אופני CANNONDALE עזרה!!!

lgg22

New member
אופני CANNONDALE עזרה!!!

שלום רב אני ליאור ואני פעם ראשונה כותב כאן ואמרו לי שפה אני יכול לשאול הכל על אופני כביש. אז ככה... אני בחודש האחרון התחלתי להתעניין בקניית אופניים למטרות ספורט והחלטתי על קניית אופני כביש. התקציב שלי הוא 6000 ש"ח ולאחרונה הגעתי לחנות שבה המליצו לי על קניית אופניים של קנונדייל. המוכר אמר לי שהשילדה של קנונדייל נחשבת אחת החזקות והטובות בשוק. הוא אמר לי שאת האופניים אני יקבל עם מערת פול טיאגרה 2009. המוכר טוען שהטיגאה החדשה היא בעצם מאוד דומה ל105 של 2007 ושל 2008. אם יש משהו שיודע או מבין בכל הבלאגן הזה שבין המערכות אז שימליץ לי. אני חדש בעסק הזה ונראה לי שאני מתחיל לאבד את עצי עם כל השמות הללו

ItsikH

Member
דומה או לא בכל מקרה מדובר ברמת מערכות נמוכה יחסית. לקנונדייל כמותג יש שם טוב ואני יכול להעיד שב-DAA יש שרות טוב. מצד שני, יש לקנונדייל גם שם של מותג יקר יותר מהשאר וזה אכן מחיר קצת גבוה לאופני כניסה ברמת חלקים כזו. אני אישית הייתי מעדיף 105, גם באופני כניסה - כיוון שאלו יכולים לשרת אותך תקופה ארוכה מהצפוי. כשאומרים "דומה מאוד ל-105 של 2008" - האם הכוונה לקסטה 10? כי זה הבדל מהותי. שיקול אחר שבכלל לא קשור לרמת האופניים או מחירם הוא יחסי ההעברה - וזה נקבע לפי הצרכים שלך ואין פה שאלה של מחיר דווקא (אלא אם כן הצרכים שלך אקזוטיים משום מה). אני מבין שאין לך נסיון שיאפשר לך לבחור, אני הייתי ממליץ באופני כניסה על קראנק קומפאקט (50-34) ולא דאבל (53-39) וגם טריפל אינו נחוץ. קומפאקט נותן טווח הילוכים גדול יותר וניתן אח"כ לשחק בבחירת הקסטה על מנת לקבל יחסים שמתאימים לך ביותר. והחשוב ביותר הוא כמובן המידה והתאמת האופניים לרוכב. במחיר כזה יש לך טווח רחב של אופני כניסה אפשריים. לשיקולך. אל תשכח שיש גם עלויות נוספות - בגדי רכיבה, קסדה, נעליים, פדאלים, ועוד.

הדוור1

New member
המלצה על אופני קנונדיל

ברמה גבוהה מאד מחוברות לקרקע ועובדות כמו שעון שווצרי מהירות ומטפסות מעולה שילדה אמינה וגם שרות מעולה גם בת"א וכן גם ברמת ישי ספיד אופן מקצועניים וזה לא פחות חשוב מהאופניים אתה קונה פעם אחת אופניים אבל לטיפולים ותקלות אם יש ,אתה מבקר יותר בכל אופן בהצלחה

lgg22

New member
??

אני עדיין לא כל כך מבין את כל המושגים שאתה אומר. אני יודע שזה חשוב מאוד וצריך להבין אותם כדי לא ליפול עם אופניים שלא יתאימו לי. אז אם תוכל לעזור לי קצת אני ישמח מאוד

ItsikH

Member
קצת הסברים קסטה - גלגלי השיניים האחוריים. ככל שיש יותר, יש פחות "חורים" ביחסי ההעברה. למיטב ידיעתי וכפי שעופר אישש כאן, טיאגרה הם עדיין 9 בזמן ש-105 כבר מזמן עברו ל-10 כמו הרמות הגבוהות יותר. ד"א כפי שהזכיר כאן דבש - יש גם קמפניולו ושם הדרוג שונה וקשה להשוות בדיוק, רוב המותגים שתראה בארץ מאובזרים שימאנו (דעתי האישית - אין יתרון אמיתי לאחד מהם, ענין של העדפה). גלגלי השיניים הקדמיים נחלקים לשלושה סטנדארטים: דבל וקומפאקט (שניים) או טריפל (שלושה), כאמור המלצתי בהעדר מידע נוסף היא קומפאקט, ואת יחסי ההעברה המדויקים לקבוע באמצעות בחירת גודל הקסטה. זה לא טריוויאלי כיוון שלא לכל דגם יש כל גודל קסטה שתבחר, עדיין עדיף על דאבל לדעתי.

קוריצה5

New member
אל תאמין למוכרים ואל תקנה טיאגרה

ב 6000 ש"ח תמצא מותגים אחרים שיתנו לך מפרט הרבה יותר טוב. ממש חוצפה למכור טיאגרה באופנים של 6000 ש"ח, זו עוד עדות לתרבות הפלצנית שהפכנו להיות, מה הלאה? 10000 ש"ח בשביל שימנו 105?

Aviv Lahat

New member
תבדוק לגבי האופניים של פוג'י

אופניין זולות עם מכלולים ברמה טובה אתה תוכל למצוא במחיר של 6000 שקל. יש להם איזה דגם שעולם 7500 שקל עם אולטגרה ודורה אייס. אז תחשוב שבמחיר של 6000 שקל אתה יכול למצוא לא רק אופניי כניסה אלא אופניים שישרתו אותך נאמנה בהמשך הדרך כרוכב. אני אישית הייתי הולך על הפוג'י במחיר הזה. מאוד אהבתי את האופניים שלהם אביב

חוצפה?

למה לא להאמין למוכרים? הם משקרים? זכותך וזכותו של כל אחד לטעון ולחשוב שיש עסקאות יותר טובות ויותר זולות - אבל בבקשה אל תיקח לנו את האמינות. דרך אגב, יש אצלנו גם אופניים עם 105 ב 10000 ש"ח. חושב ששווה כל אגורה. אתה מוזמן.

עדיף כבר ...

צינלי אקספיריאנס עם מערכות מיראז 10 ... שלדה הרבה יותר טובה והרבה יותר מרתקת מהקנונדייל המשמימות ויעלה לך רק 4500 ש"ח, והמיראז' של קומפניולו ברמה מקבילה ל105... תתאמץ עוד טיפה ותקבל אותן עם וולוצ'ה 10 2008 ב6000 וזו מערכת הרבה הרבה יותר טובה משימנו אולטגרה... לטעמי האישי. תתאמץ עוד טיפ טיפה... קפוץ לבייק פלאנט... 7600 ש"ח(במקום 9500 המחיר המקורי) ויש לך אופני FELT Z35 2008 פול קרבון עם קסטה ומעביר אחורי אולטגרה, מעביר קידמי 105 וקראנק FSA קומפאקט עם ציר קראמי ... אופניים הרבה הרבה יותר טובים במשקל 7.9 ועם מערכות טובות יותר בהרבה ממה שהציעו לך... מותק עם כל הכבוד לקנונדל ולמוכרים השירותיים של DAA תסתובב קצת תראה עוד טיפה, בדוק עוד אפשרויות והכי חשוב, שלא יעבדו עליך!!

ItsikH

Member
אי אפשר להשוות שימאנו לקמפניולו לחיוב ולשלילה, אלו מערכות שונות לגמרי. אני לא יודע אם מיראז' מקביל ל-105, טוענים שפחות, אישית - הייתי מרוצה ממיראז' אבל רכבתי רק 1500 ק"מ אז קצת קשה לדעת.

דווקא אפשר להשוות

וההשוואה היא כפולה: 1. פעם אחת שיווקית, שימנו וקמפניולו מתחרות ראש בראש במערכות הכביש ולכן ממצבות את המוצרים שלהן ברמות פחות או יותר מקבילות, כאשר מקובל (שיווק ושוב שיווק...) למצב את המערכות ה"אקזוטיות" של קמפניולו, רמה אחת מעל המקבילה היפנית. למשל: דורה אייס מקביל לצ'נטאור וכמעט בכל מקום רקורד יעלה עוד יותר מ DA. למה? ככה. זה אומר שרקורד יותר ''טוב''? לא בהכרח. אבל יש אחרים שיגידו שכמובן! ברור שרקורד היא "מערכת העל". ספרו את זה לDA ארמסטרונג... בהתאמה, מיארז' שהיא המערכת הרביעית מלמעלה של קמפי תהיה מקבילה למערכת השלישית של שימנו כלומר 105. זה שיווק. האם זה נכון טכנית? לא יודע. את זה רק המשתמשים יכולים לקבוע. איך? הנה הצעה לפרמטרים למשתמשים שונים...: *איכות השימוש קלות ודיוק ההעברות בכל מצב כולל תחת עומס. *אמינות לאורך זמן *למשתמש הספורטיבי תחרותי - משקל. *בסוף יש גם שיקול של שירות תחזוקה וחלפים... אז אתה שואל מה באמת יותר טוב וולוצה או אולטגרה? איך אני יכול לקבוע את זה עבורך? רק אתה יכול. המחיר יהיה פחות או יותר דומה. אני אבחר תמיד בולוצה. אחרים יבחרו בשימנו. אני יכול להגיד לך שאני רוכב על מיראז' 9 2005 ואם אני אשדרג זה יהיה כנראה רק לקמפי. אני למשל לא אוהב את הידיות המגושמות של שימנו - עם הכבלים החיצוניים שבולטים קדימה, גם לא את החדשות שראינו בצילומים לפני ימים אחדים. אני גם אוהב את המיקום של הידיות של קמפי. נוח לי יותר. מצד שני על הטורינג יש לי שילוב משונה של ידיות טיאגרה/מעבירים LX 9 וקראנק 3 גלג"ש. וזה עובד נפלא בינתיים. לא ממש יפה ועדין מגושם, אבל עובד נפלא. אתמול בסובב כנרת רכבתי עם המיראז' אחרי זמן רב שנעדרתי מאופני המרוץ בגלל פציעה ונהנתי חבל על הזמן. אז אתה מבין? מה שעושה לך את זה - מה שעובר טוב ולא תוקע אותך ואחרי יורת משנה! אחרי יותר שנה שהאופניים לא נרכבו - קצת נקיונות שימונים והקמפי תקתק כמו שעון. ככה אני אוהב את זה.
וכל אחד אוהב משהו אחר. זה מה שיפה פה.

ItsikH

Member
הוא שאמרתי - אי אפשר להשוות זה שמשווקים זריזים משתדלים לעשות זאת לא אומר שאפשר. לכל אחד משני היצרנים יש סדרת מוצרים מדורגת וביניהם ניתן להשוות, אבל בין המוצרים של החברות השונות - זה לספור תפוחים ועגבניות. ארגונומית: קמפי לא נוח באחיזה נמוכה, אין גישה נוחה לכפתור. על הידיות קמפי ללא ספק עדיף אבל שימאנו גם בסדר. ד"א לקמפי יש גישה מוגבלת אפילו באחיזה עלית... עם הזרת לכפתור. כך שאם אני מסכם, נראה כאילו ארגונומית יש לקמפי יתרון קל, ודאי מבחינתי שרוב הזמן יושב על הידיות. אבל בסופו של דבר זה פשוט ענין להרגל. לקח לי חודש שלם להתרגל לקמפי, וכמעט אותו זמן חזרה (לפעמים אני עדיין מחפש את הכפתור...). אבל המעניין יותר הוא ההשוואה המכאנית - בלאי, אמינות - וזה אפשר לגלות רק לאחר שימוש ממושך, וכיוון שהרוב מתחייבים למותג אחד (הרגל כאמור) קשה להשוות, ודאי שלא ברמה פרטנית של מוצרים מסוימים. לכן לדעתי השוואת הדרוג בין שתי החברות אינה אמינה ומבוססת יותר על דברי המשווקים. זה ממש לא אחד לאחד.

spinner5

New member
לשימנו כבר אין כבלים בידיות...

ובכלל, חוץ מהשיפטרים המעביר האחורי ולעיתים הקסטה אין באמת גרופים. חוץ מהשלושה, ניתן ליצור כל קומבינציה אפשרית, יש לי קראנק מתחרה עם ברקסים שונים ומעביר קדמי שונה. המושג של גרופ על לא ממש קיים כבר, במיוחד שהכל כל כך דומה. שימנו שונה מקומפי וסרם ולהפך, ומדידה של אמינות חלקים לאורך שנים לא ממש רלוונטית, אינטרוול ההחלפה של רובנו הרבה יותר מוקדם מזמן החיים של חלק זה או אחר. קומפי שינו את הידיות, כך שתמצא לא מעט אנשים שהיום חושבים לעזוב את קומפי בגלל הצורה החדשה הלא נוחה להם, ולהפך.

ItsikH

Member
אני דווקא מבלה את הרכיבים שלי למוות ודי מהר, מבחינת מי שעושה קילומטרז` בלאי הוא קריטריון. בנוסף אמינות - פוטנציאל תקלות - רלוונטי לכולם. שני אלו קשה לבחון אלא לאורך זמן

Aviv Lahat

New member
רכבתי שנה וחצי על מערכת של רקורד

על מערכת של רקורד 9 שנת 2000 חדשה לגמרי! כשהרכבתי את האופניים פשוט פתחתי את כל החלקים שלה לפני זה לא השתמשתי בה בכלל. מלבד הבעיה שבין ההילוך הרביעי לשלישי(מהקטן לגדול) השרשרת תמיד הייתה מנגנת איזה סרנדה, הבעיה העיקרית של קומפי בארץ זה היצע החלקים שיש לחנויות. ארז לוין ועמית לוינזון כמעט היחידים שמביאים קומפניולו לארץ והמחירים על החלקים מופקעים. בחנויות אחרות לוקח כמה ימים שעד שמגיע החלק שרצית להחליף, לטעמי זה לא שווה את זה. לעומת זאת את החלקים של שימאנו את תמצא בכל החנויות בארץ עם היצע גדול ומחירים נוחים יותר(גם לגבי הTOP של כל חברה). עוד דבר נוסף, לעומת אירופה החלקים של קומפי יקרים יותר משימאנו. באירופה שימאנו יותר מקומפי, באמת שאין לי מושג למה. יום טוב

קמפי מיצבו את עצמם טיפה גבוה

אם אני מסתכל באתר של ספינגו למשל, אז המחיר של שלדת 075 קרבון עם קיט Veloce יהיה 7700 ש"ח - זהה למחיר של אותם אופניים עם קיט 105 של שימנו. עם קיט Ultegra האופניים יעלו 10899 ש"ח - מחיר זהה לקיט Centaur. ברמות הפחותות, אז Tiagra ממוקמת מקביל ל Xenon במחיר 6700 ש"ח. למיראז' אין מקבילה ומחיר הקיט 6999 ש"ח. http://spingo.co.il/s65/aecommerce/c3525/16698.php Triton /Triton S 2009 של רידלי באתר של עמית לוינסון יעלו 5950 ש"ח עם קיט של 105 או Veloce. ב - 15.500 ש"ח תקבל Excalibur - שוב או עם קיט Veloce או עם 105 ... http://www.amitbike.co.il/Index.asp?ArticleID=56&CategoryID=84 ויש עוד דוגמאות.

jekyll1

New member
משהו עקרוני ולדעתי הכי חשוב

לקומפניולו פטנט נדמה לי רשום שבו כח העצירה של המעצור הקדמי גדול מהאחורי למרות שאנו מפעילים לחץ זהה על ידיות המעצור. הסיבה: לרוכב הממוצע יש את התכונה הטבעית ללחוץ במידה שווה על הידיות ובטח בשעת חרום. כתוצאה מכך הגלגל האחורי לא ינעל והרוכב לא יאבד שליטה. לדעתי זהו היתרון הכי משמעותי מכיוון שלכל השאר ניתן להתרגל ובטח ניתן לתקן כל דבר שמתקלקל. לאבד שליטה מכיוון שהגלגל האחורי ננעל וזה קרה לרוב הרוכבים זאת כבר בעיה . אגב בלי שום קשר בטנדרים כדוגמת איסוזו , אשר בהם לא מותקנת מערכת ABS קיימת מערכת אשר תפקידה למנוע נעילת גלגלים אחוריים מאותה סיבה איבוד שליטה

למעלה