אופציה במקרקעין

אורי מ1

New member
אופציה במקרקעין

איתרתי מגרש לבנית שש יח' צמודות קרקע, הנני מעונין לארגן שש רוכשים שכל אחד ירכוש שישית מהמגרש, להבנתי כדאי לי להחתים את המוכר על אופציה לרכישה לתקופה של כחודשיים עד לאיתור הרוכשים אשמח לעזרא וידע כדלקמן: נוסח של חוזה אופציה במקרקעין האם חוזה זה מדווח לרשויות המס ומהן ההשלכות המיסוי בנושא. באם המוכר אמור לדרוש תמורה בין בגין האופציה עצמה ו\או בגין מימושה ו\או אי מימושה , מהו היקף התשלום המקובל?

mol3

New member
שאלה משפטית

באשר לשאלה השלישית שלך (תמורה לאופציה וסנקציה) התשובה בעקרון חיובית ואני בטוח שאחרים יענו לך טוב יותר מתשובה כללית זו. לגבי שתי השאלות הראשונות נוסח החוזה והשלכותיו, תתייעץ עם עו"ד.

אופציה ....

בענין ניסוח חוזה אופציה במקרקעין מומלץ לפנות ליעוץ משפטי. אם אני זוכר נכון, יש לדווח לרשויות המס על אופציה בכתב, אולם רכישתה/מכירת אינם חייבים במיסי מקרקעין. הגיוני שהמוכר ידרוש תמורה בין בגין האופציה עצמה וכמובן גם בגין מימושה. התמורה עבור האופציה לא תעלה על 5%משווי הזכות הנרכשת או ממחיר המימוש, הגבוה ביניהם. אם האופציה תמומש, התמורה תתווסף למחיר העסקה לצורך חישובי מס.

הואיל ואופציה מחייבת דיווח

קומבינצית "ארגון הרוכשים" נדונה לכישלון. כדאי מאד להיוועץ בעו"ד הבקי במקרקעין לצורך קבלת יעוץ מהי הדרך הנכונה לפעול בכל מצב נתון.

למעלה