אופנים הפוכות

דארא

New member
אופנים הפוכות

שלום, אני אורח פה, אני עוסק בלהטוטנות ובניתי "אופנים הפוכות" זאת אומרת שכשמסובבים את הקידון שמאלה הם פונות ימינה, וכשמפדלים אחורה הם נוסעות קדימה, וכשמפדלים קדימה הם עוצרות(אופנים ישנות עם בלם טורפדו). הבעיה שלי שהמנגנון שבניתי לפדלים לא מספיק אמין - מה שעשיתי זה הארכתי את השרשרת ויצרתי צורה של הסיפרה 8 שעוברת על הגלגלי שינים. הבעיה שהשרשרת נתפסת מדי פעם בנקודת המפגש. במידה ולמישהוא יש רעיון אודה לו מאד וכמובן שאתם מוזמנים לסיבוב ניסיון בכנס הג'אגלינג שמתקיים בחופשת הפסח בסחנה.תודה רבה. דורון.

אילילי

New member
נסה לקבע פחית שתפריד את השרשרת

מעבר לכך מסקרן לנסות לרכב על דבר כזה בהצלחה

oferbic

New member
הפחית היא רעיון לא רע בכלל

רק תדאג לעגל מעט את הקצוות בנקודת המפגש עם השרשרת. אם הפתרון הזה יהיה רועש מדי בגלל חיכוך מתמיד עם הפחית תנסה אולי להשתמש במעביר אחורי להעביר את השרשרת דרכו.

nintense

New member
תוסיף רולר...

נסה למצוא חנות שמוכרת אופני RECUMBENT, רובם מגיעים עם שרשרת כפי שתארת שעוברת דרך רולרים ו\או צינורות פלסטיק.

eanro3

New member
מעביר בצורת מיספריים

לדעתי אתה צריך לבנות לבד שתי תעלות שממוקמות באיקס הנוצר בין השרשראות באיקס יהיה מפותל קצת כי השרשרת לא יכולה לעבור דרך עצמה התעלה צריכה להיות מגורזת כי יווצר שם חיכוך.

שרשרת מתכת לא ניתנת לפיתול

כלומר היא חייבת לעבוד באותו המישור (ולכן אין דרך לפתור את נקודת ההתחככות במרכז ה "8" שנוצר...) לטענת מהנדס מכונות שעובד איתי הפתרון היחיד הינו לעבור לרצועה.

למעלה