אוקיי ראיתי את זה הרגע וזה חשוב מאוד

• פותח הנושא yoory
  • פורסם בתאריך

yoory

New member
אוקיי ראיתי את זה הרגע וזה חשוב מאוד

הרגע ראיתי בדף האחורי של הארץ על העניין של יום זכויות בעלי החיים שעושים יום ללא בשר בכנסת. עד כאן טוב ויפה, נכון? ואז ראיתי את זה: "במזנון הכנסת צוין יום ללא בשר. כשהתברר יו"ר מרצ-יחד היוצא יוסי ביילין שהוא ייאלץ לבחור בין לזניה צמחונית לפלפל ממואל, הוא הציע לנקוט פעולות מחאה. גם המועמד להחליפו, חיים אורון, לקח את העניין קשה, אבל אמר שהוא מוכן לסבול יום אחד" כאילו, אם עד עכשיו היה מישהו בנוער שתמך בו, אז אני לא יודעת אם זה עדיין תקף. אה, ואיברהים צרצור דווקא התלהב מהעניין. רןכהןרןכהןרןכהןרןכהןרןכהןרןכהןרןכהן

ל שכזו

New member
מה, ביילין מגניב,

הכי כיף זה לדבר על זב"ח כשאתה לובש מעיל עור.

revengen

New member
לא ידעתי שצמחונות היא במצעה של מרצ...

וכיוון שהיא אכן לא נמצאת במצע מרצ, ומרצ לא דוגלים בצמחונות ופועלים להרחבתה בקרב האוכלוסייה, אני לא מוצא אף סיבה למה שמר ביילין וחברו למקצוע, מר אורון, לא יאכלו בשר כמה שהם רק רוצים...

revengen

New member
אם כך, מרצ איננה מפלגה מוסרית...

שכן ערך הצמחונות איננו נמצא כלל וכלל במצעה. אם זו קביעתך, שאין זה מוסרי לאכול בע"ח, וזו זכותך לקבוע זאת, אין סיבה שתישארי במפלגת מרצ, שכן את אמרת בעצמך שהיא והעומדים בראשה, אינם מוסריים.

ל שכזו

New member
אבל יותם,

אתה שם לב שאתה מתאים את המוסר למפלגה ולא את המפלגה למוסר? מה שמוסרי בעיניי, או בעיניי העומדים בראשה של מרצ, מעצב את העמדות שלה בסוגיות כאלו ואחרות דרך בחירות. אני לא מאמינה שיש בכלל מישהו במרצ שכל המוסר שלו מתחיל ונגמר במצע מרצ, מצע מרצ לא נוגע לערכים מוסריים כאלו ואחרים, רק מושפע מהם. הוא מפרט מה עמדת מרצ בנוגע לסוגיות מסוימות בניהול המדינה. חוצמזה שאני לא רואה טעעם בלהאשים מישהו\י בזה שהוא\היא לא מוסרי\ת או כן מוסרי\ת, זה מסית את הדיון ממעשים לא\נשים.

revengen

New member
קצת הצחיק אותי המשפט האחרון שלך,

אם אין טעם להאשים אדם אחר בכך שהוא או היא אינם מוסריים, אז למה בכלל פתחת בכך מלכתחילה, וקבעת כי מר ביילין ומר אורון לא צריכים לאכול בשר מטעמי מוסר... לדעתי למשל, אין בעיה מוסרית באכילת בשר, לדעתך יש, אך אם אינך מאמינה שיש להתמקד בזה כרגע, למה פתחת בזה? יתר על כך, לא התעסקתי יותר מדי במי אני מצמיד למי, את רק קבעת כי אי אכילת בשר היא מצווה מוסרית בעוד אכילת בשר היא איננה כזו, אז ציינתי, כי המצווה המוסרית הזאת כלל וכלל איננה נמצאת במצעה של מרצ (ובתקווה ענקית שלעולם לא תגיע לשם, אמן ואמן) וכן שגם העומדיםם בראשה של מרצ אינם מאמינים בה(תודה לאל..)זאת בניגוד גמור למה שיערה חושבת כנראה..או לפחות ממה שהצלחתי להבין מהודעתה.

ל שכזו

New member
שאלת איזה מניעים יש לצמחונות, עניתי שמוסר.

כי הדיון הוא לא אם ביילין ואורון מוסריים למרות היותם בראש מרצ, אלא אם אכילת בשר היא מוסרית. וכן, גם לי אין כוח לדיון הזה, אז די
הרבה "מצוות מוסריות" (ח"ח על הביטוי, נראה לי שתומר יאמץ אותו
) לא נמצאות במצאה של מרצ. ראית אזכור לעבדות ילדים במצע, למשל? מרצ לא מתיימרת למצות את כל המצוות המוסריות (וסתם, בליקשר, מרצ כתבה בחלק הסביבתי של המצע שתתמוך בארגוני זכויות בע"ח וכיו"ב, ורבים מראשיה כן עוסקים בזה.)

I Me Mine

New member
אתה לא נחשב

היית אוהב אותו גם אם הוא היה עובר לישראל ביתנו (ו, זה נראה לי ממש מוזר. כאילו, באמת אין לו מה לעשות אחרי הפרישה, שהוא נוקט פעולות מחאה כי הוא צריך לאכול לזניה? ג'יז, שילמד מקרמה או משהו.)

ראיתי אותו היום במערה!

הייתי בטיול עם הבצפר בעיר דוד ובזמן שחיכינו איפשהו במערה כולם התחילו להתלהב שיש שם חבר כנסת. וזה היה ביילין! זה היה כל כך מצחיק

למעלה