אופר בפריז

גולד100

New member
אופר בפריז

הציעו לי להיות אופר בפריז אצל משפחה של ישראלים-יהודים, כולל לינה. בעקרון נראה לי די נחמד. אשמח לקבל אינפורמציה על החסרונות או על הדברים שיש לקחת בחשבון כשניגשים לעבודה מן הסוג הזה. תודה מראש.

noa scotland

New member
תלוי בנפשות הפועלות, בעיקר.

יש כאלה שנחמד לעבוד עבורם, יש כאלה שמתייחסים לאופר כאל משרתת נחותה. קחי בחשבון שההגדרה של "אופר" היא די רחבה ואמורה להיות מתואמת בין הצדדים. בחלק מהמקרים זה כולל טיפול בילדים + בייביסיטינג וגם עבודות בית קלות (וצריך להגדיר מה זה "קלות"). את צריכה לדאוג שיהיה ברור מהן שעות העבודה שלך ומהן השעות החופשיות - שבהן, גם אם את נמצאת בבית את לא "בעבודה". נדמה לי שמקובל לתת יום חופשי אחד בשבוע, אבל זה נכנס למכלול הדברים שאתם מסכמים ביניכם. מה הן בדיוק הציפיות ממך, כלומר החובות שלך בעבודה. האם את מקבלת גם משכורת, או שהעבודה שלך היא כנגד לינה ומחיה. איך מאורגנים סידורי האוכל (אוכל שהם קונים? מבשלים לכל המשפחה? את אמורה לבשל לעצמך? לקנות לעצמך?) כנ"ל לגבי כביסה. צריך להיות ברור שאת מקבלת חדר לעצמך (ולא חולקת אותו עם הילדים). מה המדיניות לגבי אירוח חברים (שלך).ובכלל, את צריכה לבדוק איתם מה "חוקי הבית" לגביך. בהצלחה.

למעלה