אופני כביש aprilia

silveronex

New member
אופני כביש aprilia

היי לכולם.
אני לא מבין כל כך באופניים והגיעה לידיי שלדה מהממת של אפריליה.
מישהו יכול לספר לי עליהם משהו? שווה? לא שווה?

The Pinky P

New member
כן,אני אספר לך -

חתיכת מתכת חלודה ואליה מחוברים שאר ברזלים וקצת גומי.
זרוק לפח או שתיתן לחתולים לאכול.

avikawa

New member
לא מצאתי איזכורים ברשת לאופני אפריליה

לדעתי זו סתם גרפיקה - לא ברור מה השילדה בתמונה - תן צילום של הסמל בחזית

silveronex

New member
תמונה של הסמל

הנה תמונה.
עכשיו, האם מישהו באמת מכיר את החברה? רכב פעם או ניסה פעם אופניים שלהם?
אל תתיחסו לתמונה ולחלודה, האופניים עומדות לעבור ניקוי חלודה, צביעה והחלפה של כל החלקים לחדשים, הדבר היחידי שיישאר זו השלדה ואולי הכידון.
כמו כן אני אציין שאני לא רוכב מקצועי והן מיועדות לנסיעה קלילה בתל אביב, לא לטור דה פראנס. האם מישהו חושב שהן לא שוות את ההשקעה? רק שמישהו ייתן תגובה נורמלית בלי שגיאות כתיב אם אפשר.

The Pinky P

New member
תרגיע בחור, אם למישהו יש פה בעיה בשפה זה לך...

כי אופניים זה זכר ולא נקבה.
אז נכנסת לפורום, אנשים עושים לך טובה ועוזרים לך ועוד אתה בא בטענות על שגיאות כתיב....
אם לא הייתי בן אדם טוב לא הייתי ממשיך להגיד לך שזו חתיכת ברזל ישנה שהדבר הכי טוב שאפשר לעשות איתה זה לזרוק לפח וכל
השקעה עליה תהיה בזבוז זמן וכסף מוחלטים.

תיקח את זה לאן שתיקח אבל אל תבוא בדרישות מוגזמות (שגיאות כתיב) לאנשים שמקדישים זמן לעזור לך, לא מעניינך, תקרא,תבין ותחליט מה
לעשות.

silveronex

New member
תגובה

אני רגוע חבר, אבל שאלתי אם מישהו יודע לספר לי עליהם מתוך ניסיון, אנשים במקום זה מסתכלים על התמונה ואומרים, אז שאלתי בסך הכל אם הם מדברים מתוך נדמה לי נראה לי או מתוך ידע.
כי אם זה לא מתוך ידע הם לא חייבים לבזבבז את הזמן שלהם על לענות לי בכל מקרה

The Pinky P

New member
מה זה משנה אם זו "נחשבת" שלדת בוטיק ישנה או שלדה רגילה?

יש הבדל מבחינתך? יש הבדל בנתונים שלה? ( חוץ מזה שהיא מתפוררת?)
ונגיד ומדובר בדגם שהיה בזמנו יוקרתי, אז? ונגיד שבזמנו היה דגם רגיל אז?

אם אתה מחפש לרכוב על "חתיכת היסיטוריה" אז כנראה שזה לא המצב, אתה תמיד מוזמן להדביק סמל של מרצדס
בשביל הווסאח.

silveronex

New member
מה שרציתי לדעת זה פשוט אם היא שווה משהו

זו שילדה ישנה, ומכיוון שאני לא מבין בזה, שאלתי אם מישהו מכיר, כנראה שלא, בכל אופן. אז זהו..

shangu23

New member
כמו שזה נראה אנשים פה לא מכירים את השלדה הספציפית הזו

מציע לך להכנס לקומונת "היכל הפלדה" (אם היא עדיין חיה) ולברר שם, אם מישהו מכיר זה הם.

אם הכיוון הזה לא יצליח, חפש גולש בתפוז בשם יורם גלבוע, יש לו הרבה ידע לגבי שלדות כאלה ואולי הוא יוכל לעזור...

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

tal913

New member
טשמע לדאטי יש

לשלדה הרבה פותנציאל, זו יצירט מופט אילעית, כצט השכאה וטוחל לכבל עופניים דה לוכס.
בחלל למקור אותם לו קדיי, טשמור!

Indian woman

New member
אד שאונתי מע קטבת ,יצהא לי אנשמא חחחחח

לכותה ההודעה - אל תתבאס , בעיני קצת עקומים .
אבל אם יש לך זמן לזה , לך על זה ותצלם לנו את היצירה אחרי .

creth11

New member
שים אותה לקישוט במקום שעוברי דרך לא יתקלו בא אחרת עוד תשלם

פיצוי למי שייפגע מהן,
לא חתולים לא אוכלים כזה זבל אולי משתינים עליו.
בו נניח שהיתלהבנו והחלטת להשקיע, עלות הבאתן למצב דיווש סביר יהיה דומה ביותר לאופניים יד2 יותר טובות
כלומר להרוויח לא תרוויח כספית מהחזרתן לשימוש
אם יש להם ערך מוזיאוני או ריגשי אזי נאחל לך בהצלחה
אם אתה מיתלהב מקירבת השם לאופנועי אפריליה אזי תסתכל שוב על הנבלה ותבחן מה אתה רואה בעניים פקוחות
בהצלחה בכל אשר תבחר

silveronex

New member
תגובה לcreth11

השאלה שלי היא אם אתה יודע לספר לי עליהן משהו, לא לשמוע שאתה מיתלהב מיזה שאתה קותב בפורום אופניים ורוצה רק להגיב לכל דבר, האם נסעת על אופניים כאלו? האם אתה מכיר את החברה או מדבר מתוך "נראה לי נדמה לי"?

creth11

New member
תגובה לתגובה

אני יודע לספר לך המון אבל לא בטוח ששוה בכלל להתחיל. ננסה בשבילך אולי תפיק קצת ידע ותשכיל.
נתחיל במה שייש לך ביד:
1- מערכת הילוכים אשפה עתיקה בגלל שידיות ההילוכים ממוקמות על השילדה רחוק מאחיזת היידיים וצריך לעזוב כידון ולהסיט יד לשינוי הילוכים, בגלל שהידיות הן רציפות ולא בקליקים אף פעם לא תדע לאן העברת וההעברה לא תהיה מדוייקת ואם תחליף רק אותם אזי מעבירי השרשרת אינם מדוייקים ואינם בגיאומטריה נכונה וגם הם ייצרו לך שגיאות ההעברה. מסקנה - מערכת הילוכים לאשפה.
2- בלמים אם עובדים הם בטכנולוגיה ישנה שלא תוכל לכוונם היטב לעולם ותמיד רפידה אחת תיגע בגלגל מכל זוג וכאשר תילחץ הם לא יבלמו חזק לעולם כי כך ניבנו. מסקנה - מערכת בלמים לאשפה.
3- גלגלי שיניים הקיימים אינם בנויי בטכנולוגיה הקיימת של שיניים בזוויות להחלפת הילוכים קלה. מסקנה - גג"שיפ לאשפה.
4- גלגל קידמי חסר - לקנות
5- גלגל אחורי קיים כניראה מיסבים צריך להחליף אם בכלל ימצאו חלקים כמו קונוסים וכ"ו וגם אז איכותם לא דומה לאלו של היום.
הגלגל עצמו קרוב להניח טכנולוגיה עתיקה חלש וייצור לך שמיניות מכל היתקלות בכל מיכשול וגם זה בהנחה שמערכת החישורים שלו תקינה אחרת יתחילו להישבר . מסקנה - גם גלגל זה לאשפה.
6- היגענו לדובדבן של ה"מציאה", השילדה עשויה פלדה ברזלית כלשהיא מיושנת ללא תכונות של השילדות הקיימות המתוכננות במודלים ממוחשבים (כן מה לעשות שקפיצת הקידמה בתיכנון השלדות והאופניים קרתה בגלל השימוש במחשבים לתיכנון) ולכן היא בטוח נחותה מכל שילדה זולה של ייצרן אופניים מומחה וידוע (לא חיקוי חסר שם) בכל מובן החל מנוחות וכלה במישקל והיתנהגות. מסקנה - שילדה לאשפה.
סיכום ומסקנות
מבחינה כספית לא שווה להשקיע שקל וכל זוג אופניים יד שניה מחברה ידועה יהיה טוב בכל קטגוריה כולל מחיר.
מבחינת חלקים וערכם קרא את ההסבר שוב, יש לך רק ערימת אשפה אין מה לשפץ.
מבחינ מוזיאונית וריגשית (אין חשיבות לעלות השיפוץ ולשימושיות) אתה תחליט לבד.
אם קראת עד כאן והיבנת את רוב הכתוב תגיע לבד למסקנה הסופית
מבחינת שימושיות וכדאיות כספית לשיפוץ - יש לך ביד ערימת אשפה שחבל להוסיף מילה.
תקציר - ראה מה כתבתי לך לפני התגובה שלך.
נאחל לך הצלחה בכל אשר תלך

זכיר

New member
לגבי ההילוכים

אישית די נהנתי מרכיבה על אופניים עם מערכת כזו מיושנת של שיפטרים. לאחורי התרגלתי די מהר והקדמי לדעתי הוא בכלל להיט בהשוואה לשיפטר מודרני שמוגבל לשני מצבים פלוס שני קיזוזים למניעת רשרוש ושפשוף במעביר. עם ידית מיושנת אפשר לשים את המעביר בול במקום שימנע רשרוש ולא משנה על איזה גלגש בקסטה יושבת השרשרת.
&nbsp
כל דברי בלי לגרוע מהרעיון הכללי שניסית להעביר בתגובתך

The Pinky P

New member
אוי זה נורא,לעג לטכנולוגיה המדורנית פרופר

הרי, מה יותר נוח ופשוט מאשר ללחוץ פעם אחת על כפתור בשביל לבצע פעולה?
לחיצה אחת - הילוך אחד, יותר טוב מזה?
אין הילוכי אמצע ולכן לא צריכים להיות מצבי אמצע בשיפטר.
להיות מרוכז בלחפש את ה"טיק" הנכון באמצע הרכיבה, 2 למעלה, 3 למטה... לא נשמע להיט.

אחת השיטות היותר מיותרותת באופניים.
אבל אם לך זה עושה טוב - אדרבא אחי! :)

tal913

New member
נרעה לי

שאאיטי כונה עוטם עם לו אאיטי מחור לבמבה

zoharzafon

New member
חברת אפריליה החלה

כיצרנית אופניים ובסוף שנות ה60 - תחילת ה 70 עברה לייצור אופנועים.
אני מניח שהשלדה הזו מתקופת המעבר - שנות ה 70 למרות שתמונות שלה לא מצאתי

יעקב 471

New member
אתה לא בפורום הנכון , תבדוק בפורום אופני כביש

בוא נגיד ככה , להשמיש את השילדה הזאת יעלה סכום לא מבוטל וכשאתה שואל אם היא שווה משהו אז אני מעריך שכמו שהיא ככה היא לא שווה (כמעט) כלום.
תנסה אולי למכור אותה באיביי , תשאיר אותה עירומה בלי כלום ,רק שילדה נטו ותנסה , אולי אז תקבל מושג על השווי.

למעלה