אופנוע פר שקל

speedseeker

New member
אופנוע פר שקל

נניח שהתקציב לאופנוע הוא 30 אלף ש"ח. ובאפשרותי לקנות מוסב קרוב לתקציב+ יישור קו נגמר הכסף או בחצי מהסכום לקנות לא מוסב ולהסב בעצמי= הרבה עבודה וכיף על האופנוע. אני קצת עונה לעצמי על השאלה אבל ראיתי מוסב שכולה החליפו לו סט ג'אנטים, דיסקים, צמיגים ודרשו 10 יותר מאופנוע דומה לא מוסב. בקיצור, מה יותר משתלם להסב בעצמך או לקנות מוסב?

lucca227

New member
תלוי

אם ההסבה איכותית מבחינת הרכיבים ועבודת ההתאמה- יותר משתלם לקנות מוסב (שהוא טוב, כאמור) ולחסוך כאבי ראש ומשחקים. מצד שני, אם אתה מסב לבד, יש לך את הידע והכלים לבצע התאמות או מישהו שיעשה זאת עבורך באופן מקצועי, אין ספק שהתהליך הוא פאן ואפשר גם ללמוד ממנו. רק אל תצפה לחסוך יותר מידי בדרך השניה. אם התקציב חונק, עדיף להתמקח עם בעל האופנוע המוסב. הסבה עצמית עם רכיבים משומשים, כולל גלג"ש ודיסקים יכולה לנוע סביב ה- 6K לא כולל פנימיות וצמיגים (אפשר משומשים). אבל לפעמים אתה משיג רק ג'אנטים ב 4-5K, יש עליהם גלג"ש ודיסק אחורי, אבל צריך לקנות דיסק קדמי חדש כי אין היצע משומשים, או יש דיסק אבל אין מתאם לדיסק...בקיצור, אני מקווה שהובנתי. בהצלחה לך

45degrees

New member
תלוי באיכות החלקים:

נאבה טאלון תעלה יותר מנאבה רגילה. זוג סטים של גלגלי שטח נוסף על גלגלי הסופר מצדיק 10K יותר. חישוקים מסוימים שווים המון כסף. מערכת בלימה מהשורה הראשונה עולה כ 1000 דולר. ועוד... שורה תחתונה - השאלה שלך היא כללית. תשובה מדויקת היא לבחון כל מקרה לגופו ואז להחליט. למשל: ישנם מוסבים עם מערכת בלימה שבסך הכל מכילה דיסק 320 חצי צף ומתאם לקליפר 2 בוכנות המקורי. וישנם מוסבים עם מערכת מגורה מלאה וקליפר רדיאלי. רק כאן ההבדל על מערכת הבלימה יהיה גדול מ 4000 ש"ח. עוד דוגמא: יש לי גלגל אחורי שרק החישוק שלו שווה לבד 2500 ש"ח. כמה שווה רק הגלגל בלי דיסק, גג"ש וצמיג? בקיצור - תבדוק בדיוק מה מכילה ההסבה.

sm animal

New member
מנצל הזדמנות

KTM LC4 SUPERMOTO 2002 יד ראשונה, דוד משופר מבית KTM, זוג צמיגים חדשים, טסט לשנה ובמחיר מציאה. יתר הפרטים במסרים. דני.

kramberg

New member
אם אתה באמת רציני

שים מודעה עם תמונה במוטו ותגמור את הסיפור תגידו, לא סיכמנו שמורידים אותו מהרעיון?

יינגלה

New member
ובאותה הזדמנות....

זוג גלגלי sm מקוריים של ktm + צמיגים, (אחורי חדש). מערכת בלימה של brembo הכוללת משאיבה רדיאלית וקליפר 4 בוכנות, וכמובן דיסק פרפר 320 של breiking (איי.. מתגגע רצח) ד"ש לכולם

למעלה