אופק

ofek11

New member
פענוח כתב יד

שלום לכלום, זה כתב ידי ואני מבקשת עזרה לאיזה תחום קרייה/לימודים עליי לפנות. עשיתי תואר BA כללי. יש לי שני סוג כתב - כשאני משקיעה וכותבת יפה, וכשאני רושמת כדי "לצאת לידי חובה" - רישומים, שירבוטים, סיכומים וכו´. ובכלל אמשח על ניתוח כתבי ידי תודה!

עטרה ב ט

New member
למשל הכתב של אופק

האותיות די אחידות בגודל שלהן, אזור אמצעי מפותח יחסית ופחות האזורים האחרים, כתב נוטה טיפה שמאלה, מסודר אבל לא מידי. לי זה משדר קוליות
אולי בגלל שבכתב כזה יש נטיה לשקוע בנרקיסיזם ללא קישוטים מיותרים, אולי בגלל הנמרצות היחסית, סוג של ריחוק גם כן. ואולי לא

ofek11

New member
אני מוחמאת שאני "קולית"

האם יש הבדל משמעותי בין שני הכתבים? באיזה תחומי לימודים/קריירה עלי לבחור? האם להגיב - לאשש/לא את הניתוח לגבי (נקיסיזם, נמרצות, ריחוק)?

עטרה ב ט

New member
אין הבדל משמעותי בין שני הכתבים

ואל תאוששי, לא התייחסתי לכתב שלך באופן ספציפי, אלא בכלליות ל"טיפוס" של הכתב. יכול להיות שאת שונה מהאבטיפוס, לא בדקתי עדיין את הכתב שלך לעומק. זה יקרה, אבל לא עכשיו, אני הולכת לנקות את הבית (וזה לא קורה הרבה) אז תיאזרי בסבלנות
עטרה.

ofek11

New member
פענוח כתב יד

תודה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה.... ולמה אריק חושב שאני מקסימה?

אריק!

New member
חמודל´´ה, יכול להיות שאת נשמה

ומתוקה, אבל נפלת אצלי על שבוע שאני מתאמן על המלה "מקסימה". אי לכך ובהתאם לזאת גם את יצאת אחת ה מקסימות של השבוע. אבל בהתרשמות ואינטואיציה בלבד, יש לך חמימות נעימה, רגישות וטאקט שפה ושם חסרים במקומותינו, גם אצלי. אז במחשבה שניה אני עומד מאחורי ה "מקסימה". מקוה בסוף השבוע להגיע לכתב שלך. אריק המקסים.

אריק!

New member
שלום אופק, כאן אריק המקסים מדבר

לאיזה כוון ? אולי הוראה ? הבה נראה כמה תופעות: רווח אותיות בינוני/צר - אחריות, בדיקה ותשומת לב, שמירת מסגרת כלכלית לפי האפשרויות, הגברת רכוז למנוע טעות. הגדלת ש´ - הכרעת מצפון, אחריות ומחויבות אישית > פרקטיות וכסף. רווחים סדירים + קריאות + שורות ועוד - חוש סדר, התמדה. התקטנות - "למרות" "שאמרו" "סכויים" - טאקט, נכונות להקשיב, התייעצות, סולידיות, ידיעת גבולות, התחשבות, נסוח זהיר לא לפגוע. עלי מפותח צר - מצפון, הקפדת אמת, יחס לערכים, משפחה ומסורת גם קבלת מרות. קישור זוג/שלישיה מבוקר - שיטתיות, התמדה, מעקב וזכרון טוב. גובה אחיד - עמידה בחובות, הכנת שעורי בית במלואם, משמעת פ´ סיומים צרים קטועים גדומים "לדעתי" ד´ ת´ - חוסר חופשיות, ביישנות אינטימית, תכנון כל צעד, פחות ספונטאניות, הסתייגות מארועים המוניים/יוזמות עכשוויות, סבלנות. הגבלת דרישות/הסתפקות. בלימת רגשות. הבטחה רק לאור וודאות בקיום. קמרוניות מסויימת ה´ "השני" "הכתב" - דיפלומטיה , נסוח זהיר, התחשבות במוסכמות - שמירת הבקורת לעצמה, דיסטנץ המישור הפרטי מקשרי עבודה. התקהות זוית כתיבה - שורה 2 בקטע התחתון - בלימת יצרים לטובת חינוך להתנהגות טובה, גבולות, איפוק ומוסכמות לחץ יציב - אפוק וחוש מדה, סבלנות, נגד חיפזון, רוחב משתנה ראש ש´ - "שאמרו" "הראשון" - חשש ודאגה קלים לבאות, רצון להיות בטוחה שהיא מספיק מצויידת ומנוסה קודם להתקדמות/נטילת אחריות נוספת, צורך בחיזוקים. גובה משתנה קלות/פתיחה מוגבהת "לדעתי" ד´ "פה" פ´ - גם גדם פותח - נתבעות פנימית, שפוט עצמי, רצון לדיוק והבנה, מאמץ לתקן ולשפר טעויות/רמה, עד כאן לפני הג´חנון/עלהבוקר, ואין אחריות. באופן חד משמעי אני קובע שאת יותר רצינית ממני. הסבלנות שלך לכתוב בכזו דייקנות את תגי הפיסוק מעוררת את קנאתי. אפילו לכתוב נקודה קשה לי להתעכב. בהצלחה לאן שתפני. אריק המקסים.

ofek11

New member
תודה לאריק המקסים

לאריק המקסים, תודה על ניתוח כתב ידי אך שאלה לי: מכל המקצועות והתחומים בעולם, מדוע דווקא הוראה? זה מקצוע שנדרשות עבורו אנרגיות אין סופיות; המון ילדים, צעקות ורעש. אולי יש מקצוע אחר שיכול להתאים לי? או שאני לא מקשיבה מספיק לעצמי - וכדאי לשקול תחום זה.

עטרה ב ט

New member
אופק, לפני שאת מקשיבה לעצמך ../images/Emo8.gif

מה את רוצה לעשות ? זה נראה לי יותר חשוב כרגע ממה אנחנו נמליץ את יודעת מה את רוצה? יש לך רעיון? כיוון ? תני לנו רשימה של דברים שמעניינים אותך (גם אם הם לא קשורים במקצוע).

ofek11

New member
שאלת השאלות...

ובכן,אני חושבת על כיוון של ניהול. ניהול פרוייקטים, ניהול צוות הפקה - אירועים/ימי עיון/ימי גיבוש. שיווק/פרסום. כתחביבים: צילום ריקוד וחיות מחמד ישנם מגוון דברים שאני יכולה לעשות, מגוון תחומים מעניינים אותי. אני יכולה לומר בוודאות שמכירות לא - לעגל פינות ולחייך לאנשים למטרה מסויימת - לא אני... סבלנות ללמד אנשים ולחזור על דברי שוב ושוב - גם לא. אני מחפשת משהו עם מטרות, עם יעדים, עם אתגרים קטנים, ולא יודעת היכן להניח את האצבע. חשבתי לעבוד עם בעלי חיים - אבל צריך לשלם משכתנא...(ולימודי ויטרינריה בארץ - קשים,ומתקבלים אליהם מעטים, כמעט כמו לימודי רפואה/רפואת שיניים) בעיה נוספת שעומדת בפני בתור אשה הבונה קריירה ובעתיד אם, הן השעות הלא סבירות ששוק העבודה דורש היום. תמיד אפשר לבחור במקצוע גמיש כמו מזכירות/ פקידות, אך זה מקצוע שאין סיפוק והנאה ממנו, לא יוצרים, לא יוזמים, ולא מתקדמים - ובשביל משרה כזו בשביל מה בכלל למדתי לתואר ראשון... בקיצור, הגעתי למבוי סתום וחשבתי שאולי כתב ידי יכוון אותי למקומות שאולי לא חשבתי עליהם ואולי יכולים להתאים לי.

עטרה ב ט

New member
נדמה לי שהפקה יותר מתאים לך מניהול

ואני חושבת שזה יכול מאוד להתאים לך. את מסודרת ומאורגנת, החשיבה שלך יצירתית ואת אינטלגנטית. אין לך בעיה לארגן דברים, אני חושבת שארגון זה באמת הצד החזק שלך. מה שיכול להיות קושי עבורך זה בניהול הצוות גם בגלל שכמו שכתבת אני לא בטוחה בקשר לסבלנות שלך אבל יותר מזה, אני חושבת שיהיה לך קצת קשה להתמודד עם המורכבויות שדינמיקות בין אישיות יוצרות. בכל זאת, אני חושבת שזה כן מתאים לך. איזה סוג של הפקה ? תתחילי בקטן, כמו כולם, זה יהיה לך טוב. אחרי זה, לכי בעקבות מה שמעניין אותך. אגב, למה ניהול פחות? כי נדמה לי שיותר קל לך לארגן מאשר להוביל חזון, ויותר קל לך לבנות את התמונה הכללית מאשר להסתכל עליה מהצד או מלמעלה. את יותר אשת מעשה מאשר אשת חזון. אגב, תבדקי אם הדברים האלו נכונים לך, כי יש יותר סיכוי שאת מכירה את עצמך ויודעת מה טוב לך מאשר אני

ofek11

New member
אני מסכימה (כמעט) עם כל מה שכתבת

תודה. אני אתן עכשיו מבט קצת אחר פנימה.

אריק!

New member
אתגרים קטנים זו מלת המפתח

אולי הפקת ימי עיון, סדנאות, תחום אחריות מוגדר יותר שלא תיבלעי במרחב ולחצים בקצב מסחרר. אריק - מארגן סדנת כבשים גדולה ב "חוות השקמים".

למעלה