אוקיי הנה סקר

שאלה קשה...

ג´ון באמת היה גאון אבל אסור להמעיט בחלקו של פול שכתב כמה מהשירים הכי יפים בשנות השישים וגם אחרי הפירוק. נכון, הוא נשאר פופי וכזה הוא גם עכשיו אבל בכל זאת השירים שהוא כתב היו יפים. יש הרבה דוגמאות: Hey Jude Your Mother Should Know (שיר מדהים!!) Here There And Everywhere ואחרי הפירוק: Maybe I´m Amazed Band on the Run Here Today ולמרות כל זאת...בשורה התחתונה - ג´ון

קיר קמט

New member
ויש לי עוד שאלה.

מתי זה נהיה פורום ביטלס????? כל הזמן רק על הביטלס מדברים כאן. קיפוח.

Papito

New member
למי שאמר שImagine

זה הימנון להיפים מפגרים אז תרשה לי לתקן אותך אם תצא רק לרגע מהמסך של הציניות שאתה מסתתר בה תגלה את האידיאליזם המוחלט בשיר הזה ואת התקווה לעולם טוב יותר וזאת המהות של שנות ה60 אז הנה לך זה לא המנון להיפים מפגרים

Papito

New member
והנה הזדמנות להתענג על השיר ההיפי

Imagine Imagine there´s no heaven, It´s easy if you try, No hell below us, Above us only sky, Imagine all the people living for today... Imagine there´s no countries, It isnt hard to do, Nothing to kill or die for, No religion too, Imagine all the people living life in peace... Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man, Imagine all the people Sharing all the world... You may say Im a dreamer, but Im not the only one, I hope some day you´ll join us, And the world will live as one.

SMILE 4 NOTHING

New member
אז זהו שזה לא כ"כ אבסולוטי...

לדעתי IMAGINE הוא שיר שעבר את גבול הטעם הטוב,יש בו מסרים חיוביים,אבל יש מקום לתיקון.ולא להרוג אותי,אני מסבירה- הוא מדבר על איחוד,וזה חיובי,אבל הוא מצפה מאנשים שיהיו בדיוק כמו שהוא רוצה.לפי התוכניות שלו (and no religion too) לנון החליט שלא בא לו על דת,אז הוא שלל אותה לגמרי.והוא מראה אותה בשיר כגורם לעיכוב באיחוד העולם. אתה רוצה עולם שבו אלפי בני אדם זהים חושבים אותו דבר ומאמינים (או יותר נכון לא מאמינים) באותו דבר ומנהלים אורח חיים זהה לחלוטין?? אני מעדיפה עולם מגוון,קשת של צבעים שכל אחד תורם את מה שיפה בו,ושומר על הייחוד שלו,כל דת ומאמיניה,כל עם ותרבותו,זה יוצר אוכלוסיה מגוונת,וזה לא אמור להפריע חלילה לאיחוד,אלא להיפך,אם כל אחד יידע לקבל את השני,ולאהוב אותו באשר הוא,ולתת לו מקום בקשת,האידיאל של איחוד יוכל להתגשם. אני חושבת שלנון פיספס בשיר הזה את כל הרעיון של "peace and love" וחבל,כי זה שיר מהמם!! מקווה שהסברתי את עצמי....

Papito

New member
לא חשבתי על זה ככה

אבל נראה לי שלמה שהוא התכוון ב no religion too זה שהדת היא גורם המוות מס´ 1 בעולם (מלחמות , קנאה דתית , קיצוניות) ולכן הוא רוצה להעיף אותה כדי שלא יהיה מלחמות במקום זה הוא מציע שאנשים יאמינו בעצמם במקום במשהו שלא קיים (אלוהים?) זה המהות של השיר

SMILE 4 NOTHING

New member
מממ...

בכל אירגון,חברה,וקבוצה יש קיצוניים שיכולים אף לגרום למוות חלילה,זה שיש קיצוניות דתית בעולם,לא מוכיח שום דבר על שליליותה של הדת,כי הקיצוניות,היא סטייה מן הדת,וממה שאני יודעת על הדת היהודית,הקיצוניות היא אפילו הניגוד הגמור של הדת!! אם לנון שולל דת בגלל הקיצוניים שבה,אז למה הוא לא שלל את השמאל בגלל הקיצוניים שבו,ואת הימין בגלל הקיצוניים שבו,וכו´ וכו´,זה לא נגמר... כל אחד בוחר במה להאמין,או לא להאמין,וזה שזה מפריע ללנון,זה בעיה רצינית מאוד! זה שאתה מאמין שאלוהים לא קיים,זה לא אמור להפריע לאנשים אחרים להאמין בזה. ומי אמר שאנשי דת לא מאמינם בעצמם?! אמונה באלוהים לא סותרת את האמונה בעצמך!

hey jude..........

קודם כל שניהם ........ כי לכל אחד יש את "הפלפל" שטרם ללהקה את הגדולה שלה ...(לאו דווקא הסמים) ותאשימו את יוקו .........היא פירקה אותם soooooooooooooooooooooooooooooooooooooo take 50 lucy in the sky with diamonds (למבינים בלבד!!!טוב נוו...) = LSD וזהו ... תמשיכו לשמוע ביטלס ...

למעלה