אופניים קלות

אופניים קלות

היי, שמי יניב ואני מעוניין לרכוש אופניים קלות. חיפשתי ודשדשתי באינטרנט ולא מצאתי אתר ישראלי שמסווג אופניים לפי משקל, מצאתי בחו"ל (light-bikes.com) אבל אני לא קונה אופניים בלי לרכב עליהם. אני רוצה לקנות אופניים קלות (מאלומיניום או משהו אחר) חדשות ובאתר זאפ לרוב לא כתוב את משקל האופניים. כמובן שבחנויות עצמן או בטלפון אפשר לקבל פרטים כאלה אבל אני מעדיף לחפש באינטרנט. אשמח ללינקים רלוונטיים,
מראש ושבת שלום.

skcazy

New member
כאשר קונים אופניים שואלים למה

... כלומר לאיזה שימוש מה סגנון הרכיבה , התדירות , הנסיון , השאיפות ורק אחר כך - התקציב ורק אחר כך המשקל . בהצלחה . נ"ב - בגדול , על כל חצי קילו שתפחית מ 10 ק"ג נניח - תכפיל את המחיר .. אולי יותר.

skcazy

אני רוצה אופניים קלות לרכיבה של שעה וחצי כל יום על כביש בעיקר וקצת על מדרכה, נסיון מועט, תקציב עד 1000 ש"ח, משקל מינימלי בהתחשב בתקציב. אני מעריך באופן גס מאוד ומהסתכלות קצרה בזאפ ועוד כמה מקומות שזה יהיה 15 ק"ג אבל אני רוצה ממש לבדוק.

natibergman

New member
ב-1000 ש"ח יד שניה

ואופני כניסה. חדשים יהיו אופני מדבקה שימכרו לך במסווה של אופנים מקצועיים. אם ברצונך לרכוב על מדרכות וכביש הפורום לא בדיוק יענה על דרישותייך - כאן רוכבים על כבישים בלבד, לרוב בשביל מהירות מקסימלית. אופני כביש מודרניים שוקלים 8 ק"ג ומטה והמשקל שאתה ציינת היה בערך בשנות ה-70...ZAP הוא לא בדיוק אתר רציני לנושאי אופנים מקצועיים. תכנס חנות מקצועית כמו שהבאתי לך בקישורים למטה ותתחיל לקבל כיוון של מה אתה מחפש. אז תחזור לפה יותר מגובש. בהצלחה. נ.ב. אופנים זה זכר אז הם קלים לא קלות.

natibergman

היי נתי (בהנחה וזה השם שלך) ותודה על הלינקים. אני יודע שהמחיר שהצעתי הוא לא גבוה במיוחד אבל זה המחיר בו אני מוכן לקנות אופניים ואני יודע (פחות או יותר) איזה אופניים אני אקבל וזה מקובל עליי. אני ארכב לרוב על כבישים ורק קצת על מדרכה כמו שציינתי קודם ולכן אני אצטרך כניראה אופני הרים סטנדרטיות פשוט קלים (שים לב שקיבלתי את התיקון). אני לא יודע מאיזה חלק בהודעות שלי הבנת שאני מעוניין באופניים מקצועיים אבל בכל מקרה - אני לא, ולא כל אדם שרוצה לרכב על אופניים ומחפש אופניים קלים במיוחד הוא בהכרח מקצוען או שואף להיות מקצוען. אני הכי מגובש בדעתי שאני יכול להיות וכך גם הייתי מההודעה הראשונה, פשוט אתה לקחת את כוונותיי לכיוון אחר לגמרי. ולידיעתך, הסיבה שאני רוצה אופניים קלים במיוחד (עד כמה שאפשר ב-1000 ש"ח) היא בעיקר בשביל שיהיה לי יותר קל להעלות אותם 3 קומות לביתי וכמובן יהיה נחמד גם לסוע באופן קליל יותר ופחות כבד. אז אם יש לך הצעה בכיוון המקורי (הלא מקצועי) שחיפשתי - אשמח לשמוע.

natibergman

New member
אופני הרים עדיף לחפש בפורום הראשי

או באתר הרים - ראה קישורים. כל אופנים שתקנה לא ממותג מוכר ותרכוב עליהם הרבה מהרגיל (= בית - מכולת שכונתית) יעשו לך בסופו של דבר כל כך הרבה בעיות (תקלות מכניות) שרק מעוגמת הנפש ייצא לך האוויר מהמפרשים. תקלות כאלה יעלו לך ממון רב מעבר להשקעה הראשונית של 1000 ש"ח שהקצבת. כאן אין מקצוענים רק חובבים (טוב נו יש אחד כזה - מהנדס שאוהב להתגושש איתי על בסיס קבוע
) והסיבה שאני ממליץ לך לא ללכת על אופני מדבקה סטנדרטיים כי בסופו של דבר זול הוא יקר. במחיר מעט יותר גבוה או יד שניה תקבל תמורה הרבה יותר גבוהה עבור הכסף שלך. לכל מותג יש אופני כניסה ששווים לכל נפש ועונים בדיוק למטרות שתיארת.

סבבה...

אגב, היו לי אופניים רגילות (פלדה) שאמנם עלו לי 700 ש"ח אבל הם היו שוות הרבה פחות כניראה לפי סקרים שעשיתי אחר כך ועם זאת הם החזיקו לי שנה וחצי בסה"כ עם פעם אחת ששמתי גריז בגלגל השיניים של ההילוכים. מעולם לא הלכתי איתם לתיקון. הסיבה שאני לא ממשיך ליהנות מהם היום היא שלצערי גנבו לי אותם. 2 שאלות אחרונות: מה זה אופני מדבקה? מה זה אופני כניסה?

skcazy

New member
פוג'י נבדה

היו לי (עדיין יש) מתאימים לך כנראה . בהצלחה .

למעלה