אופניים וג'יפים

אופניים וג'יפים

מכין עבודה על שבילי אופניים ובודק האם רוכבי אופניים יכולים "לחיות יחד" עם גיפאים. מה חושבים? מה נהגי ג'יפים רוצים מדרך 4*4? מתי מתאים שיהיה רוכב אופניים לצידם? מתי פחות? אשמח לתשובות יותם

רוזוב

New member
סוגיה חשובה

בתור אחד שעושה גם וגם, אני כבר חשבתי קצת על הנושא - בעיקר כשהייתי על האופניים ואכלתי אבק שהג'יפים מרימים. עדיין לא הבנתי מה בדיוק אתה מנסה להשיג, אבל אני אנסה לתת קצת התרשמויות אישיות ומקווה לעזור. קודם כל, אני חושב שהשאלה האם ג'יפים ורוכבי אופניים יכולים לחיות ביחד היא לא לגמרי טריוויאלית. בעקרון כן - אבל זה דורש התחשבות מצד הג'יפאים, מה שאין כל כך בפועל. ישנם מסלולים בהם לאופניים יתרון ברור על הג'יפים (דישון בכיוון הזרימה למשל) ויצא לי כבר הרבה פעמים לעבור ג'יפאים פעורי פה במהירות גבוהה כאשר הם מנסים לתקל איזור מסולע או מדרגה קטנה. מצד שני, במסלולים רבים, ובעיקר בדרום - לג'יפים מתאפשר נסיעה חלקה ומהירה (מאוד), ולעתים הם נתקלים ברוכבי אופניים שבדיוק נאבקים בעליה ארוכה. לצערי, מרבית הג'יפאים לא טורחים אפילו להאיט בשביל לא להעלות כל כך הרבה אבק... אני מוכן להישבע שיש כאלה שאפילו מתעוררת אצלם איזו שמחה לאיד כשהם יושבים בבועה הממוזגת ורואים רוכבים מסכנים שמתאמצים. בקיצור - מה שחשוב בשביל שאופניים וג'יפים יחיו ביחד בשלום זה שהג'יפאים ילמדו להתחשב ברוכבים, נקודה. וזה אפילו אומר לפעמים לעצור בצד לשתי דקות ולתת לקבוצת הרוכבים לעבור בשקט ובשלווה, חס ושלום. טל.

YOSSI331

New member
גיפאים ואופניים יכולים לחיות יחד

בהרמוניה ולשתף פעולה ולעשות מסלולים מדהימים יחד

למעלה