אופנוע נותן סטארטר ולא מניע

Rhinovirus

New member
אופנוע נותן סטארטר ולא מניע

מדובר על פייזר ישן (קרבורטורים). לפני שבועיים-שלוש בערך קרה אותו דבר, נותן סטארטר אבל מסרב להניע. לאחר חצי שעה של נסיונות, היה באקפייר ואחריו הוא הניע מייד. מאז לא היו בעיות עד היום בבוקר, ששוב הוא סרב להניע. יש דלק, שמן, פלאגים די חדשים וכו׳ האם יכול להיות דלק מלוכלך, קרבורטורים סתומים או שאני בכלל לא בכיוון? תודה למייעצים

gray

New member
מתי עשה טיפול קרבורטורים?

יכול להיות מיליון דברים, לא רק ליכלוך.

Rhinovirus

New member
עשה טיפול גדול (שסתומים וכו) לפני חודש

והקרבורטורים עברו איזון.

gray

New member
איזון לא קשור

אם, סתם לדוגמה, החלילים שחוקים איזון רק יזיק. מתי פעם אחרונה פורקו הקרבורטורים וטופלו? נבדקו הצ'וקים? המצופים? מחטים? חלילים? יכולות להיות מיליון תקלות.

liquidspice

New member
האופנוע עמד בגשם? נרטב?

קורה לא מעט לאופנועים ישנים בתקופה הזאת של השנה. חוטי הצתה ישנים וסדוקים, סופגים גשם ולא מאפשרים להניע. תן לו להתייבש כמה שעות טובות בשמש ונסה שוב. אם זו הבעיה, כדי להתמודד איתה להבא, יש תרסיס יעודי שמונע את הישנות התופעה.

ronenefi

New member
חשמלי או דלק

דרך פשוטה להגדיר אתה הבעיה היא להכניס קצת דלק דרך בית פילטר האויר ולנסות להניע. אם מניע גם לזמן קצר הבעיה בסתימה בקרבורטורים אם לאחר פונים לבדוק בעיות חשמל ושם על ידי פרוק כבל החשמל מהפלג הכנסת פלג לכבל ונגיעה בגוף המנוע (לאחר עם היד) לבדוק ניצוץ, אם לאחר הופיעה ניצוץ באחד הכבלים יש לתקן אתה הכבל הנל. אם הופיעה בכולם הבעיה כנראה במתח המצבר או בכבל המינוס למנוע. בהצלחה

Rhinovirus

New member
(כרגע) נפתרה הבעיה

הנעתי שוב בערב - היה באקפייר, ובנסיון הבא הניע מייד (בדיוק כמו שקרה בפעם הקודמת). לא יודע אם זה עוזר אבל הוא מוציא עשן לבן כשהוא קר (נעלם לחלוטין לאחר שמתחמם). עכשיו זה בעיה כי יותר קשה לפתור בעיה ללא סימפטומים... נראה לי שבינתיים נרחיק אותו מהגשם (למרות שכן נסעתי בגשם בזמן האחרון ללא בעיות) ונפסיק לתדלק בתחנה שהתחלתי לתדלק בה לאחרונה

זהר ו

New member
אם היה באקפייר בדוק 3 דברים:

1. תזמון הצתה. 2. מרווח שסתומים. 3. מרווח פלגים. סביר מאוד שבאחד או יותר משלושת הדברים טמונה הבעיה. עשן לבן כשהמנוע קר - נורמלי לחלוטין. טיפה יותר משליש מגזי הפליטה (תוצרי הבעירה במנוע) הם מים (2 השלישים האחרים הם CO2 לפי הנוסחה הכימית של בעירת הדלק: 2CnH(2n+2)+(3n+1)O2 >>> 2nCO2+(n+1)H2O ). כשהמנוע קר והאויר קר אדי המים תוצרי הבעירה מתעבים ונראים כ"עשן לבן". אם כבר מדברים על עשן: 2 הצבעים הנוספים שיכולים להיות הם שחור וכחלחל ובניגוד ל"עשן לבן" מציאותם מצביעה על בעיה: עשן שחור - תערובת עשירה מדי. המנוע מקבל יותר מדי דלק ביחס לכמות החמצן ולכן הדלק אינו נשרף באופן מלא. נראה שחור מכיוון שהפיח שנפלט עקב הבעירה הלא מושלמת צבעו שחור, בניגוד לאדי מים ו CO2 שהם שקופים. עשן כחלחל - המנוע שורף שמן. יכול להיות עקב צילינדר שחוק, רינגים שבורים, שמן מעורב בדלק וכדומה.

זהר ו

New member
תיקון קטן:

הנוסחה שרשמתי אינה מאוזנת. צריכה להיות: 2CnH(2n+2)+(3n+1)O2 >>> 2nCO2+(2n+2)H2O כלומר קצת יותר מחצי מתוצרי הבעירה הם מים וקצת פחות מחצי CO2.

liquidspice

New member
מכל ההסבר המלומד של ידידי, אני מבין כמה דברים

1. משהו חשמלי נרטב לו בגשם ואחרי שהתייבש, האופנוע מניע ונוסע. אני הצעתי חוטי הצתה \ קויילים, אבל זה יכול להיות עוד דברים. 2. אופנוע ישן שמעשן בהנעה ומפסיק לאחר מכן, בד"כ מספר לבעליו שגומיות השסתומים שחוקות. טבעי והגיוני יותר מצילינדר שחוק או רינגים שבורים. 3.ידידי מלומד ויודע נוסחאות שאני לא יודע אפילו להעתיק

Rhinovirus

New member
תודה על ההסברים - תוכל להרחיב על תזמון הצתה

מרווח שסתומים נבדק לפני כחודש, פלאגים נבדקו (אני מניח, אולי שלא בצדק, שגם בדקו את מרווח הפלאגים) באותו הזמן. לידע כללי, איך תזמון ההצתה יוצא מכיוון ואיך ניתן לכוונו מחדש?

זהר ו

New member
תשובות

תזמון ההצתה- הנקודה במהלך תנועת הבוכנה מעלה במהלך הדחיסה שבה נוצר הניצוץ בפלאג. מכוונים אותה באמצעות סימונים המצויים על גלגל התנופה ובאמצעות פנס מיוחד המתחבר על כבל המצת ומהבהב בהתאם למעבר הזרם בכבל. כדאי שתבדוק את תזמון ההצתה ואת קידום ההצתה. איני מכיר את הפייזר כך שאיני יכול לענות ספציפית לגביו. בד"כ ביצוע הכיוון קל פשוט ומהיר אבל אתה צריך לשם כך את הפנס המשמש לכך. מרווח שסתומים - אם נבדק והיה בסדר פחות קריטי שתבדוק פעם נוספת. אם נבדק וכוון - בדוק שכוון כראוי. פלאגים - רוב הסיכויים שהמרווח שלהם לא נבדק כאשר הורכבו (במיוחד אם היו חדשים). זה הדבר הקל ביותר לבדיקה מבין השלוש. כל מה שאתה צריך על מנת לבדוק זה מפתח פלאגים (אל תפתח את הפלאגים כשהמנוע חם אלא רק כשהוא קר), מד עלים (ישמש אותך גם לבדיקת מרווח שסתומים) ואת המידה הנכונה בפייזר. אם אתה מוצא טווח מידות כוון למידה הקטנה ביותר בטווח מכיוון שעם השימוש המרווח גדל.

gray

New member
כיוון הצתה? נדיר מאוד שיש בו צורך

במע' הצתה אלקטרוניות כמו אצלו. בקפיירים בגלל קרבורטור לא תקין או שינויים (שבוצעו או נוצרו בגלל בלאי) באגזוז או בפילטר האוויר ראיתי די הרבה.

למעלה