אופניים: שאלה

עטרה ב ט

New member
איכס יא מגעיל

ככה מדברים ? ככה אתה מצפה לעזור למישהו או שסתם באת להעיף דאחקות על כולם ? הצגתי מראש שאני הולכת לאט ואני גם לא יכולה ללכת מהר יותר כי ישר יש לי כאבים הסטריים בקדמת השוק (מדור קדמי) שאף אחד פה לא ממש ענה לי על מה עושים עם זה. לכן שאלתי אם הליכה בכלל אפקטיבית בשבילי. אפשר גם לענות יפה.

Samsara

New member
מדרסים

אני עשיתי את המדרסים בחיפה, ב"עטרת מדיפוט". נדמה לי שזו רשת ארצית של נעליים אורטופדיות, וסניפים שלה קיימים גם בערים נוספות. אבל בטוח שיש עוד מקומות טובים ולמי שיש ביטוח משלים, יש גם אפשרות לקבל החזר. לי היה ברור שאני צריכה מדרסים, אבל לא הייתי בטוחה שזה מה שיפתור לי את בעיית הכאב בזמן מאמץ. עשיתי מדרסים רגילים - לקחו לי מידה /תבנית של כף הרגל, הסברתי שחשוב לי שהם יותאמו לפעילות ספורטיבית וזהו. בערך שבוע-שבועיים עד שזה מוכן. ביום ששמתי את המדרסים - הכאבים פשוט נעלמו! זו אמנם הוצאה לא קטנה, אבל הצדיקה את עצמה.

Einatm

New member
אם אני זוכרת נכון, הסבירו לי פעם

שקצב ההליכה המומלץ הוא לא יותר מ-10 דק´ לק"מ. אין ספק שבריצה ההספקים למרחקים אחרים לגמרי, אבל אם רוצים תוצאות מהליכה צריך לפחות לשמור על דופק לב במאמץ בינוני.

Einatm

New member
מדרסים לא לוקחים כמו אקמול

צריך בשבילם הפניה של אורטופד. יכול להיות שהבעיה שלך בכלל דלקת או שברי הליכה.. עד שאורטופד לא ייאבחן את הסיבה האמיתית, חבל לך ללכת ולהשקיע כסף (והרבה - מדרסים עולים לא מעט) במשהו שלא בטוח שבכלל תצטרכי.

Samsara

New member
בקשר לכאבים בשוק

גם אני סבלתי מכאבים חזקים בחלק הקדמי של השוק. התאימו לי מדרסים, והכאבים נעלמו. אז אולי שווה לך לבדוק אם את צריכה מדרסים - חבל לסבול, וחבל שזה יגביל אותך בפעילות.

עטרה ב ט

New member
אופניים: שאלה

כמה אני צריכה לנסוע כדי לשרוף קלוריות ? מדובר באופנים שנוסעים בהן בעיר, שטח מישורי. האם זה נמדד בקילומטרז´ כמו הליכה? בזמן? במהירות? איך מודדים? (התייאשתי מההליכה, כי אחרי חמישה שבועות אני לא רואה כל שינוי).

shaomer

New member
צריכה לנסוע כ-30 דק´

כל פעילות אירובית מסוג שהוא (הליכה, אופניים, ריצה, שחייה וכד´) למשך 20 דק´ ומעלה ומינימום 3 פעמים בשבוע מטרתה לשרוף קלוריות והורדה במשקל. אם לא ראית תוצאות בהליכה כנראה שהקצב לא היה מספיק טוב או שלא עשית זאת לפחות 3 פעמים בשבוע מה גם שבהליכה רצוי ללכת כשעה לפחות בקצב שתוכלי לדבר אך לא איטי מדי (70% מהיכולת שלך). לדעתי, עליך לחזור להליכה שהיא הטובה הבריאה והנוחה ביותר (אופניים זה מאוד קשה ומתאים לספורטאים מיומנים מאוד). בצעי הליכה של 3-4 פעמים בשבוע בקצב של 70% מהיכולת שלך למשך שעה כל פעם ולאחר כשבועות מספר תראי שיפור ביכולת (שזה הקצב) וכמובן אם תאכלי פחות תראי גם ירידה במשקל. בהצלחה - מאמנת חדר כושר ומורה לחינוך גופני בעלת תואר ראשון בחינ"ג ובספורט.

עטרה ב ט

New member
לא פועל בשבילי ../images/Emo10.gif

אני אחרי חמישה שבועות של הליכה 6 פעמים בשבוע במשך שעה ורבע, ששה ק"מ כל יום. בנוסף פעמיים בשבוע שיעורי עיצוב הגוף. בינתיים אני לא רואה אפילו שינוי קטנטן בגוף. בגלל זה הגברתי מאמץ לכיוון אופניים. ובקשר לתזונה: אני לא אוכלת הרבה, אבל יש לי בעיות ידועות בבלוטת התריס. חשבתי שהספורט יעזור לי להתגבר על זה, בינתיים לא קרה כלום
.

לא הכל זה ספורט...

מה עם אכילה נכונה? את אוכלת דברים בריאים ובכמות לא גדולה? זה צריך לבוא במקביל לא הגיוני שתלכי שישה ק"מ ותחזרי הביתה לאכול עוגת שוקולד

למעלה