אופניים ודוחות

אפיגר

New member
אופניים ודוחות

האם דו"ח משטרתי לרוכב אופניים על מעבר באור אדום של רכבים חוקי? וא"כ איך אפשר להתגונן ולגרום לביטול הדו"ח? (1000 ש"ח) תודה ,אפינגר

voip3

New member
מעבר באור אדום????

כן להתגונן אפשר ...... לא לעבור באדום

אלעד מר

New member
הדו"ח חוקי ומוצדק.

רוכב אופניים נכנס לקטגוריית "משתמש בכביש" כמו נהג רכב, נהג טרקטור וכל נהג אחר. מתוקף זה חלים עליו חוקי התנועה. אוסיף ואומר שמשטרת ישראל לא מייחסת חשיבות מספקת לאי ציות של רוכבי האופניים לחוקי התנועה. אם היו מתייחסים אליהם ולא 25% מההתייחסות לנהגי הרכב, היה יורד רף התאונות בשליש!! איך להתגונן - על תתגונן תשלם ותלמד את הלקח. מה שלא נלמד דרך הראש נלמד מצויין דרך הכיס!!

tapuach

New member
לא לשלם את הקנס ...

במידה והקנס לא משולם, זה עלול לגרום למשרד התחבורה לא לחדש את רישיון הנהיגה, במידה ואין לאדם רישיון נהיגה ... השאלה האם בסופו של דבר, זה לא יגיע להוצאה לפועל או משהו ...

משאז

New member
לבקש להישפט או....

לבקש המרה באזהרה אבל זה רק אם אתה עומד בקטגוריה.... אני רק עדיין מנסה להעמיק בנושא התקנה אם רוכב אופניים מוגדר כנוהג ברכב או כהולך רגל... אם כך כהולך רגל זה 100 שקל ללא נקודות, ואילו נוהג ברכב 1000 ש"ח ו10 נקודות!!!

Super Go

New member
סיפור על רוכב אופניים ואור אדום...

רוכב אופניים עבר בנסיעה בכביש באור אדום. רשמנו לאותו רוכב דו"ח על סך 1000 שקלים ו-10 נקודות. הרוכב טיפה התפלצף ובסוף נפגשנו בבית המשפט. בית המשפט שלל לו את הרישיון שלו לרכב ולאופנוע מלבד הדו"ח. הדו"ח תקין וכביל.

משאז

New member
אני משתדל להימנע....

מדוחות בעייתיים אם זה לא סיכן את משתמשי הדרך ולא מדובר בנהג בעל עבירות תעבורה רבות אז אני מוכן לוותר במקום להסתבך אבל אם הוא לא עומד בקריטריונים שלי הוא יקבל גם דו"ח מסובך יהיה מי שיהיה.

אפיגר

New member
תודה על התגובות.

1. לכל מי שהציע לשלם או שפעם הבא לא יעשה זאת, אני ממש מודה לו, לא חשבתי ע"ז. תודה תודה. 2. מדובר בבחור בלי רשיון נהיגה א"א להפוך לאזהרה אם אין מספר של ר.נ.. 3. לגלעד סואן: אם תוכל להשיג לי את פסק הדין או לפחות את מספר ההליך. 4.ברור שלפי החוק מדובר בכלי רכב אבל לא מנועי. שלכם, אפינגר

UTM

New member
יש צידוק לדוח כזה - זה הצלת חיים

ראיתי רוכבי אופניים חוצים רמזורים אדומים, ולא פעם. ולמזלם הם יצאו בחיים. תאונה בצומת בין רכב (הנוסע במהירות כדי להספיק לעבור בירוק) ואופניים תגמר במקרה הטוב בבית חולים, ובמקרה היותר סביר בבית קברות. אם רוכבי אופניים ידעו שהם צפויים ל1000 ש"ח קנס ושלילה, הם יזהרו יותר, ויחיו.

למעלה