אופניים למתחיל

אופניים למתחיל

אני רוצה להתחיל לרכב על אופניים לאחר שמאז גיל נערות לא רכבתי, הרכיבה תהיה רק בשבילים סלולים ולא בשטח.

(דרך אגב מישהו מכיר שביל סלול לאופניים בחיפה או לפחות באזור חיפה, מלבד השביל מתחת פארק הכט?)

התקציב בין 2,000 ₪ עד 2,500 ₪.

בחנות רוזן את מינץ הציעו לי שני זוגות מדגם gt,

אחד דגם שנת 2016 בהנחה, במקום כ- 3,200₪ רק כ- 2,400 ₪ אבל צריך לעשות חבר מועדון שעולה 270 ₪.

השני דגם 2017 במקום 2,490 ₪ במחיר של כ- 2,241₪ וצריך לעשות חבר מועדון שעולה כ- 50 ₪.

אני לא יודע את שמות או מספרי הדגם, יש לי תמונות אם זה יעזור, המוכר אמר שהדגם של 2016 יותר טוב, בין היתר יש לו נעילת מזלג קדמי.

לשניהם גלגלי 29 אינץ. בולמים הידראולים.

ברכיבה בשני האופניים הנ״ל הרגשתי חספוס של תנועת גלגלי השיניים של ההילוכים, כאילו שההילוך לא משולב לגמרי במקום.

הציעו לי לנסות לרכב רק בגודל אחד של אופניים (מה שהיה בתצוגה).

בחנות מצמן את מרוץ הציעו לי אופני nord מדגם סטורם, במחיר של 2,300 ₪ ללא צורך לעשות חבר מועדון וכנראה שניתן לקבל גם הנחה.

בלמים הידרוליים וגלגלי 27.5 אינץ.

הנסיעה הייתה חלקה לגמרי ולא הרגשתי את החספוס הנ״ל, הבלמים חרקו בכל עצירה (מבחינת רעש לא מבחינת תחושה).

המוכר אמר שהגובה שלי גבולי, לכן הציע לי שני גדלים, לא זוכר איזה (אולי מדיום ולארג׳), היה לי קשה להרגיש בהבדלים.

הגובה שלי כ- 180 ס״מ (עם ראש גדול שתופס גובה
כנראה שניתן להשוות את הגוף שלי לאדם בגובה 1.77,1.78)

מבנה גוף רזה.

איזה גודל אופניים אני צריך?

את החספוס ב- gt לא אהבתי אבל הם משום מה הם נראים ברמה גבוהה יותר מה- nord. החריקה של הבלמים ב- nord השאירה תחושה זולה קצת ואולי גם המראה שלהם.

מה לגבי גודל הגלגלים האם זה משנה, אני חושב שהיה לי יותר נוח ב- nord אבל אני לא יודע אם זה קשור לגודל הגלגלים? איזה הבדל ברכיבה מתבטא בגודל הגלגלים?

דרך אגב איך חנות trek בחיפה? ואיך דגמי trek? מחר אני הולך לראות גם שם אופנים. דרך אגב האם אני צריך בכלל אופני הרים אם אני לא ארכב בשטח? תנוחת הרכיבה קצת כפופה, המוכר אמר לי שניתן לרכוש איזה חלק שמאפשר לשנות את הזויות של הכידון יותר למעלה.

steiff

New member
עשית מחקר די יסודי...

ברמת המחיר שאתה מתכנן תקבל תמורה די דומה אצל כל היצרנים.

חריקות של מערכת ההינע זה עניין של כיוון ושימון. כשאתה יוצא מהחנות זה רק אחרי שהמכונאי עבר על האופניים והכל עובד חלק.

חריקות של המעצורים זה לרוב עניין של רפידות מלוכלכות אבל יש דגמי מעצורים שהחריקה פשוט מובנית בהם... רפידות אורגניות לרוב חורקות פחות מרפידות מתכתיות אבל לא בטוח שבדגמי המעצורים הבסיסיים שמגיעים עם האופניים האלה קיימת רזולוציה כזו.

נעילת בולם קדמי - לא משמעותי בסגנון הרכיבה שאתה מתאר.

מידה - אתה אכן בערך על הגבול בין מדיום ללארג׳.
א. בחר את הדגם שאתה מרגיש עליו הכי נוח.
ב. כשהידיים על הכידון ברכיבה ואתה מביט לעבר ציר הגלגל הקדמי - הוא צריך להיות בדיוק באמצע ה״סטם״ (הזרוע שמחברת את הכידון לציר של המזלג). אם הציר נראה קדימה מהאמצע - המידה קטנה לך. ולהיפך.

מידת הגלגל - לא משנה. מבנה השלדה מתוכנן לפי מידת הגלגל. ברכיבה מישורית לאורך החוף אין למידת הגלגל משמעות.

הגבהה של ה״סטם״ תביא לתנוחת רכיבה שפופה פחות. יש גם כידונים עם הגבהה.

מסלולים באזור חיפה? יש בשפע, אבל הם כוללים הרבה עליות. באזור האוניברסיטה, שוויצריה הקטנה, דרך נוף כרמל.
מעבר לזה יש דרכים חקלאיות מישוריות לאורך כביש 4 ו-2 ויש שפע של דרכים חקלאיות במפרץ חיפה באזור צומת יגור. פארק הקישון, נחל ציפורי.

תודה רבה + תיקון טעות + עדכון

תודה על התשובה המפורטת
&nbsp
תיקון טעות- הייתי היום עוד פעם בחנות ״מצמן את מרוץ״ והתברר שיצרן האופניים שציינתי מקודם nord הוא למעשה norco.
&nbsp
המוכר אמר לי שמתאים לי מידה מדיום של norco שהיא 18.5 ס״מ שהיא מידה טיפה יותר גדולה ממדיום רגיל.
&nbsp
רכבתי שוב על האופניים, ושוב אין בכלל את הרגשת החספוס של השרשרת הדיווש חלק.
&nbsp
רכבתי גם על מידה מדיום של דגם אחר רק בשביל ההרגשה ונראה לי שיותר נוח לי עם המידה הזאת, תחושה יותר קומפקטית וזריזה, פחות לחץ על הזרועות, הכידון פחות רחב.
&nbsp
אבל אני אבצע את הבדיקה שציינת (למרות שלא בטוח שהבנתי אותה).
&nbsp
הייתי היום גם בחנות trek, יש להם דגם של trek במחיר של 2,100₪ ואפשר לקבל 10% הנחה כך שזה יוצא 1,900₪, המחיר הכי זול שראיתי למפרט דומה של אופניים.
&nbsp
המוכר שם אמר לי שלדעתו חד משמעית מתאים לי מידה לארג׳, 19.5 ס״מ.
&nbsp
אפשר לקבל את האופניים עם גלגלים 29 או 27.5 אז הוא המליץ לי על 27.5 לאזן את הגודל )לאחר שאמרתי לו שהמוכר השני אמר שאני גבולי בגובה).
&nbsp
הנסיעה בסדר, אבל מרגישים בכל זאת ממש טיפה את החספוס של השרשרת.
&nbsp
ב- trec יש להם גם אופני כביש עם כידון של אופני הרים (עם צמיגי כביש יותר צרים מאופני הרים וללא בליטות וללא בולמים כלל) ויש להם דגם ביניים עם כידון של אופני הרים (עם צמיג יותר צר אבל עם בליטות קטנות ועם בולם קדמי עם מהלך קצר יותר מאופני הרים).
&nbsp
רכבתי על גם על דגם הביניים, התחושה שהאופניים יותר מהירות ופחות מסורבלים.
&nbsp
כאן רכבתי שוב על מידה מדיום והרגשתי יותר טוב.
&nbsp
כשמפסיקים לדווש והאופניים ממשיכות לנסוע מכוח האינרציה יש את הרעש הזה של תיקתוק כמו של אופני מירוץ לכביש שהיו לי בהיותי נער, קצת מפריע לשלווה
למה באופני הרים אין את הרעש הזה, מנגנון ההילוכים שונה?
&nbsp
בינתיים נראה לי שהנורקו הן המועדפות עלי, נישן על זה עוד קצת ואשמח לשמוע עוד המלצות...
&nbsp

steiff

New member
מה שהכי נוח הכי טוב

המפרט פחות משמעותי.

אופניים ״היברידיים״ מהסוג שתיארת הם פתרון טוב אם אתה מתכוון להישאר במסלולי כביש וכורכר שטוחים. אם תרצה לנסות בהמשך מסלולים יותר מאתגרים - הם לא יספיקו.

רעש מהפריילאוף כאשר אתה לא מדווש יש בכל סוגי האופניים. תלוי בסוג הנאבה (מכלול-הציר).
יש גם אופני הרים עם נאבה אחורית שמשמיעה קולות מהפריילאוף.

נורקו, טרק, gt ואחרים - כולם מותגים מוכרים.

למעלה