אופניים-סמים

gilkurtz

New member
אופניים-סמים

אני עוקב מידי פעם ביורוספורט אחרי תחרויות האופניים. בעיית הסמים עולה כמעט בכל שידור ומידי מספר דקות. האמנם נגועים המקצוענים בתחום זה בבעיות סמים כה קשות? האם יותר מבענפים אחרים (אתלטיקה, משחקי כדור וכו´)?

לא גיל המצב שונה לגמרי...

ענף האופניים הכריזו מלחמה אמיתית בנגע השימוש בחומרים אסורים.בין רוכבי האופניים המקצוענים יש כאולו שצורכים את אותם החומרים האסורים בשימוש כמו שבכל ענף ספורט אחר יש ספורטאים הצורכים חומרים אסורים. ההבדל הוא שבמרוצי האופניים הגדולים יש בדיקות מקיפות ויסודיות והספורטאי לא יכול להינות משום ספק. חשד הכי קטן שהרוכב צרך חומר כלשהוא והוא מיד יקבל כרטיס אדום.הסיפור של דריו פריגו הוא דוגמא טובה לחוסר בפשרות בענף. בפשיטה שנערכה על בתי המלון של משתתפי הג´ירו בשנה שעברה נמצאו אצלו בקבוקים שלדעת המשטרה הכילו חומר אסור בשימוש. המשטרה הסיקה זאת ממודיע שטען כי הוא מכר את החומר לפריגו. פריגו (באותו השלב דורג שני במרוץ) פוטר מקבוצתו מיד לאחר שנזרק מהמרוץ והושעה ע"י ההתאחדות הבינלאומית לשמונה חודשים.... לפני ימים אחדים התברר כי הבקבוקים הכילו מיים ומלח......נכון הוא רצה לרכוש חומרים האסורים בשימוש אך נפל קורבן לנוכל שניצל את רצונו להיות הכי טוב , גם במחיר של התנהגות בלתי ספורטיבית...ביטוי עדין משהוא. עכשיו בוא ונעשה ניסוי קטן יחד...הולך? בואו ונראה כמה שחקנים ימצאו כצורכי חומרים אסורים במונדיאל שיחל בשבוע הבא...... ואח"כ נשאל את עצמנו אם המספר הגיוני. יאיר

koby21

New member
רק לפני שבוע

יאיר! אני נכנס באופן קבוע ל-VELO , שזהו אתר מאוד אמין בכל מה שקשור לחדשות אופניים. לפני שבוע נמסר שם ש- SIMONI נתפס בבדיקות דם עם קוקאין לא פחות ולא יותר. לידעתך.

omerB

New member
כמות בדיקות סמים לפי ענפים

אתלטיקה, אופניים.... כדורגל הרחק מאחור.

אני לא אגן על סימוני אבל....

0אני אמתין עד לתוצאות הבדיקה.....אופס,כבר הגיעו...החומר שהתגלה היה קרבוקאין,מכיר?.....לא קוקאין. אגב,אם אתה עוקב אחרי וולוניוז באדיקות (ואני מסכים איתך שיש לו מעט נפילות) קראת על הבדיקות של פריגו? ומה דעתך על התוצאות של גרזלי? אני אסב את תשומת ליבך לדבר נוסף... כמה קבצות מקצועניות אתה מכיר ובכמה ענפי ספורט, שמכניסות בחוזה שלהם סעיף האומר שהספורטאי יפוטר אם יתגלו בבדיקות שלו שרידים של חומרים אסורים בשימוש? באופניים (קבוצות הדרג הראשון השני והשלישי)זה בחוזה של כל רוכב. אחרת הסיכוי שלהם להגיע לאחד מהגראנד טורים יהיה כמו הסיכוי שלי,ואני הגעתי לשם כעיתונאי אבל התכוונתי כרוכב. הספק הקטן ביותר והוא טס ,מהר יותר ממיאוץ של צ´יפולני , מהקבוצה וזוכה לחודשים של השעייה... לעיתים , כמו במקרה פריגו , אחרי ההשעיה והפיטורים, מתברר שהוא לקח מיים ומלח... תחשוב על זה יאיר

koby21

New member
מעניין

איך תמיד חודש אחרי שהם נתפסים,פתאום מתברר שזה "מים ומלח".{קומבינות,עו´ד,לך תדע}

קובי אולי אתה לא יודע אבל

כל הקבוצות בשלושת הדרגים הבכירים בעולם ,לפי הדירוג של ה- UCI חתומות על אמנה. לפי אותה האמנה הם מכניסות לחוזה של כל הרוכבים סעיף האומר כי במקרה של ספק לשימוש בחומרים אסורים הרוכב יסולק מהמרוץ,יפוטר מהקבוצה ויזכה להשעיה ארוכה. ספק....לא הוכחה,ספק. אין לזה קשר לעו"דים,קומבינות ושאר ירקות שמעורבבות בעיקר בסלט הקונטיננטלי של ארץ זבת. רק היום התברר כי סטפנו גרז´לי יצא נקי בבדיקה שלו. הבדיקה הראשונה האתה שרידים של חומר אסור,הבדיקה השניה כנ"ל. מכיוון שהוא המשיך להתחרות עד שהגיעו הבדיקות נערכו לו מדי יום בדיקות כפי שהחוק קובע,המוביל בדרוג הכללי נבדק מדי יום. והיום פורסם כי הבדיקה שנעשתה לו שהיה בראש הדירוג יצאה נקיה כמו שתן של בדואי היוצר נחל חדש בתוואי הניווט של צומת שוקת. יאיר

עומר 22

New member
הבדואי

יאיר מה שלומך ? כבן גאה לקהילה הבדואית אני מאשר שהשתן שלי יוצר תוואי חדש לא רק בצומת שוקת אלא בכל הארץ !!! איך הקאיה ספיה טורבו טורבו ספורט ?

tamoshklei

New member
הם נתפסים- בגלל נאיביות וחוסר מקצוע

תקשיב טוב: כ-ל ה-ס-פ-ו-ר-ט-א-י-ם צ-ו-ר-כ-י ס-מ-י-ם!!!!! אז למה חלקם לא נתפסים? כי הם פצינטים של רופאים טובים שיודעים לטשטש את העקבות של החומרים הסינטטים.אלה שנדפקים - הם לא בליגה, כנראה שהרופאים שלהם ממוצעים ביותר. לדעתי, מי שצריכים לבדוק את השתן - צריכים להיות מדענים בעלי שם עולמי במחקר ולעסוק בדרכים לגילוי חומרים אסורים יותר. הבעיה שאופן השימוש עלה ליגה בעוד שהבדיקות נשארו אותו דבר . אתן דוג´ קטנה- היום ספורטאיות שמשתמשות לא חייבות לסבול מתופעות אדרוגניות חמורות. ואתה תשמע אותן מתרצות את ההישגים בטיפים שלא שיפרו את ההישגים של אף אחד: החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולשמור על אחוזי השומן, להתאמן יותר, לשאוף ליותר...(ואותן אני שואלת- אז למה אתן פוחדות להצטלם שלא יראו לכן את האקנה)

יאיר , תגובה לכתה בהארץ

כתבת שאולי עדיף להתעלם מהסמים... נשמע לי לא לעניין , אולי ניתן לרוכבים לעשות דרפטינג כשהצופים לא רואים יהי אחלה ממוצע!! ואפשר לפתח את הנושא , אבל בחצי המלא של הכוס... באולימפידת החורף האחרונה (עפ"י יורספורט) תחרות גדולה בהרבה מ-180 רוכבי אופניים נלקחו מכ-ו-ל-ם בדיקות שתן!!! זו הדרך להילחם ברמאות ולא העלמת עין!!! הלוואי וגם במונדיאל , אליפות אירופה בכדורסל וכ, היו הולכים בדרך הנכונה...

סמים במתחרי קבוצת גיל

עפ"י נתוני הועדה הרפואית ומאמרים בנושא: מסתבר שבקרב מתחרי קבוצות הגיל שאינם נבדקים בדר"כ לסמים נמצא ש 5% לוקחים תוספים שהינם בגדר סמים. זה גם לא הוגן וגם לא בריא בלשון המעטה. אז תשימו לב מה אתם דוחפים לפה והאם זה שוה?

סופי היקר ומקורי......הצעה לי אלייך

קרא את הכתבה שוב....והפעם נסה להבין מה כתוב שם. אם לא תצליח אני מוכן להסביר לך.אני יודע כי כתבתי את זה יאיר

כמה עובדות:

באופניים יש יותר סמים מכל ענף אחר (שחיה, א"ק)-זה לא אמור להפחית מהערך של הענף בעיני אף אחד, אבל בוא נגיד שבטור דה פראנס כולם אבל כולם מתודלקים היטב בחומרים שחלקם אסורים לשימוש. לא יעזור ולא משנה כמה בדיקות יעשו, כל הזמן באים חומרים חדשים שהאתאחדויות עוד לא מכירות. כלומר, הספורטאים תמיד יקדימו את הארגונים מבחינה זו. רק בשלושת ענפי הספורט הכי פיזיולוגיים והכי חשובים לדעתי (אתלטיקה, אופניים, שחיה)(אתלטיקה לא רק ריצות כביש ושדה, אני מדבר על החל ממאה מטר וכולל כל המקצועות, דווקא בארוכות יש הכי פחות תדלוקים) יש הרבה חומרים אסורים מכיוון שאין שום אפקט בכל ששחקן כדורגל יקח חומרים אסורים, זה לא יתן לו כלום... אז בקשר לשאילתך: כן, וכן. אדם

זה מוכח מה שאתה אןמר???

כי ללכת ולהכליל סתם זה, בא נאמר - לא יפה בכלל. יש הרבה סמים באופניים ובאתלטיקה. זה נכון. יש כל הזמן פיתוח של סמים חדשים שהבדיקות(שבנויות מבדיקות ספציפיות לסם אחד ולא מגלות את האחרים)לא מזהות - גם זה נכון. אבל יש גם פיתוח משמעותי של בדיקות חדשות, ולא כלכך מהר מפתחים סמים חדשים שגם אפקטיביים וגם לא הורגים את המשתמש(או מצמיחים לו שערות ירוקות מהאף וקרניים). בכדורגל, לעומת זאת, אין שימוש בסמים שמגרים יצור כדוריות דם (אריתרופויטין)כי אין להם צורך ברמות המוגלובין גבוהות כל-כך. סוג המאמץ הוא שונה. אבל כן תמצא סמי מרץ שונים(אפדרין למשל)או סטרואידם אנאבוליים(מסת שריר, נפוץ יותר בענפי המשקולות, פיתוח גוף וענפי כח אחרים כמו אתלטיקה כבדה). אז אדם - תהיה בנאדם. אם יש לך הוכחות כתובות לנושא - שלח לי כי זה מעניין אותי(ופרסום בסיינטיפיק מעריב לא לוקח). אם לא -בוא נאמר שיש סמים ולא נלכלך יותר.

למעלה