אופניים חשמליות

shaked2010

New member
אופניים חשמליות

מתלבטת בקניית אופניים חשמליות (ומכוון שזה פורום אופניים, והיה נראלי הפורום שאולי הכי קרוב לנושא שבו אני צריכה עזרה)
בגלל שאני ללא יכולת לקנות אוטו או לעשות לעצמי ביטוח על האוטו של ההורים, חשבתי לחסוך לאופניים חשמליות.
העיניין שאני צריכה להתנייד ממקום למקום ואני די חייבת למצוא פתרון, אשמח לקצת עזרה והמלצות בנושא ממישהו שמבין

ובגלל שאין לי שום הבנה בנושא -אולי יש כאן בניכם אנשים שמתעניינים/מבינים/מחזיקים סוג כזה של אופניים בבית?
אופניים שאוכל לסוע איתם מרחקים שבין ערים כמו ראשון לציון לתל אביב או ראשון לכיוון רחובות וכו'
השאלה, מה המחירים? מה כדאי? אם יש המלצה לחברה/סוג מסויים? מה לקנות? מה לא לקנות? איזה סוללה... וכו'.. אשמח אם לא לעזרה -לפחות לכיוון והסבר בנושא

steiff

New member
אז זהו, שזה פורום אופניים, לא פורום אופנועים

ומה שאת מחפשת זה אופנוע חשמלי, שרק בטעות נקרא ״אופניים״.

אולי בפורום אופנועים אפשר יהיה לעזור לך.

enigo

New member
בין האופניים החשמליים הנמכרים בארץ לבין אופנוע יש מרחק גדול

נכון, זה מונע לא בכח הגוף, ולכן זה קרוב יותר לאופנוע בהגדרה המילונית, אבל תכל'ס - אלו אופניים. עם צמיגים של אופניים, מתלים של אופניים, יכולת תמרון של אופניים ומהירות סופית של אופניים. ומה שיותר גרוע - שבדרך כלל מדובר במכלולים של אופניים גרועים...

steiff

New member
מרגע שיש לזה מנוע עזר זה לא אופנים אלא אופנוע

וממש לא מענין אותי איזה צמיגים שמים על זה.

zoharzafon

New member
יש מדינות בהן נשמעים לחוקי התנועה

ועבריינים על אופניים חשמליים לא משתוללים על מדרכות ודורסים הולכי רגל.
כל ציבור מקבל את מה שמגיע לו

TakeCtrl

New member
זה עדיין לא נותן הצדקה לתת הגדרות חדשות בעצמך

נכון יש ציבור כזה, ראיתי את חלקו , הוא מזיק לכל האחרים, אבל זה עדיין לא אומר שכל אופניים שאפילו כן מוגדרים לפי התקן יכולים להקרא אופנוע .

steiff

New member
אופנים עם מנוע עזר זה קטנוע

והשימוש בהם מותר רק מגיל 16 ומצריך רשיון נהיגה.

זה בשונה מאופניים שהשימוש בהם לא מצריך רשיון ומותר בכל גיל.

ועוד הבדל: קטנוע מצריך ביטוח אופניים לא.

בינתיים מי שממציאים לעצמם הגדרות וחוקים הוטנטוטיים הם אלפי העבריינים על הקטנועים החשמליים, ולא כדאי להיכנס איתם לסכסוך טריטוריאלי על המדרכות שהם ניכסו לעצמם, כי הם עלולים לסבול מהיפו-שוקולדה.

קצת מזכיר לי את גנבי המוזיקה באינטרנט שממציאים לעצמם תירוצים להשקטת המצפון, העיקר שיוכלו להמשיך להוריד מוזיקה בלי לשלם זכויות יוצרים.

אז תקרא לזה איך שתרצה, אם זה מונע בכוח אחר מאשר כוח רגליך, מקומו בפורום אחר. זה פורום אופניים, דהיינו: ממונעים בכוח רגלי הרוכב.

enigo

New member
לא נכון, בדוק שוב מה ההגדרה של קטנוע

(עניין מומלץ בלי קשר לדיון הזה - הגדרה משעשעת מאוד).
ועניין הביטוח הוא לא תנאי או חלק מהגדרה של כלי רכב - גם לקלנועיות אין ביטוח, אז מה, הן אופניים? לקטנוע/אופנוע עד 50 סמ"ק עלות הביטוח שונה מאשר לקטנוע/אופנוע עם מנוע מעל 50 סמ"ק, אז הם כלים אחרים? ולפני שתקפוץ - גם התנאים לקבלת רשיון הם שונים.
מצד שני, לקטנוע 50 וקטנוע 125 (או 250, או 500) יש שלדה דומה למדי, לפעמים ממש אותה אחת, יש חלקי מתלה ובלמים דומים, תיבת הילוכים דומה, אביזרי תאורה דומים וכן הלאה וכן הלאה.
לאופניים חשמליים יש אותם הילוכים כמו לאופניים רגילים, אותם חלקי מתלה, בלמים, כידון, אביזרי תאורה...
אז נכון, יש הבדל בינם לבין אופניים נטולי מנוע, אבל הוא הבדל קטן יותר מההבדל בינם לבין קטנוע מכל בחינה פרקטית שהיא, מלבד ההגדרה הפיוריסטית של מקור ההנעה. לכן הרבה יותר הגיוני לבקש ידע בפורום הזה מאשר בפורום אופנועים או בפורום קטנועים.
ולעובדה שרוכביהם לא פעם רוכבים בצורה פרועה אין שום קשר לעניין - אני יכול לתת לך מנסיוני האישי עשרות דוגמאות של רוכבי אופניים מונעי רגליים שרכבו בצורה פרועה, על מדרכות וכבישים כאחד.

TakeCtrl

New member
ואפילו לאופניים ממונעים יש בלי סוף הגדרות...

כגון pedalec ,ebike, moped וכו'..
שאלתי קצת בארצות אחרים, יש לך ילדים שמתסובבים על קורקינטים בגז, ב60 קמ"ש שעולים איזה 500euro כאשר אופניים חשמליים עולים 3000euro דווקא.
אבל היציאה הקטנה שלו לגבי השוקולודה חשפה את הטבע הגרבוזי שלו, אם אתה רוכב על אופניים חשמליים סימן שאתה בבון צורך שקולודה שאין צורך בכלל להכיר בקיומו.. בין אם הוא עורך דין או סטודנט שרוצה לחסוך. מבחינתם אין שום בעיה לרכב כל יום 10 ק"מ (וכבר היה לי אחד שאמר לי "מה הבעיה לרכב 17 ק"מ?" )
לדידי אכן יש הבדל גם באופניים חשמליים, מילא השלדות המתקפלות שיכולות לקבל סוללה, אבל כאשר אתה בונה שלדה מ0 ושם בתוכה סוללה מפלצתית משתמש בחלקים ומבנה ייעודה כגון כאן: http://www.stealthelectricbikesusa.com/
זה כבר באמת לא אופניים. כי או שאתה לא יכול או אם תפרק את החלקים החשמליים ממנו זה לא יוכל לתפקד כאופניים כבר.
זה די מזכיר לי את הגישה של רוב מתקני אופניים שברגע שהם רואים אופניים חשמליים מכל סוג שהוא (אלא אם כן זה "שלהם") הם מקבלים קצר בראש ופתאום לא יודעים שום דבר על כלום.
לא חשוב שהברייקס, ההילוכים, השפיצים החישוקים, השרשרת הפדלים וכמעט כל חלק שם הוא סטנדרטי. לא , ברגע שזה חשמלי. "זה לא אנחנו".

steiff

New member
אפרופו טבעי הגרבוזי

הבעיה שלי אינה עם הגדרת האופניים החשמליים אלא עם טבעם השוקולדי של רוכביהם.
אם הייתה הקפדה על החוק ואכיפתו על העבריינים - לא היתה לי טענה כלפי הטרנד.
מרגע שהאופניים החשמליים הפכו למפגע ורוכביהם מתנהגים כרוכשי שוקולד, עדיף, מבחינתי, להפסיק את מכירת השוקולד במטוסים
ואין לי כל כוונה לסייע לאנשים בעצות לגבי רכישה ותחזוקה של הנ׳ל משום שבכך אני מסייע לתופעה עבריינית. להיפך, אעשה כל שביכולתי לתת להם תחושה שהם לא רצויים פה.

מצידי - שיקימו עבורם פורום ייעודי.
ועובדה: שלמרות שהנהלת ״תפוז״ הסכימה להקים פורום ״אופניים חשמליות״ לא היה ולו מתנדב אחד לנהל אותו, שכן חובבי השוקולד מעדיפים להתקרצץ על כולם, שיתנו להם שוקולד, אבל שהם יעבדו בשביל זה?

enigo

New member
כי רוכבי האופניים המדוושים קדושים שומרי חוק?

כמו שכבר אמרתי - יש לי שפע דוגמאות מנסיוני האישי שאומר אחרת. אז מה, עכשיו תתחיל לבדוק עם כל מי ששואל כאן על אופניי עיר האם הוא מתכוון לרכב על המדרכה? האם הוא מתכוון לחצות צמתים רק באור ירוק (או בהליכה על מעבר החציה)?

TakeCtrl

New member
אני לא מתפלא, עם כזה יחס

בעיקרון תחום האופניים החשמליים הוא ענק...
כנס לendless-sphere ותראה מה זה פורום אופניים חשמליים. עם מאות אלפי הודעות דיונים וחידושים בכל תחום (ותאמין לי יש שם דיונים על איך להפוך אופניים לשקטים כדי לא למשוך תשומת לב של שוטרים, אז גם הם לא בדיוק קדושים, רק שבארץ הפכו ומתעקשים להפוך את זה לצעצוע שכל חריגה ופיפס ממנו ירדפו אחריך בכל מקום. הרי בסופו של דבר כאן בארץ, מדובר באותו מנוע גלגל עם בקר זערורי ואותה סוללה סינית (כן אני יודע שאולי יש הבדלים בין מספר חברות אבל היום אם תיכנס ל10 חנויות , קרוב לוודאי שב9 מהם תראה אותו הדבר).
פורום אמיתי על אופניים חשמליים לא יכול לכלול רק "תנו לי המלצה אל אופניים חשמליים" כי זה משעמם טיכו ורק חוזר על עצמו, עם אותם חברות, אלא איך לבנות קיטים בעצמך, להרכיב סוללות, לתקן מנועים, לייבא חלקים , לייצר חלקים ,ב E-s יש אנשים שבאפילו בונים בקרים בעצמם. בקיצור כל מה שאסור ואף אחד עם מספיק שכל לא יפרסם כי הוא לא רוצה שיחסמו אותו. אז נשארתם רק עם הדרישה להמלצות על אופניים שלא מספיקה לפורום משל עצמו.
נראה לך שפורום אופניים פה היה יכול להתקיים כאן אם הוא היה מוגבל באותו מחבר שיש היום לאופניים חשמליים?
&nbsp
אז מי צריך למשוך אש ככה, במיוחד כשתפוז נותן למנהלים שלו להתנפנף לבד ברוח.
&nbsp

shangu23

New member
לתפוז כאכסניה אין ממש קשר לעניין

דווקא תפוז זרמו איתי ולא התנגדו לפתיחת פורום אופניים חשמליים יעודי, לצערי אף אחד לא הרים את הכפפה (למרות שפרסמתי ופניתי מספר פעמים) ולכן העניין נפל.

מבחינתי האישית אני די דוגל בגישה של STEIFF (למרות שהסגנון שלנו שונה), ולכן אם מישהו אי פעם יפנה אלי ויבקש לנהל כזה פורום פשוט אפנה אותו לתפוז ושיהיה לו בהצלחה...

רני538

New member
האם ראשל"צ-ת"א אינו מרחק גדול מדי לרגילים? לחשמליים חוקיים?

באיזו מידה מרחק כזה מתאים ליוממות? האם לא צריך להאריך הרבה את הדרך כדי לא להשתמש בדרכים עמוסות ומהירות של רכב?

Dan Manoim

New member
אני רוכב בין נס ציונה לתל אביב עם אופניים רגילים

אני לא עולה על כבישים מהירים. המסלול שלי הוא אורבני.

למעלה