אופני ילדים

jenny1991

New member
אופני ילדים

שלום אני מחפשת לבני בן השלוש וחצי אופניים
אבל כל הbmx וכל מה שנמכר בחנויות הפשוטות מגושם וכבד
מחפשת אופניים קלות ונוחות לגיל הזה ..אשמח להמלצות

oren_hershco

New member
לגיל הזה נמכר בישראל רק דגם אחד באיכות טובה:

Specialized Hotrock 12. יש דגם ל"בנים" (כחול) ודגם ל"בנות" (וורוד). הם שוקלים כ- 25% פחות מאופני 12" זולים.

ה- Hotrock הם אופני 12" היחידים (בעולם) שהושקע בהם תכנון ארגונומי, נסיון לחסוך משקל ומחשבה על תפעול קל. הם עולים 800 ש'.
אנחנו קנינו לילד שלנו (בן 3 ו-9 חודשים) לפני כחודש. חשוב להדגיש: הוא כבר צבר הרבה נסיון על אופני דחיפה ללא פדלים.
בשבוע שעבר הורדנו לראשונה את גלגלי העזר. בששי בערב (ערב יום כיפור) הוא רכב 6 ק"מ, בשבת בבוקר הוא רכב 10 ק"מ (!), מתוכם 3 בשטח.

מבחינתי האופניים שווים את ההשקעה. המשקל הנמוך, הצמיגים בעלי התנגדות הגלגול הנמוכה ותנוחת הרכיבה הטובה סייעו מאוד.
ילדים גדולים ממנו בהרבה, על כל מיני אופני ברזל מעאפנים, מתקשים לכסות מרחקים כאלה (והוא לא חזק במיוחד).
אם הוא גבוה מאוד, את יכולה לנסות את ה- Hotrock 16. לדעתי הם יהיו גדולים מדי.

עוד חומר קריאה בנושא.

יש יצרני בוטיק קטנים שמתמחים באופני ילדים קלים ומהירים. הם נמכרים רק בארה"ב ובריטניה:
1. Islabike
2. Earlyrider

ביום ו' האחרון ראיתי ילד בגיל זהה לבן שלי רוכב על ה- EarlyRider Belter 16 במהירות מדהימה. כששאלתי את אבא שלו מתי הוא עלה עליהם לראשונה, התברר שזה קרה באותו היום בבוקר! הוא היה ילד גבוה יחסית, חשוב לציין. לא כל ילד בגיל כזה יכול לעלות על אופני 16" ארוכים כמו ה Belter 16.
האופניים האלה שוקלים 5.5 ק"ג, שזה חצי מאופני 16" נפוצים. נדמה לי שהם גם מסוגלים לקבל גלגלי 18" , כך שיש סיכוי שהם יתאימו לילד לכמה שנים (מה שמפצה על המחיר הגבוה)

zoharzafon

New member
לא היחידים

דעות נחרצות לא תמיד מסתדרות עם המציאות
לטרק יש אופני ילדים 12, אני לא יודע איך הם אבל טרק 16 עברו את כל הילדים שלי, אצלנו כבר 6 שנים
תמורה מעולה לכסף

oren_hershco

New member
גם "לא יודע איך הם" לא מסתדר עם המציאות

תסתכל באתר של Trek, תקרא את המאמר שצירפתי, ותסביר לי למה שמישהו יקנה את ה- TREK כשה- Specialized עולים רק 90 ש' יותר, וטובים יותר בהכל.
במידות הגדולות יותר אכן יש ל- TREK אופני ילדים טובים.

nightjar

New member
ההוטרוק אכן מומלצים

מלבד הנוחות וקלות התפעול הם גם עמידים יותר מאופניים זולים. אם האופניים עתידים לעבור לילד נוסף זה בהחלט משתלם. אצלי הוטרוק 16 עברו לא מזמן לבת השנייה ועדיין נראים כמו חדשים, למרות שהם מאוחסנים בחוץ. היא מסתדרת איתם מצויין מגיל 4 בערך והיא לא גבוהה במיוחד. בזכות מבנה השלדה ניתן להנמיך את הכיסא יותר מאשר באופני BMX זולים.

jenny1991

New member
תודה על התגובה

הבן שלי קטנצ'יק ורזה מאוד..בעלי קנה לו בסוף 14" וגם איתם הוא לא מסתדר..נורא כבד לו..אפילו לדווש ..שלא נדבר על בכלל להחזיק אותם.
שאלה הוא צריך להגיע עם הרגליים לרצפה ?

למעלה