אוקיי! שאלה...

tamarhp

New member
כי

בתורה מוזכרות, נדמה לי, 4 חיות טמאות ומתוכן החזיר הוא החיה הכי פופולרית. שמעת פעם על בייקון? זה חזיר... חזיר נחשב מעדן... לכן זה יותר נפוץ ומקובל לאכול חזיר, מאשר - למשל - ארנבת.

tamarhp

New member
עופר בגד בנו, לא בה

וננה מחונכת, היא לא טרפה לה את הראש! והיא הוברחה לחו"ל בריאה ושלמה, רק הכתמים שלה התפזרו בינתיים...

beckham17

New member
כנראה שלא קראת טוב את מה שכתבתי...

כתבתי כי זה נפוץ אצל הגויים, ולכן זה הפך ל"שיקוץ אוטומטי" אצלנו... עונה לך?

tamarhp

New member
מה??

את נכנסת מבי"ס??? אני ניסיתי ולא הצלחתי! יש שם מורשת!!!

אוקיי! שאלה...

מה ההבדל בין חזיר לשאר הבהמות הטרפות? למה כולם מזדעזעים מלשמןוע על מישהו שאכל חזיר ופחות מעל מישהו שאכל ג'ירף? (חוץ מזה שזה נשמע דוחה...
) תענו על זה... יום נעים!

SGVB

New member
אוקיי ננסה לענות

למען האמת חזיר נראה לי פשוט מסמל סמל חזק של דברים לא כשרים ומשהו שממש בלט לי ג'ירף כ-ש-ר

אני מניחה שזה בגלל

השפעת המוסלמים. חיינו בגלות כ"כ הרבה שנים ככה שיש הרבה מנהגים שלנו שהושפעו מהם, כגון סיאוב החזיר. אני יודעת לדוג' שאצלנו בעדה לקחו מהם הרבה מנהגי אבלות, כגון: הנשים מכות את עצמן בהלוויה- יאק.

danielhope

New member
להלן ההסבר

בתקופת המצור על ירושלים (לא בקיא בזמן וברקע לצערי, שכחתי אותו) הועלו מעל החומה הקורבנות התמידים לבית המקדש. אך פעם אחד הועלתה המזימה להעלות חזיר, וכשהוא אחז בציפורניו בחומה, הזדעזעה כל הארץ, ומאז נפסק התמיד. ונאמר "ארור המגדל חזירים"... ומאז הוא הפך לסמל, כמו כן הוא היה חיה שאכלו אותה הרבה שאר עמי הארץ...

danielhope

New member
יש על זה מחלוקת

ונמדה לי שאף קהילה לא נוהגת לאכול ג'ירפה...

tamarhp

New member
כעיקרון

זה כשר אבל זה לא עבר במסורת ולכן לא אוכלים אותה. בכל מקרה, זו חיה מוגנת - וגם ככה לא היו נותנים לנו לצוד ג'ירפות...

לפי דעתי...

אני חושב שהרם שלי (המחנך) אמר לנו שבעצם לא ידוע למה אסור לאכול חזיר וה' לא רצה לומר לאדם הראשון! םאם אני לא טועה!

מזה משנה??????

אז יופי מה את רוצה שאני יגיד?! יש לך אוזניים גדולות הם גרים בדיר חזירים והם ורודים והם מסריחים בטירוף מה עוד? הם לא כשרים יש להם אף מגעיל!

danielhope

New member
אני צמחוני, אבל...

אשמח בשביל חובבי הבשר כאן, ביום שבו יהנדסו פרה בטעם של חזיר :)

למעלה