אופנוע ומלווה

Heels

New member
אופנוע ומלווה

במידה ואני מוציאה רשיון על אופנוע, כמה זמן אח"כ אני יכולה לגשת לטסט על אוטו ולא יהיה לי מלווה? חודש? שנה? יום וחצי? :) תודה

0מי בורק0

New member
לא שווה לעשות את זה

רק אם אתה באמת לא זקוק לליוי תעעשה אחרת אתה תדפוק לעצמך את החיים

aviGODFATHER

New member
בתור אחד שדפק לעצמו את החיים אתה

כבר יודע אההה? עכשיו ברצינות, מה הקטע שלך?

תשובה עניינית

במידה והוצאת רישיון על אופנוע לפני רישיון רכב אינך צריכה מלווה כלל וכלל. כמו ש"סמי בורקס" כתב אם את רוצה רישיון על אופנוע בשביל "לחסוך" את המלווה-אז תדעי שזה לא שווה הן מבחינה כספית והןמבחינת זה שהחוק מעולה ולרוב מלווה עוזר המון. מקווה שעזרתי, בהצלחה

Heels

New member
תודה על הדאגה אבל..

אני רוצה רשיון על אופנוע כבר הרבה זמן ונכון לעכשיו יותר נוח לי להתחיל לימודים על אופנוע מאשר להמשיך עם האוטו (אל תשאל למה פשוט סמוך עליי) סתם בודקת אם מה שאמרו לי (על המלוה וכו') זה נכון :) תודה על התשובה!

Heels

New member
אבל עדיין לא ענו לי על השאלה

כמה זצן יש להמתין בין הוצאת רשיון על אופנוע לבין הוצאת רשיון על רכב כדי שלא יהיה מלווה?

מתן1002

New member
אפילו יום אחרי שהוצאת את יכולה

אפילו יום אחרי שעברת טסט על אופנוע את יכולה לגשת לטסט על רכב (ולא יחול עלייך המלווה)

offirla

New member
חבר'ה, אתם טועים ומטעים...

גם אם יהיה לך רישיון נהיגה לאופנוע, ואחרי זה תוציא לרכב פרטי או לרכב מסחרי - עדיין תהיה חייב במלווה ל- 3 חודשים כיום (ועד חודש נובמבר 2006) אלא אם כן יעבור התיקון שהציע שר התחבורה (חובת מלווה ל- חצי שנה). אם תוציא רישיון נהיגה לאופנוע, בבואך להוציא רישיון לרכב, תהיה חייב בתיאוריה מחדש. לעומת זאת, באם תוציא רישיון נהיגה לרכב, כעבור שנתיים כבר תהיה פטור מתאוריה מחדש עבור רישיון-נהיגה לאופנוע. מה שכן, במידה ואתה מוציא רישיון נהיגה לרכב דו-גלגלי, כאשר תוציא רישיון נהיגה לרכב פרטי או מסחרי, בגלל שיש "דפקט" בחוק, תהיה פטור ממלווה מעבר למינימום בכדי להסיע יותר מ- 2 נוסעים.

edlyn

New member
שאלה

אם אני מוציאה רישיון אחרי נובמבר 2006 תיהיה חובת מלווה לפרק זמן של חצי שנה? כדאי להוציא רישיון כמה שיותר מהר לפני שהחוק הזה יכנס לתוקף? וואיייייי...

offirla

New member
תהיה...

חובת מלווה ל- חצי שנה (אם התיקון יאושר עד אז). או לחודשיים בלבד (כמו שהיה לפני ההוספה של החודש הנוסף), באם התיקון לא יעבור עד אז. כמובן, שהכנסת רשאית לקבל החלטה של תקופת מלווה אחרת, למשל יותר מ- חצי שנה והכנסת גם יכולה לבטל את חובת המלווה בכלל...

edlyn

New member
אז...

במילים אחרות להוציא רישיון כמה שיותר מהר?

למעלה