אוצרות לכולם....

Walk Two Moons

New member
למה מטופש?

זו פשוט הופעה של זוג מאוהב ששולח מבטים מצועפים אחד לשני
אני רק תוהה מה הדבר הזה שהיא זורקת בדקה 2:05

ח ל ו ן

New member
אני מסכים, קליפ חמדמד

התפאורה נורא זולה
היא לא זורקת כלום לדעתי.. סתם תנועה עם הקצב.

כי זה חסר כל .. כלום.. בקיצור

והוא מזייף והיא מזייפת והכל ילדותי אז יש בזה מין הטיפשות לדעתי. זה קליפ ברמת ה'עכשיו השיר הזה יכול להתנגן גם בטלוויזיה' ולא ברמת ה 'להוסיף לשיר זוויות אחרות, או לחזק את הרעיון שלו' לעומת למשל 'את שקט' שגם יש שם הופעה והכל.. (למרות שזה פלייבק של השיר המקורי) יש גם סיפור ועומק

Walk Two Moons

New member
אני לא מבין אותך,

למיטב ידיעתי אין לך בדיוק בעיה לצפות בוידאוים שמתעדים את אביתר בהופעה, אז פשוט תתייחס לקליפ הזה ככזה, ובאיכות מעולה... מה רע?

יש הבדל.. שוב..

המטרה של קליפ לא אמורה להיות מיסחור נוסף לשיר, או לתת לו במה נוספת כי אם ככה אפשר היה פשוט לשים תמונה של אביתר ואת השיר ברקע מי צריך אותם מנגנים? - ברור שאני אוהב לראות את הקליפ הזה, של 'שמתי לי פודרה', זה כיף לראות אותם מנגנים ועוד ביחד ועוד ממש מזמן אבל בתור קליפ זה מטופש זה אופייני, לילד שהיה בתחילת הדרך, ועשה מה שרצו, והצטלם איך שביקשו ממנו (כל התמונות סיגריה האלה וכל הפוזות הבכייניות) ולא פלא גם שהוא שבר את זה וזה מזכיר לי מאוד את תום יורק גם ד"א. - ואם אתה בנאדם מעניין כמו אביתר אתה תכניס גם עומק לקליפ, כדי שזה יעשיר את השיר :)P) ולא רק יעטוף אותו. וזה מה שהוא עושה היום ופעם זה היה רק בשביל להכניס אותו לתודעה מבין עכשיו?!?!?!

Walk Two Moons

New member
מבין, לא מקבל ../images/Emo3.gif

אף פעם לא הבנתי עד הסוף (וגם לא חיבבתי במיוחד) את העניין עם קליפים. לדעתי זה מאוד מאוד מקבע את השיר לתוך נישה מסויימת וברגע שזה נתפס בראש, בכל פעם שתשמע את השיר אתה תקשר אותו לקליפ, או לסיפור שבקליפ או לצבעים שבקליפ, זה כמו שמעבדים ספר לסרט - הופכים את זה ל'המוני' כזה, מוותרים על המקום שבו הדמיון של הבנאדם נכנס לפעולה. ועם כל הכבוד לאביתר ולזה שאתה "סומך" עליו, לדעתי כל קליפ באשר הוא מצמצם את השיר - וכן, אני בהחלט מעדיף לראות אותם עומדים ומנגנים.

אבל תבין, השיר לא נועד בשבילך

כשבנאדם כותב שיר הוא כותב אותו ממקום כנה עם עצמו מרגשות שלו ומהמחשבות שלו והנקודה הראשונית היא ממש לא בשביל ליצור שיר מופשט שכל אחד יקח לכיוון אחר היא נקודה הכי אישית והכי 'אני כותב את מה שאני מרגיש ספציפית עכשיו וברגע הזה' אותי לא מעניין כ"כ לדמיין דברים מיוחדים בשיר, או לראות גיוון של דיעות לגבי שיר מסויים איך מישהו רואה בשיר מסויים סתם שיר אהבה והאחר רואה בזה שיר על אמונה אמיתית זה נחמד אבל לדעתי זו לא מטרת השירים או המוזיקה בכלל אני אסכים עם תום יורק שאמר שהמטרה של המוזיקה היא למסגר ולהחיות מחדש זכרונות זה מה שזה עושה אצלי לפחות. ולכן העובדה שהקליפ של 'את שקט' מקבע את השיר למשל או לדעת אנשים אולי אפילו 'לא ממצה' את המילים לא רלוונטית כי זו הדרך שלדעת אביתר הקליפ יושב הכי טוב עם המילים . וזה שיר שלו והוא רוצה קליפ שיביע את מה שהוא הרגיש כשהוא כתב אותו וכשאמרתי שאני סומך עליו התכוונתי שלדעתי הוא בנאדם מאוד מאוד חכם ואם זה הקליפ שהוא בחר.. להגדיר כ 'קליפ רשמי' לשיר.. (לעומת 'מתנות' למשל שזה סתם) אז כנראה שהוא חשב מספיק כדי להתאים את זה הכי קרוב לשיר ואם תרצה (נרצה) או לא זה השיר ויש לו משמעות מאוד ספציפית זה שאתה (וגם אני לפעמים) רוצה שהשיר ישאר פתוח ושלא יקבעו לך אותו.. זה קצת אנוכי כי זה לא קשור אליך בכלל, השירים האלה לא נועדו לך היא נועדה לאביתר .. קודם כל, ואחרכך לכל קהל המאזינים מקבע ? לא חייבים לצפות בו או להתייחס אליו

Walk Two Moons

New member
...

קודם כל - בתור אחד שגם כותב בעצמו אני בהחלט מסכים עם הפתיחה של ההודעה שלך, שירים נכתבים מהמקום הכי פנימי והכי מדוייק ומתעדים\מעבדים\אנא עארף מציאות או מצב מאוד מסויימים, אבל וואלה, זה עושה לי טוב שאנשים מתחברים לשירים שלי גם מתוך מקומות שונים לגמרי מהמקום שממנו אני כתבתי את השיר, כל עוד הם מתחברים אליו. אם זה בגלל שזה מעיד על כך שהצלחתי לגעת בנקודה קולקטיבית, שזה כשלעצמו דבר נדיר ומרגש בעיניי, ואם בגלל שזה איכשהו מנחם. יודע מה, נזכרתי במשהו שעברי לידר אמר על הנושא הזה פעם בראיון, הוא מסביר את זה הרבה יותר טוב ממני: "מבחינתי, שיר שאני כותב הוא לא הגרסה הנכונה. כל אחד רואה את זה בקונטקסט אחר. דברים לא מרגשים אותך באמת עד שהם לא חלק מהעולם שלך. את לא יכולה להתרגש מחלק עולם של מישהו אחר. כשאני שר שיר, אדם משחזר את החוויה שעשה לו השיר בפעם הראשונה שהוא שמע אותו, ואני שר בשבילו. אני לא רוצה להגיע למצב שאני שולט במה שהשיר יגיד." בהמשך הוא כותב שגם אצלו המילים של חלק מהשירים שלו מקבלות לפעמים משמעות שונה. אז אני לא יודע אם אביתר היה חותם על האמירות האלה, אבל לדעתי בבסיסה של כל יצירה - מופשטת יותר או פחות - עומדת ההבנה שלמאזין יש את חופש הפרשנות שלו. זוכר את הניתוחון שעשיתי ל"לפתוח את הפה" שלך? אז זה בדיוק זה. המילים שם יכולות להשתמע לשתי פנים (ומן הסתם גם ליותר משתיים), ואני מצאתי אותן מאוד קשורות אליי, דברים שם הזכירו לי אותי, אבל מסתבר לזו לגמרי לא כוונת המשורר. נו, אז מה? זה לא אומר שהפרשנות שלי "לא נכונה" או אנוכית, כי ככה זה באומנות, ברגע שאתה משלח אותה לעולם היא רשות הרבים וכל אחד רשאי לקחת אותה לאיזה כיוון שהוא רוצה. אני לא יכול לכפות על איש שלא ליצור לשירים שלו קליפים, אבל זה לא סותר את העובדה שאני בכיף יכול ליצור לעצמי בראש קליפ ל"טיפה של אור" שעוסק בכלל בפליטי דארפור.

:]

אני מסכים איתך עם הכל אבל כמו שאמן כותב קודם לעצמו ואח"כ לאחרים אותו דבר עם קליפ כמו שאי אפשר להתעצבן על שיר כמו 'תיאטרון רוסי' שהוא מקבע את הפרספקטיבה ל'שיר על מישו ומישי' אי אפשר להתעצבן על קליפ שמקבע נושא

ועוד קצת

אני מסכים איתך שיש בעיה כשמשלבים עם האמן והיצירה למשל במקרה של אמן שבחר להתאבד זה משאיר חותם על כל הדברים שהוא כתב שבעצם יכול מאוד להיות שזו לא היתה הכוונה שלהם שיש עושר של צבעים שאתה בכלל לא רואה כי אתה מקבע את עצמך אבל זה כשאתה מקבע את עצמך לא כשהאמן בפירוש בוחר לשים את השיר במסגרת ולדעתי לראות קבוצה של נגנים וזמר , מנגנים ו'כאילו' שרים ו'כאילו' פורטים זה הדבר הכי הכי מפגר בעולם 'שמתי לי פודרה' לפחות לא כולל פלייבק אבל ברוב המקרים זה כן מזל שאביתר שם גם קצת עומק וסיפור רקע ב'את שקט', מעבר ללהקה החמודה שמנגנת בכאילו. אחרת זה היה פשוט אדיוטי

Walk Two Moons

New member
תודה רבה!

לא ברור מה הסיפור של חברת ההפקה של הקליפים האלו לכתוב "חדש" על קליפים ענתיקות מתקופת האבן בערך, אבל מה זה חשוב, לא מתלונן

דווקא היו.. :p 'עדר של שוורים' למשל במיוחד

ובכלל , 'תתחנני אליי' ממש יפה ו'יש לי סיכוי' קיצ'י אך יפה ו'חלון' מעניין לגמרי 'תחרות כלבים' גרם לי, בכל נסיעה באוטובוס לראות את אותם דברים שהוא ראה מהמונית זה לא קל :(

TEENAGER1

New member
זה עניין של טעם, כרגיל

הקליפים של שירים מ"שיר טיול" מדי מופשטים לי.. אני יודעת שאתה אוהב דברים כאלה, אותי זה פשוט מתחיל לשעמם באיזשהו שלב. את "תחרות כלבים" אני דווקא אוהבת, גם את "יש לי סיכוי". ב"תתחנני אליי" נחמד בעיקר לראות את אביתר מנגן, אף פעם לא הבנתי את הקשר לכלבים ההם. "מתנות" נחמד אבל הוא בדיוק "עכשיו השיר הזה יכול להתנגן גם בטלוויזיה" כפי שהגדרת (אם נתעלם מהעובדה שזו גרסא אחרת). את "את שקט" דווקא התחלתי לחבב לאחרונה, אבל אני חושבת שלשיר כל כך חזק ומדהים בעיניי - היו יכולים לעשות משהו יותר.. מרגש. יותר מעניין. ו"שמתי לי פודרה".. סתם, חביב. לא הרבה מעבר לזה. וכן, הם בהחלט מזייפים. והגיטרה של אביתר נורא מלוכלכת
שכחתי משהו?

אולי פשוט

יש לי נטיה להעריך אותו מספיק כדי לדעת שהוא יודע כמה 'את שקט' עמוק למשל, כי מן הסתם הוא בעצמו כתב אותו ושהוא חכם מספיק כדי לעשות קליפ שלדעתו יהיה מושלם לשיר ואם את (או אני) רואה בשיר הזה 'עמוק' והקליפ לא מיצה את המילים, אז אולי את לא מסתכלת נכון (או אני :p ) - תמיד קישרתי את הכלבים לרחמים שבשיר, ואולי להרגשה של הכלא ושאין דרך יציאה ולהתחננות כי הוא אמנם שר 'תתחנני אליי' אבל זה הוא שמתחנן אליה כמו כלב קטן וחמוד 'מתנות' אני לא מגדיר כקליפ :p 'חלון' יכול קצת לשעמם כי הוא מאוד לא ברור אבל 'עדר של שוורים' זה שיא השלמות באמת.

ח ל ו ן

New member
תתחנני אליי

לדעתי השורות שמקשרות בין השיר לקליפ הן "כולם סובלים מאהבה מאוד" ו-"אני לא יודע להיות שמח, גם לא להיות עצוב".

efratn

New member
איך זה שאין לינקים בשרשור הזה?

איפה אפשר לראות את יש לי סיכוי? ואת מתנות ?

למעלה