אוקיי אז הבנתי

אוקיי אז הבנתי

שחובה שיהיה טסט פנימי לפני טסט חיצוני. השאלה שלי היא- מתי בערך מתקיים הטסט הפניטמי? בסביבות איזה שיעור? אני יודעת שזה תלוי בבן אדם וקצב ההתקדמות של התלמיד אבל אני בשיעור 40 כבר והמורה שלי לא הגיש אותי לא לטסט פנימי ולא לטסט חיצוני... מה עושים? ועוד שאלה- חילוף זה כמו טסט פנימי? כי יש לי חברות שעשו להן כמה פעמים חילופים עם מורים מאותו בית ספר לנהיגה (בשביל לקבל חוות דעת של מורה אחר). זה לא אומר שהיו להן כמה טסטים פנימיים נכון?

פרטנר

New member
טסט פנימי

אמור להערך לאחר 28 שעורי נהיגה לפחות. יתכן שגם אחרי 40 השעורים עדיין ,ע"פ דעת המורה שלך, אינך ברמה מספיקה לשלב הזה. נסי לברר עם המורה באיזה שלב את ומתי להערכתו תהיי מוכנה (ומה עלייך לשפר). טסט פנימי הוא מעין חילוף עם מורה (שהוא גם מנהל מקצועי של בית הספר). בהצלחה.

StaffordshirE

New member
לא חובה, אני לא עשיתי טסט פנימי

ניגשתי ישר לטסט חיצוני ועברתי.

רן88

New member
חובה לפי חוק. יכול להיות שהמורה שלך

הוא גם מנהל ביה"ס, ולכן הוא יכול לוותר על טסט פנימי מבחינה רשמית (אבל זה חבל, החלפות עוזרות).

StaffordshirE

New member
החלפות?

חצי מהשיעורים שלי היו עם מורה אחר מאותו בית הספר ובאותו היום של הטסט הייתי עם עוד מורה אחר מאותו בית הספר מפני שנאלצתי לעשות ת'טסט על האוטו שלו במקום על של המורה שלי אז הוא עשה לי שיעור להתרגל לאוטו. טוב נו, מי צריך טסט פנימי עם כל ההחלפות האלה..

REUT TV

New member
לא קשור..

המורה שלי היא המנהלת המקצועי של ביה"ס והיא החליפה לי מורים וגם היה לי טסט פנימי שאיזה מורה אחר עשה לי..

aviGODFATHER

New member
החלפות זה לא טסט פנימי...

זה סתם בשביל המורה שלך כדי שהוא יידע מה מורים אחרים חושבים עליך, וההפך (גם המורה שלך ייתן את דעתו על תלמידים של המורה שילמד אותך) . לפי מה שאני יודע לא חייבים 28 שיעורים בשביל טסט פנימי - אני עברתי בערך בשיעור 26-27 ויש לי חבר שעבר כבר בשיעור 17. זה שאת בשיעור 40 ועדיין לא ניגשת לטסט פנימי כנראה אומר שהמורה שלך לא חושב שאת מספיק מוכנה בשביל טסטים. אם את חושבת שאת כן מוכנה אז תשאלי אותו ותגידי לו שנראה לך שאת מוכנה...

Superdror

New member
כן חייבים לפחות 28 שיעורים.

כן חייבים לעשות טסט פנימי, המורה שלך לא יכול להגיש אותך לטסט חיצוני בלי שעברת טסט פנימי בהצלחה. זה שמורים מעגלים פינות וכו', זה כבר בעיה אחרת, אבל זה לא אומר שמה שהם עושים בסדר.

aviGODFATHER

New member
ניגשתי לחיצוני אחרי 28 שיעורים...

פשוט את הפנימי עשיתי קצת לפני.. חפיף.. כאילו מישהו כבר יכול לגלות את זה

Superdror

New member
המורה שלך חתם בכרטיס התלמיד שלך

שביצעת טסט פנימי אחרי 28 שיעורים ושעברת אותו - והמורה שלך עובר על החוק או לחילופין "מעגל פינות" אם הוא מגיש אותך לפני וכו'. ביג דיל / לא ביג דיל / משמעותי / לא משמעותי , באמת שלא מעניין, רק ציינתי מה החוק אומר.

המון תודה לכולם!!!

ויש לי עוד שאלה ואני מצרפת שרטוט להמחשה (מקווה שהוא יהיה מובן). הרכב השחור זה אני (המלבן) והרכב הלבן זה אוטו שתקוע ולא זז. הנתיב שבו שנינו נמצאים מיועד לפנייה שמאלה. הנתיב הימני מיועד לפנייה ימינה וישר. הנתיב בשמאלי ביותר מיועד לתנועה המגיעה מן הכיוון הנגדי. אני כעיקרון רוצה לפנות שמאלה. עכשיו, במידה והנתיב הימני פנוי אני יכולה לעבור אליו ולאחר מכן לחזור לנתיב השמאלי כך שאהיה מלפני הרכב התקוע (כמובן מבלי לחדור לצומת עצמה) וכשהרמזור יתחלף לירוק אוכל לפנות שמאלה או שזה נחשב לעקיפה מימין (שלמיטב ידיעתי אסורה)? הרי משמאל אני לא יכולה לעקוף כי יש קו הפרדה רצוף ואני הרי גם לא יכולה לחכות לנצח מאחורי הרכב עד שיתקן את התקלה. אם מישהו יוכל גם לומר לי מתי כן מותר לעקוף מימין, אני אודה לו. יום טוב! ועוד אחת קטנה שנזכרתי בה: נגיד אני יוצאת לעקיפה בכביש דו- סטרי (כמובן שלפני זה בדקתי שהנתיב אליו אני עוברת נקי לחלוטין מרכבים). הקיצר, אני יוצאת לעקיפה ואיך שאני באה לסיים אותה הרכב הנעקף מקבל ג'ננה ומתחיל להאיץ. הוא מאיץ ולא נותן לי לסיים את העקיפה ובינתיים אני מתחילה לזהות רכבים מתקרבים בנתיב שלי ואני לא מצליחה לחזור בנתיב שבו הייתי כי את המקום שלי תפסו כבר מכוניות אחרות. מה אתם הייתם עושים? זה לא קרה, תודה לאל, אבל חשוב לי לדעת מה כל אחד מכם היה עושה במצב כזה (חוץ מלהתפלל לאל).

אוראל1988

New member
עקיפה מימין

היא אסורה מפני ששדה הראייה של הנהגים למתרחש מימין לרכב היא מוגבלת, ובכדי שלא יקרה מצב שנהג שרוצה לחזור לימין יתנגש עם נהג המנסה לעקוף מימין, הומצא החוק הנ"ל. במקרה של רכב מקולקל אין שום מניעה לעקוף אותו מימין, מה גם שהוא לא בתנועה, כך שאין כל סיכון. מקווה שהבנת. לגבי המקרה השני עדיף להימנע מעקיפות בכבישים דו סטריים גם אם זה מותר, ישנו גם חוק שאסור לרכב נעקף להגביר את מהירותו. מה עושים במצב כזה? דרך האינטרנט תשובה זה בטוח שלא תקבלי. אני במקומך מאותת וצופר ומנסה להידחף בכוח, אין ברירה אחרת לדעתי. בהצלחה!

be_roo

New member
איתו וצפירה הם מיותרים במקרה זה

אתה בנתיב הנגדי והמטרה היא לחזור ימינה. אינך יודע מה עובר לנהג השני בראש ואין לך זמן לפתוח איתו בדו-שיח. יש שתי אפשרויות (להאיץ יותר ולסיים את העקיפה או לוותר, לבלום ולחזור ימינה למיקום המקורי) והבחירה בינהן תלויה בהרבה מאוד גורמים (אורך הרכב הנעף וכמה ממנו הספקת לעבור, יכולת ההאצה שלו, יכולת ההאצה שלך, המרחק של הרכבים ממול ועוד) כך שלא ניתן לתת נוסחת פלא דרך הרשת. באופן כללי צריך לזכור שלהאיץ עוד יותר מקרב אותך מהר יותר לרכבים ממול, ולכן זו אופציה שבוחרים בה רק כאשר בטוחים שיכולת ההאצה שלך גדולה יותר, שלא נשאר הרבה להשלמת העקיפה והשרכב ממול רחוק מספיק. בכל מקרה אחר עדיף לא להסתכן, להאט ולוותר על העקיפה.

costaet

New member
בקשר למקרה השני

פשוט מאטים וחוזרים לפני אותו הרכב מבלי לעקוף.

be_roo

New member
זו אופציה שאינה מתאימה לכל המקרים

עם אתה עוקף רכב ארוך יחסית וכבר לקראת יום העקיפה, להאט מספיק בשביל שהוא יחלוף חזרה על פניך ותוכל להכנס מאחוריו, יכול לקחת יותר זמן מאשר לסיים את העקיפה בזריזות. כאמור, כל מקרה לגופו.

costaet

New member
היא התכוונה

למקרה ובו הרכב הנעקף מגביר מהירות ולא מאפשר עקיפה. לכן זה קצת בעיה לעקוף אותו אם הוא מתנגד, ובנוסך לכך רכב שהוא מספיק ארוך בשביל שהאורך יהווה בעיה (כמו משאית) ברוב המקרים לא ממש יכול להפריע לעקוף לרכב פרטי ממוצע.

be_roo

New member
שוב, הכל תלוי בפרטמרטים שונים

של שני הרכבים, מצב העיקיפה והדרך. אם אתה מנסה לעקוף סובארו טורבו והא מתנגד, תוותר.

costaet

New member
אבל זה נכון שכל מקרה

בגופו, לפעמים יש יוצאי דופן וצריך להפעיל שיקול דעת בהתחשב במצב הספציפי.

למעלה