אופניים ממונעות

אופניים ממונעות

לחבר עם בעית דיסלקציה שלא יוכל לעבור את מבחן התאוריה.האיש רוכב שנים על אופניים.יש לו כושר גופני מצויין.בכל פעם שהוא רואה אותי עם הקטנוע,ליבו נחמץ.הוא גם רוצה לנסוע למרחקים מבלי להתאמץ.
מצאתי אתר שלכאורה מציע את הפתרון המושלם בשבילו.
הבעיה היא ,שלא מצאתי תשובה חד משמעית עד כמה זה חוקי אם בכלל.

בהזדמנות זו,מילה טובה על מוסך הונדה בגליל . הטיפול הראשון בPS היה מקצועי והקטנוע יצא רחוץ למשעי. המחיר: 200 ש"ח,גם היה נמוך משמעותית מהמחירון של הונדה. מומלץ לעניות דעתי לתושבי הצפון הרחוק.

בועז בר

New member
מסוכן ולא חוקי.

הסוג היחיד של אופניים ממונעים שמותרים בחוק הם עם מנוע חשמלי עד 250 וואט:

""אופניים עם מנוע עזר" – אופניים בעלי שני גלגלים המורכבים זה אחר זה שמותקן בהם מנוע עזר חשמלי שנתקיימו בהם כל אלה:

(1) ההספק המרבי של המנוע אינו עולה על 250 וואט;
(2) המנוע החשמלי מופעל באמצעות דוושות האופניים;
(3) כח המנוע יורד עם העלייה במהירות האופניים ומפסיק פעולתו כאשר מהירות האופניים עולה על 25 קמ"ש;
(4) הם עומדים בדרישות תקן אירופאי BSEN 15194 או תקן ישראלי ת"י 1117 חלק 5 - אופניים עם מנוע עזר חשמלי העומדים לעיון הציבור באגף הרכב במשרד התחבורה בשעות העבודה הרגילות של המשרד."

מסוכן ביותר

היו לי אופניים חשמליים לכמה חודשים, "כי לא צריך רשיון וביטוח ובלה בלה בלה", אני יכול להגיד לך שהכלי הזה יותר מסוכן מאופנוע ועל הפעמים הבודדות שאזרתי אומץ ורכבתי עליו, היו לי תאונות ותקלות.
יכולת היגוי מוגבלת בגלל גלגלים דקים וקטנים - החלקתי בסיבוב כשעליתי על איזה חתיכת פלסטיק דקה שהושארה על הכביש.
בלימה לא מספקת - רכב שעצר באמצע הכביש והחליט לפנות שמאלה בדיוק כשהתכוונתי לעקוף משמאל. חזיתי את התאונה והאטתי לפני העקיפה אבל בלימה פתאומית עם אופני צעצוע כאלה מסוכנת לא פחות, לא הספקתי לעצור לגמרי, נכנסתי לו בדלת ונפלתי.
כשרכבתי לעבודה מרחק של 20 ק"מ) באמצע הדרך נהיה לי פנצ'ר, בפעמים אחרות נשרפו פיוזים של הסוללה. בכל הפעמים נאלצתי לדווש בהמשך הדרך או לקפל את האופניים ולחזור הביתה באוטובוס ולתרץ לבוס שלי.

קיצר - לנסיעות ארוכות, במיוחד בינעירוניות, כלי מסוכן ביותר ולא שווה!!!

אופניים חשמליות זה לא כמו הרגילות

רק תוספת של כוח חשמלי? אם כן,הרי שרכבתי על אופניים רגילות שנים רבות ודי נהנתי.חוצכמובן מהעבודה הפיזית.
יאמרו לך גם חכמי הפורום ש125 סמ"ק גם מסוכן לבינעירוני אפילו... אפילו עם ה13.7 כ"ס של הPS ההמלצה כאן היא חד משמעית לגבי יציאה מהעיר.
הנסיון היה לתת לחבר 50 סמ"ק עם משהו כמו 4 כ"ס לעומת חצי כ"ס (בערך) שייצרו אופניים חשמליות כמובן לפי מה שהחוק מתיר כאן:)

anigodin

New member
החבר שלך יכול לעבור מבחן תיאוריה בעל פה

פרטים פה: www.d.co.il/5989120/28410/

אם יש לו מסמכים שמוכיחים שיש לו בעיה, יבחנו אותו בע"פ.

שיהיה לו בהצלחה ורק רכיבות טובות!

למעלה