אופציה

אופציה

השכרנו את הדירה שלנו והוספנו לשוכרת סעיף אופציה למימוש בתום תקופת השכירות. סעיף זה הוסף בכתב יד ברגע האחרון ולא התננו זאת בהודעה של זמן מראש.
התרחיש שהשוכרת תרצה לצאת מהדירה ברגע האחרון פחות סביר, אולם מה במידה והיא תרצה להישאר ואנחנו נרצה לחזור לגור בדירה?
האם אנחנו חייבים לאפשר לה לממש את האופציה גם אם אנחנו נראה לחזור לדירה?

תודה. עוד שאלה

במידה והיא תסכים - איזה סעיף ניתן להכניס לחוזה כדי שאנחנו נוכל לחזור לדירה בתום שנת השכירות?

תסכים למה?

החוזה כבר חתום. לא?

מאחר ולא רשמתם זמן מדויק, אתם צריכים לפנות אליה בערך חודש לפני סיום השכירות ולברר אם היא מתכוונת להישאר ולפעול בהתאם.

אם אני מודיעה לה נאמר חצי שנה מראש

שאני מעוניינת לחזור לדירה והיא תחליט לפנות לבית משפט.
מה הכי סביר שיפסקו שם ושיקרה?

למה שהיא תפנה לבית המשפט?

יש לה חוזה עם אופציה והיא רשאית לממש האופציה.
אם תרצי לפנות אותה בניגוד לאופציה, תצטרכי לפנות לבית המשפט וספק רב מאד (מאד) אם תביעתך תתקבל.

אוקיי ושאלה אחרת

כל החוזים הרי אומרים שהדייר בעצם לא מוגן ע"י חוק הגנת הדייר,
איך יתכן אם כך שישנם דיירים שלא מתפנים ולא ניתן לעשות עם זה כלום?
האם כדאי להוסיף לחוזה סעיף שלאחר תום תקופת השכירות מותר לי להכנס לבית ללא התראה ולהחליף מנעול?
(לאחר שנת מימוש האופציה כמובן).

נ.ב. - מנסיונך-ברגע שמבקשים מהדייר להתפנות בתום השנה למרות האופציה-רובם מתעקשים או מתפנים?

אני לא יודעת כמה שוכרים לא

מפנים את המושכר בתום תקופת השכירות.
הוספת הסעיף עליו אתה שואל אינה חוקית וממילא לא ניתן לפעול על פיו.
מה פירוש "מתעקשים?? יש חוזה ושוכר הפועל על פיו אינו יכול להיחשב כ"מתעקש".
בקיצור, אולי עשיתם טעות ואם זה כך עליכם לשאת בתוצאותיה, או לנסות להגיע להבנות עם השוכר.

דייר מוגן זה סיפור אחר לגמרי

בלי להכנס לפרטים, דייר מוגן זה דייר ששילם דמי מפתח. כבר שנים שכל העניין הזה לא קיים לשוכרים חדשים.

תפנימו שהחוק הוא לטובתה. תפנו אליה חודש לפני סיום החוזה ותשאלו אותה מה כוונותיה. אם היא מתכוונת להתפנות אז אין בעיה. אם תגיד שהיא רוצה לממש את האופציה תבקשו להיפגש אתה ותבדקו אם תהיה מוכנה לפנות תמורת פיצוי כלשהו.

למעלה