אופניים הפוכים

meeko

New member
אופניים הפוכים

שלום לכולם אתמול התחדשתי באופניים חדשים - GT-Force 1 לצערי מתקן הגגון לא מתאים לשילדה שלהם,אני שוקל להחליף את המתקן ל ez-quick כלומר הם יהיו הפוכים על הרכב. הדבר היחיד שמונע בעדי זה סברה אומרת שלא כדאי להפוך אופניים בגלל מערכות השמן. האם אתם מכירים את הסברה או שהיא מיתוס? אשמח לשמוע דעות בעניין Meeko

bikingstudent

New member
מיטוס

וגם אם זה כן נכון (מה שהיה פעם) כמה לחיצות על הידית וזה מסודר

Oded Raanan

New member
טוענים שזה כך בREBA - ואז נועלים את הבולם

בבולם הזה, הנעילה אמורה למנוע את נזילת השמן. אני לא בטוח שזה מיתוס בכלל, שווה לבדוק עם היבואן של הבולם. אם מישהו יודע משהו מעבר - שיגלה

bikingstudent

New member
לגבי בולמי זעזועים אני לא יודע

אבל מערכות ברקסים אין חשש אני חושב שבולמי זעזועים הם אמורים להיות מערכות סגורות כמובן שלא מתוכננות לעבוד בצורה הפוכה אבל איכסון ?

meeko

New member
מדובר במנשא לאופניים...

לכן ההיפוך לא יהיה לזמנים ארוכים במיוחד.

zivseemann

New member
היה לחבר בעייה עם reba הפוכה...

אותו חבר שבגללו הבחור למעלה אמר על הreba קובי מסר שיש לנעול את הבולם לפני הפיכתו, אם לא נעלת אז יש לפמפם את הבולם וזה מסתדר. יש בולם של רוקשוק שזה לא בריא לו יותר מהreba אני לא זוכר איזה אבל קובי בטח יצוץ עוד מעט אחרי שכתוב reba איזה 4 פעמים

hararin

New member
להפוך את האופניים - תלוי בבולם.

אני יכול להעיד מניסיון, וגם עפ"י גירסת היבואן, שקימים דגמים ישנים של רוק-שוקס בעלי מנגנון נעילה, שאם הופכים את האופניים ולא נועלים את הבולם, אז השמן מאחת האמבטיות זולג החוצה, ומשבש עד משבית את מנגנון הנעילה. אני חוויתי את זה עם בולם duke-race 100 ml , וכך הוסבר לי ע"י היבואן. מאז אני דואג לנעול תמיד לפני הפיכת האופניים. לעומת זאת, בדגמים החדשים, לדוגמה REBA , התופעה לא קיימת ואין מה לחשוש. (גם זאת לדיברי היבואן). אלה הדגמים היחידים שלהם ביררתי על התופעה. לשאר החברות והדגמים אני בפרוש ממליץ לברר אצל היבואן, כי אני ממש לא גורם מוסמך בתחום.(וגם לא מתיימר להיות). נעם.

P a p i r

New member
מה שקורה לרוב זה שהשמן יוצא מהמערכות התחתונות

לרוב זה הריבאונד. כל מה שיש לעשות זה לפמפם אותו והבולם יחזור לקדמותו יש מצב שיש בולמים שלא בריא להם להיות הפוכים, אבל אין שום סיבה שבעולם שהם ינזלו אלא אם כן האטמים של מערכת השמן דפוקים.

למעלה