איך כותבים את זה?) לא נשמע טוב לאכול אותה... אגב, אני חדשה בפורום.

מוצארט

New member
וזה מהסיבה הפשוטה

שלא יודעים איך לשחוט אותו. ג'ירף בהחלט כשר, אך אין את הידע, ואיך אפשר לבצע בו שחיטה כשרה.

SGVB

New member
דווקא לא נכון כנראה

גם אני תמיד חשבתי ככה עד שיש לי כבר משנה שעברה רב שהוא גם שוחט והוא טוען שאפשר בקלות מאד לשחוט ג'ירף אבל פשוט אף פעם לא נהגו לאכול ג'ירף

מוצארט

New member
דבר ראשון, תלמד לדבר יפה

היית רוצה שאני אכתוב על מה שכתבת קישקוש? אני בטוח שלא, אז נא הסק המסקנות... ולעניין, לא יודעים בדיוק היכן לחתוך.

והרי ל-ת-ש-ו-ב-ה!

בס"ד אסור לאכול חזיר משום שהוא יענו עובד עלינו... והרי פרוט למי שלא מבין...: החזיר מעלה גרה ומפריס פרסה אך לא שוסע שסע ובעיקרון לא ממש רואים את השסיעה ולכן הוא מרמה אותנו ובגלל זה לא אוכלים אותו! אמוץ

tamarhp

New member
השאלה שלה היתה

אם אין הבדל בין חזיר לשאר הבהמות הטרפות, אז למה מזדעזעים הרבה יותר כשאומרים שמישו אכל חזיר, ולא - ארנבת למשל? או שיש הבדל עקרוני?

תמר

בס"ד א' סליחה פשוט יש עומס באייסי וזה לא נותן לי לכתוב וב' אם דיברת אליי אז זה בגלל שהוא הסמל הכי גדול לטרף אבל לא נראה לי שכולם יודעים למה ועל כך עניתי בתגובתי לשאלה!

tamarhp

New member
התכוונתי

לכל מי שענה שלא בהתאם לשאלה לאו דווקא אליך אבל זה מיותר לכתוב את אותה הודעה לכולם..

danielhope

New member
נכון, ויש עוד סיבה שהזכרתי...

ואני לא חושב שיש להאשים את החזיר על מבנהו הטבעי

reutרעות

New member
שמע קטע...

יש לי מורה בבית ספר לביולוגיה שאנחנו קוראות לה עכבר מעבדה ובקיצור- מייסי (הבנת למה?!?!)

shadow dancer

New member
ג´ירף כשר!!!

זה לא נכון כל כך... חזיר פשוט יותר נפוץ! בגלל זה את שומעת על זה יותר.

חחח.... ומאיפה אתה יודע הכל על

הג'ירף? מעיתון אותיות!!! פחחחחחחחחח......... ד"א, מישהו מפה מנוי לעיתון?

למעלה