אוקטובר בחו״ל

אוקטובר בחו״ל

אני רוצה לטוס בחגים לחול. בגלל שהשנה הם יוצאים מאוחר - חשבתי ללכת על החצי כדור הדרומי. כל חודש אוקטובר.

האופציות הן:
ניו זילנד
ארגנטינה-צ׳ילה (+בולביה)
אחד מאלה: אקוודור, קולומביה, פנמה
מקסיקו

לגבי היעדים האלה:
1) האם חודש אוקטובר הוא גשום ובעייתי לעשות טרקים?
2) חודש מספיק?
3) האם מתאים לטיול לבד? (לחבור לישראלים שם). כרגע יש לי שותפה רק לניו זילנד. לכן תוהה לגבי שאר היעדים. ותוהה ביחד איתה אם ניו זילנד תתאים לתאריכים.

*המלצות אחרות יתקבלו בברכה. אנחנו בני 30 פלוס מינוס. חגים שעברו הייתי בפרו והיה ממש כיף.

ניו זילנד, וגם הערה

אוקטובר זה קצת לפני העונה בניו זילנד. זה מעט הימור מבחינת מזג האוויר (ואולי זמינות של טרקים מסוימים שעלולים להיפתח יותר מאוחר) כי זה תחילת הסתיו, אבל יכול לעבוד. המחירים אולי יהיו קצת יותר זולים, והיתרון הגדול הוא שלא יהיה את העומס הבלתי נסבל שיש כיום בשיא העונה. עדיף להתחיל באי הצפוני ולרדת בהדרגה. גשם יש תמיד בניו זילנד, גם בשיא הקיץ אפשר להיתקע עם יומיים של גשם בלתי נסבל, ואפילו עם שלג בהרים.

והערה: אני מבינה למה לברוח בחגים. הימים הנוראים הם אכן נוראים. אבל בחרת לברוח מישראל - למה, הו למה, כל כך הרבה ישראלים נוסעים לקצה העולם רק כדי לטייל רק עם ישראלים אחרים? יש מטיילים מכל העולם בארצות הנ"ל, נסעת כדי להכיר תרבויות חדשות ולפתוח את הראש - עשה זאת. בחר את שותפיך לפי מי שהם, לא זהות הדרכון שלהם, בין אם הם ישראלים, בריטים, נורבגים או איראניים. זה נותן לך הרבה יותר אופציות, וזה הרבה יותר כיף לגוון.

תודה. כמה מורכב זה לעשות טרק לפני עונת הפתיחה שלו?

איזה יעד אחר היית ממליצ/ה לחודש בחגים
כשרוצים לעשות טרקים ולראות נופים?

הייתי בפרו שנה שעברה ויהה פנטסטי לחודש

עונת הטרקים

עונת הטרקים מתחילה מתיישהו לקראת סוף אוקטובר. עד אז אין כמעט שירות בפארקים. זה אומר:בפארקים מסוימים מפרקים גשרים כדי שלא ינזקו בחורף, מה שאומר שקשה עד בלתי אפשרי לחצות חלק מהנהרות. הבקתות לא מאויישות, אין אספקת גז לבישול בהן. אין בוקינג לבקתות, כל הקודם זוכה.
תאריך פתיחת העונה משתנה מטרק לטרק, ובאתר ה-DOC יש הערות ספציפיות מה יש ומה אין מחוץ לעונה.

אם מזג האוויר טוב, והגשרים במקום (ואין חציית נהרות גבוהים), אפשר לעשות את הטרק ופשוט להיערך עם ביגוד חם יותר, גז וכו'. אבל שוב, מזג האוויר בניו זילנד הוא הימור, גם בשיא העונה. ובשיא העונה עמוס בטירוף, שזה חיסרון גדול לטעמי.

אוקטובר הוא חודש מצוין לקוריאה וליפן, למשל. יש מצב שגם למקומות חמים יותר באירופה (ספרד למשל).

תודה רבה! רעיונות נוספים?

אוקטובר- חגי תשרי - חודש חופש.
לאן ממליצים לטוס מבחינת מזג האויר?
מחפשים מקום עם טרקים ונופים.
משהו סטייל פרו - מקום שכיף לחרוש אותו לחודש?

אז רשמת יפן וקוריאה - אבל יש שם טרקים?

למעלה