אופרקוליקריה...

wuten

New member
אופרקוליקריה...

שנה טובה לכולם ! זוני אופרקוליקריה שרכשתי לפני יומיים,מאחר ואני לא מכיר כול כך את הצמח, הייתי שמח לקבל מידע מבעלי הנסיון שביניכם כגון:,תנאי גידול אופטימליים וכד".... תודה מראש! בינתיים הנה כמה תמונות לא איכותיות במיוחד לצערי... תמונות ראשונות: כחומר גלם מן המשתלה...

wuten

New member
ואחרונה ..לאחר עיצוב ראשוני..

ושתילה בעציץ מחמיא יותר...

אולמוס

New member
אכן מחמיא לעץ...

שלום רב, גם לטעמי נראה הרבה יותר מחמיא מרשים הן העיצוב והן הכלי מה הרכב המצע בו נשתל העץ בכלי זה? תודה

wuten

New member
תודה אולמוס

הרכב המצע (בערך): 40% טוף גרוס 0-4 , 45% כבול דק נקי,10% ורמיקוליט,5% קלקר.

wuten

New member
שאלה לגבי האופרקוליקריה:

זה נכון שבחורף,בזמן השלכת, אסור להשקות אותה בכלל?

אולמוס

New member
אופרקוליקריה בחורף

שלום רב, אם לדייק - לא תמיד האופרקוליקריה בשלכת. במקום מוגן מקור ורוח סביר שלא תשיר את כל העלים . טמפרטרות נמוכות במקום פתוח וקריר או קר ממש יגרמו לה להיות "נשיר מותנה". לגופו של ענין - רצוי לשמור על לחות מסויימת מינימלית במצע ולא לייבש לחלוטין. בחורף לא מומלץ להשאיר אופרקוליקריה בחוץ לחסדי הגשמים מחמת עודפי רטיבות שייתכן ויגרמו לרקבון שורשים. האופרקוליקריה אינה סובלת עודף מים- בעיקר יחד עם מנות קור. לפיכך ממליץ ,עפ"י הנסיון, למקם את העץ במקום מוגן מגשם וקור ולהקפיד על משטר השקייה מסודר שבו משקים משמעותית פחות מאשר בקיץ תוך הקפדה על רמת לחות מינימלית במצע. בהצלחה.

wuten

New member
תודה רבה לך אולמוס על המידע.

אם אני מבין נכון,השקייה מופחתת משמעותית עדיין כוללת רוויה מלאה של המצע עד לניקוז(?)

1dre

New member
מרכז כובד

שלום, העיצוב אכן מקנה תחושה של עץ בוגר ומחמיא לצמח לדעתי יש דבר אחד שכדאי לשים לב אליו, והוא מרכז הכובד של הצמח נדמה לי שהצמח לא מאוזן[במגבלות העיצוב הראשוני והצילום הבודד] צירפתי שני רישומים מהירים של עיצוב הצמח תוך כדי נסיון להתחשב בבעיית מרכז הכובד

wuten

New member
מרכז הכובד

כרגע אין בעיה של מרכז כובד בשתילה ובמיקום ותנוחת הצמח,הוא יציב מאוד,הרבה הרבה יותר ממה שנראה בתמונה הלא כול כך איכותית הזו... תודה בכול אופן ,וגמר חתימה טובה!

1dre

New member
מרכז כובד - ויזואלי

הכוונה הייתה לכך שמיקום הגזע והענפים ביחס לבסיס הגזע יוצר אשליה של חוסר איזון [לצערי לא הצלחתי להעלות את הרישומים עקב שגיאה בכל פעם שאני מנסה להעלות תמונה]

למעלה