אופנוע או לא

דהבונו

New member
אופנוע או לא

שאלה לאחר ויכוח ותהייה אני מת לעבור לדו"ג. להתחיל ב gs500 או kle (אני יודע שהם שונים אבל עדיין...) להיפטר מהפקקים ויותר מהכל, להתחיל להנות מהחיים. אבל מספר שאלות מנקרות במוחי. 1. מה עלות אחזקת כלי בסגנון של gs 500? נצא מתוך נקודת ההנחה שאני לא מתכנן לקנות כלי חדש, אלא כלי די ותיק על הכביש. אני מדבר גם על עלות של ביטוחים וטסטים וגם על עלות של אחזקה. 2. שאלה מכיוון אחר לחלוטין. אבי מתחנן לפני שלא אעבור לדו"ג. הוא מתעקש שאין שום סיכוי להשאר שלם על כלי כזה, ושאין חיה כזו רוכב שלא נמרח לפחות פעם אחת על הכביש. אכפת לי ממנו ואני מבין את החשש שלו אבל אני סובל מהפקקים בטרוף, אני מת לרכב, ובעיקר אני חושב שמי שיודע לרכב ולא עושה שטויות הסיכון שלו לא כ"כ גדול. מה דעתכם?

בועז בר

New member
אם הכיוון שלך הוא אופנוע,

אז אתה צריך את פורום קטנועים ב' (פורום 8).
פה זה קטנועים א'. לשאלותיך: 1. ככל שהכלי ישן יותר, עלויות האחזקה יהיו גבוהות יותר. פירוט תוכל למצוא ע"י חיפוש מתקדם בפורום 8. הטסט הוא מאוד זול. הביטוח מאוד יקר. (רק חובה מעל 4K). 2. אביך צודק חלקית. הסיכון קיים כל הזמן והוא גבוה. מאוד. נכון שכמעט ואין רוכב שלא נמרח על הכביש מתישהו, אבל אפשר למזער את הסיכון ע"י מודעות לכך: רכיבה בריכוז מלא, קורסי רכיבה מתקדמת, הכרת מגבלות (ויתרונות) הכלי והכביש, ומיזעור הפגיעה (אם וכאשר
) ע"י מיגון פסיבי (קסדה מלאה ורכוסה, כפפות, מעיל וכו'). 3. אם קטנוע בא בחשבון מבחינתך, אז אתה בכל זאת במקום הנכון. תגדיר מרחקי ואופי נסיעות, תקציב, ונוכל לייעץ לך. (אולי אם תתחיל עם קטנוע, אביך יהיה קצת רגוע יותר... )

למעלה