אופנים לילד

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
אופנים לילד

היי

הבן שלי בן 6 ואני רוכבים מדי פעם בשטח - יש לו אופניים מצוקמקות מידה 16.
כשאני רושם שטח - אני מתכוון לשדות חקלאים .

חשבתי לשדרג לו לאופני שטח מידה 20 - אבל אני לא יודע איזה חברה וכדו'

הוא רוכב מהבית להסעה-מרחק של 300 מ והם נמצאים כל היום תחת כיפת השמים (גשם ושמש בעיקר)
בשישי אנחנו עושים רכיבה של שעה וחוזרים

תודה

steiff

New member
זה לא שבמידה 20 יש מבחר גדול...

רוב הסיכויים שתחליף אופני 16 מצ׳וקמקים באופני 20 מצו׳קמקים.

הכי טוב ללכת עם הילד לחנות ולמדוד, אבל להשתדל למדוד איתו ולא להיכנע לתאווה לאופניים הכי נוצצים והכי לא מתאימים.

גשם ושמש לא בעייה ממש. רק להקפיד לשמן חלקי מתכת חשופים אחרת החלודה תאכל כל חלקה טובה.

oren_hershco

New member
רוב אופני הילדים הם אכן צ'יקמוק

וזה חבל, כי ילדים במיוחד מרוויחים מההבדל בין אופני ברזל מעאפנים לאופניים איכותיים (כי ילדים פשוט קטנים וחלשים יותר ממבוגרים, וקשה להם יותר לפצות על פאקים בארגונומיה או משקל אופניים גבוה מדי)

לרוב המותגים המוכרים יש אופני 20". רובם עם בולם זעזועים קדמי כבד וחסר ערך, והילוכים שמוסיפים משקל, מחיר וממילא הילד יתקשה להפעיל.

לרכיבות מישוריות יש את האופניים האלה:
http://www.matzman-merutz.co.il/hotrock-20-coaster-2016-international-boys

אין בולם טפשי, אין הילוכים, יש שלדת אלומיניום קלה ורכיבים בגימור טוב שיחזיקו מעמד הרבה שנים. כן, זה עולה יותר מאופניים בחנות צעצועים.

למי שבאמת רציני בעניין שיתוף הילדים ברכיבה, יש מותגים שמתמחים בנושא. משום מה אף אחד מהמותגים המוכרים לבוגרים לא ממש מתייחס ברצינות לנושא אופני הילדים (פרט ל- Specialized, וגם הם לא ברמה של המותגים המתמחים)

in12

New member
בעניין ההילוכים

האם בהגדרה כל אופני הילדים שיש להם הילוכים אז זה לא משפיע אל איכות הרכיבה?

oren_hershco

New member
הילוכים

הילוכים מוסיפים משקל ומחיר, ובד"כ יהיו קשים מדי לתפעול עבור ילד בן 6.
כמובן שבסביבה לה מישורית, הילוכים הם פתרון סביר להתמודדות עם תנאי שטח משתנים.
באופני ילדים זולים יש - כצפוי - מערכות הילוכים זולות, באיכות ירודה, שיותר מפריעות ממסייעות.

in12

New member
הבהרה

האם האופניים שהצעת הם טובים לילד בן 6 שרוכב גם בשטח ,ז"א המאפיינים כגון שילדה קלה,בולם,צמיגים חזקים יותר -מפצים על זה שאין הילוכים
או שאני צריך לחפש אופניים שיש בהם הילוכים ואז זה ישפיע על החוויה.

למשל אם תהיה עליה לדוגמא של 150 מ', איך הוא יסתדר איתה לא הילוכים?

oren_hershco

New member
קצת סדר

נתחיל מזה שלגיל 6 ייתכן והאופניים המתאימים הם עדיין 16", ואופני 20" יהיו גדולים. אני יודע שיש אמונה עממית כזאת, לקנות לילד את האופניים הכי גדולים שאפשר, כדי ש"יגדל לתוכם". זו שטות, משום שזה מבטיח שהילד רוב הזמן יהיה על אופניים שלא מתאימים לו ולא מאפשרים לו לפתח מיומנות רכיבה. עדיף לילד להגיע לקצה העליון של האופניים הנוכחיים, ואז לעבור הלאה.
אם הילד שלך גבוה מהממוצע, אולי אופני 20" יתאימו.

משקל נמוך וארגונומיה נכונה יכולים לגרום לשיפור אדיר בביצועים. הנה דוגמא למה שינוי של 1.5 ס"מ יכול לתת.
ההילוכים שיגיעו על אופני ילדים זולים ישפיעו על החוויה, אבל לרעה. לרכיבה מישורית, לילד בגיל כזה, ממש עדיף בלי.
גם עדיף בלי בולם זעזועים, משום מה הבנת אותי הפוך בנקודה הזו. לא כי בולם זעזועים זה רע, אבל בולם הזעזועים שתקבל על אופני ילדים מייצר יותר נזק מתועלת. זבל מוחלט.

אם תהיה עליה של 150 מ' אפשר:
א. לעזור לו
ב. ללכת ברגל
ג. ללמד אותו לרכב קצת בעמידה, שהיא אחת היכולות הכי חשובות בשליטה על אופניים

in12

New member
לגבי מידות

הסתכלתי בטבלה בגוגל, והם נראות לי קצת בעייתיות - הבן הגדול שקרוב ל 8 הוא כבר מזמן רוכב על 20 והוא לא היה בטווח של 120-130
כמו כן זה שיגיע ל 6 ,הוא עוד לא ב 120 ,אבל רוכב יפה על האופניים של הגדול.כמובן האינדקציה זה הרגלים ומרחק מהכידון

לכן אני חושב ללכת על ההמלצה שלך Specialized

וראיתי כאן סירטון שנתן לי להבין שהאופניים הללו יכולות להיות טוב בשטח

https://www.youtube.com/watch?v=n76qRlCS390

xrlmike

New member
ובסרטון זה עם הילוכים ובולמי זעזועים

אופני 20 יגיעו בד"כ עם גיאומטריה שהיא יותר שטח ולא BMX
מניסיוני 110-115 ס"מ מסתדר יופי עם 20 - מסכים שאם היו 16 בגיאומטרית שטח כמו שיש בחו"ל הן היו עדיפות
ולגבי עלות - יד 2 מחנות עלה חצי מחדש עם הכל מתפקד ומכוון
ועוד סרטון - https://www.youtube.com/watch?v=-rXeqe50_As

oren_hershco

New member
כי אתה מסתכל על צעצועים

זה מה שיש מסביבך, וזה מה שאתה מכיר.
החברות שמתמחות בנושא מייעדות לגיל הזה אופני 16". הם לא כמו האופניים שאתה מכיר; הם נמוכים יותר וארוכים יותר. אופניים כאלה, כמו בדוגמא בקישור למטה, יכולים להתאים גם עד גיל 7.
http://clearybikes.com/collections/bikes/products/hedgehog-very-orange-16-bike

xrlmike

New member
וזה בדיוק מה שכתבתי - אם היו בארץ 16 נורמליים הם היו

הבחירה שלי
אבל במציאות הקיימת בן 16 BMX ל 20 נורמלי אני מעדיף 20 מחברה טובה בגיאומטריה טובה
אם יש לך מספיק סבלנות להתעסקות גם ראלי 20 יעשו את העבודה למרות שמנסיוני טרק 20 משומשות עדיפות על ראלי 20 חדשות בקטע של האבא שמתקן

oren_hershco

New member
עלות

השאלה לא ברורה. אתה שואל כמה עולות ה- Hotrock? כתוב באתר.

אתה שואל כמה עולים אופני ילדים מהרמה הכי גבוהה? הטווח הוא 300-400$ לפני מסים ומשלוח.

אופני ילדים בגודל 16" מגיעים בקופסה שמימדיה מכתיבים "משקל נפחי" של 13-14 ק"ג, ושילוח כזה בדואר אוויר + שליח עולה כ- 200$.

xrlmike

New member
דיעה שונה - אופני 20 ממותג נורמלי עם הילוכים

לדוגמא TREK 20 עם הילוכים - נכון ההילוכים לא ממש נוחים לילד בן שש אבל מאפשרים לי להעביר בין הילוך ראשון כשאנחנו רוכבים בשטח לבין 2-3 כאשר בפארק - ולאט לאט הילד גם לומד להעביר לבד למרות שבגלל הקפיץ קל לו להעלות הילוך וקשה להוריד. ברור שהייתי מעדיף פחות משקל עם 3 הילוכים ורצוי קפיץ הפוך אבל עדיין לדעתי המחיר במשקל שווה את הוורסטיליות, בהזדמנות קרובה תבחן ידית רגילה במקום ה SHIFT GRIP שלא מתאים לילד.
בולם קדמי - די מיותר אלא אם כן אתה משפצר אותו (פרסמתי בעבר איך הפכתי את בולם הקפיץ הבלתי מגיב לבולם אוויר מתפקד) אבל זה באמת אוברקיל מצד שני ובמיוחד לילד גם המראה חשוב
שים לב לבלמים לחלק מהמותגים יש ידיות מותאמות לידיים קטנות בדרך כלל מערכת Trektro Junior ולחלק סתם ידית שלא ממש מתאימה גם לאחר שיפצורים ליד הקטנה
עוד נושא זה אורך הקראנק חלק מהדגמים מאפשרים שתי נקודות חיבור לפדל בהתאם לגובה הילד וחלק בוחרים במידת ביניים וחלק סתם שמים מה שהיה במחסן
והטרק הנ"ל בינתיים שורדות יפה בלי חלודה וכאילו משהו כמו שנה תחת כיפת השמיים - לגבי גניבות במקום ציבורי זה כבר משהו אחר

zoharzafon

New member
אופני 20

אמורות לשמש זמן קצר, מהר מאוד אפשר לעבור ל24 אלא אם רוצים למשוך איתם כמה שיותר ואז לעבור ישר ל26
הבן שלי רוכב על ראלי ברזל כבדות וללא בולם, אבל זה כבר ילד שני שהן עוברות ומחזיקות מעמד יפה(כמובן שהן מאוחסנות במקום סגור ומקבלות טיפול שוטף),עכשיו התחלנו קצת סינגלים והן בסדר. ההילוכים קטסטרופה, קשה מאוד להעביר הילוכים, בעיקר להוריד אותם בגלל הקושי לסובב את הידית כלפי הגוף, בעיני זו הבעיה העיקרית שלהן והסיבה לעבור לזוג אחר. לא בעיה ברכיבה בשדות אבל מאוד מגביל בסינגלים.

rubber duck

New member
אחרי ששני ילדי רכבו על trek mt60

ולמדו עליהם את הבסוס של רכיבת שטח
אני פשוט מסכים עם דבריך

התאמת הקראנק חשובה , האופציה של 2 נקודת חיבור נהדרת
הסבה מגריפ שיפט לפייר היא בעיני חובה ( לא מבין איך מצפים מילד בן 6 שישתמש בהילוכי גריפ שיפט )

שני ילדי רכבו על ה Mt60 כשנה כל אחד
ההגדול כבר עבר גם את ה Mt220 וכיום רוכב כבר על אופני 26
הצעיר רוכב על ה Mt220 ובעוד שנה עד שנתיים יתקדם לאופני 26

ואחרי שראיתי את ההבדלים בין אופני מדבקה 20 לאופני מותג ( טרק מרידה ועוד ) אין לי ספק ששווה את ההשקעה
במיוחד עם קונים משומשים שנבדקו ועולים חצי ממה שעולים חדשים ( ויש שוק משומשים לא רע לדגמים הללו )

שרון

למעלה