אופנוען=מתאבד??

בימר

New member
אופנוען=מתאבד??

כולנו מכירים את הגישה. רק בשבוע שעבר דיברתי עם 2 מחברי, שניהם טייסים קרביים בחיל האויר, ואמרתי להם שאני על דו"ג - אמרו לי "זה מסוכן", "זה לא בשבילי"... (אם חיפשתם הוכחה שחיל האויר זה לא מה שהיה פעם
) אבל כמה זה באמת מסוכן? - על זה רציתי לדבר איתכם. לדוגמא: נתוני 2002, (מאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה): ס"כ מכוניות: 1496878, ס"כ הרוגים במכוניות: 278 (נהגים ונוסעים), סיכוי להיהרג: 0.019%. ס"כ אופנועים: 78931, ס"כ הרוגים באופנועים: 39, סיכוי להיהרג: 0.049%. זאת אומרת: סיכון פי 2.5. בבדיקה של שנים 1990-2002 מצאתי סיכון ממוצע של פי 1.9. וגם קחו בחשבון שלנהגים יש סיכוי טוב יותר לדרוס הולכי רגל ורוכבי אופניים (עוד 208 הרוגים בשנת 2002). וגם במקרה כזה - החיים אינם מאושרים כפי שהיו קודם לכן... וראו את הסיכוי עצמו (0.049% ב- 2002): קצת פחות מחמש מאיות האחוז? אופנוען=מתאבד?? לא הרבה יותר מכל משתמש אחר בכביש. אז אני אומר - הלאה הדעות הקדומות!! תקנו אותי אם אני טועה...

אורי-

New member
יש גם נכויות במכוניות

הכביש מסוכן , ומסוכן לכולם. למעשה , החיים מסוכנים. אם נחשוב על כל הסטטיסטיקות שקיימות , מתברר שקשה להשאר בריאים. ישנם כל כך הרבה סוגי סרטן ומחלות אחרות שהסיכוי לההרג מהן גבוה יותר מהסיכוי למות בתאונה , וכנגדן אין שום ביטוח. (כל תשדירי השירות לגבי מודעות לסרטן , ממש מפחידה , מדובר על אחוזים ממש ממש גבוהים - נשים או גברים. לדוגמא - אחת מתשע? מפחיד.) יש גם הולכי רגל שנהרגים ונפצעים. יש גם אנשים שמחליקים במדרגות או במקלחת ונפצעים מזה. ומה עם רוכבי אופניים? בגיל 12 שברתי את שתי השיניים הקדמיות וקרעתי את השפה התחתונה - כחלק מקומזיץ תמים של ל"ג בעומר, וכמה שנים אח"כ הסתובבתי עם גבס כתוצאה ממשחק כדורסל. ההבדל הוא , שהפציעות האלו לא נכנסו לשום סטטיסטיקה , אם הייתי מקבל את אותו נזק גופני מאופנוע, זה היה , כנראה , גורם לכל מי שמכיר אותי לפתוח בסדרת הרצאות על הסכנות באופנועים. אבל אי אפשר לצעוק על ילד שסה"כ קפץ הצידה בגלל כלב ענק שרץ אליו (ונפל , למזלו הנפילה נבלמה , לחוסר מזלו - היא נבלמה באמצעות בזנ"ט שהתנגש לו בלסת התחתונה
) , גם אי אפשר להגיד לא למשחקי כדורסל תמימים. מה המסקנה? לא יודע. אבל חשבתי מעט על זה , ואולי יש גורל לכל אדם , אולי בתור אופנוען / הולך רגל / או סתם מחלה. לא צריך להתגרות בגורל , אבל המנעות מאופנועים / מכוניות / אלכוהול ועישון , בוודאות איננה ערובה לחיים ארוכים. אפשר להגיד שרכיבה על אופנוע מגבירה סיכויים להפגע - נכון , ובגלל זה כולנו מנסים להרחיק עצמנו ע"י מיגון ורכיבה שפויה ככל הניתן. אבל אם אני אחיה בצורה סגפנית , ואז אגלה שנפגעתי בגלל גורם סיכון אחר , זה יהיה מדכא הרבה יותר.

D the kid

New member
הכוונה שלי הייתה שאם הוא ייקח

בחשבון נכויות, הוא עלול להגיע לנתונים עוד יותר מדאיגים. אותי ממש לא מעניין. נחמד לדעת קצת מיספרים לשם היידע, אבל אני לא צריך אף מומחה או נתונים כדי לדעת שרכיבה על אופנוע יותר מסוכנת מפעילויות אחרות. אבל פעם כשאמרתי למישהו שאם היה X על הכביש במצב נסיעה מסויים, לא היינו יכולים לצאת מזה, הוא אמר לי, "אפשר גם להישאר בבית".

xfwind

New member
../images/Emo12.gifאתה בעצמך מבסס את הדעות

הקדומות על ידי הסטטיסטיקה. וביחס לשאר הסכנות - בכל פעולה יש חישוב של סיכוי וסיכון, יוצא שבאופנוע הסיכון גבוה והסיכוי גם.....

yaloner

New member
לדעתי אתה צריך להוסיף להרוגים גם

פצועים קשה. אני חושב שאם תעשה את זה תגלה שהאחוזים הם הרבה יותר נגדנו...

Treker

New member
אסכם זאת במילים בודדות...

החיים הם מחלה סופנית

malganis

New member
../images/Emo45.gif סוף סוף אני מסכים איתך לחלוטין

לא הגיוני להתייחס לאופנוע כאל מוצר מכלה חיים ובאותה נשימה להמליץ על פחית כדבר הכי בטוח בעולם. בסך הכל הבדל לרעתנו ברמת הסיכון. ואנחנו כמו כל ה"שאר" מסתכנים בעוד מלא דברים. הקציצות למשל. מכל הסוגים, גם של המועדון וגם של מוצלחי.

אין ספק שדו"ג יותר מסוכן

מה גם שהסטטיסטיקה לא מדוייקת. לא נלקח בחשבון העובדה שמכוניות עושות יותר קילומטרז' מדו"גים. יש בממוצע יותר ידיים נוהגות על מכונית אחת מאשר על דו"ג אחד. כך שבהתחשב בעובדה שפרייבטים שוהים הרבה יותר זמן על הכביש סיכוי הפגיעה משחק לרעתנו עוד הרבה יותר

MrBlack1

New member
זה לא שהסטטיסטיקה לא מדוייקת

צריך לדעת על איזה נתונים להסתכל. כפי שהגבתי פעם פה למישהו, אם מסתכלים על הנתון מס' הרוגים/פצועים לנסועה שנתית הסיכוי להפגע באופנוע הרבה יותר גבוה. לפני שנה בערך מישהו פרסם פה קישור למסמך של המשטרה המפרט נתונים סטטיסטיים רבים. אני חייב לציין שהופתעתי מרמת הפירוט במסמך זה, כנראה ששוטר לא כתב אותו אלא איזה יועץ שמבין עניין

למיטב ידעתי בקשר לטייסים

הם גם לא יכולים להוציא רישיון לאופנוע כל עוד הם בשרות.... מאז אותו מקרה שקרה ל]פני כמה שנים שטייס נהרג בעת רכיבה על אופנוע . אני יכול להשתמש בזה נגד אבא שלי :) שאומר שרק טייסים עם הרפלקסים שלהם יכולים להיות רוכבים באמת :)

itsikmic18

New member
על מה אתה מדבר? אל תלחיץ אותי...

עוד לא שמעתי על הדבר הזה שאתה אומר עכשיו! יש לזה איזה ביסוס?

אורי-

New member
זה נכון (עוד דוגמא לתדמית השלילית)

בחוברת שמחלקים לחניכים , כתוב משהו בהקשר לכך שחניך קורס טיס צריך להמנע מנסיעה על אופנוע או קטנוע מכל סוג שהוא. (נכון לקורס הנוכחי שהתגייס בינואר , יש לי אח שם. מספיק עדכני? גם הוא היה די מאוכזב , אבל מצד שני - להיות טייס יספק לך יותר ריגושים , וכשתשתחרר , תוכל לעשות כל מה שתרצה. והדבר הכי חשוב - מאחל לך שזו תהיה הבעיה שלך , שאתה סיימת קורס טיס ולכן לא יכול לרכב... שיהיה בהצלחה בקורס.) זה דומה לביטוח תאונות בעבודה שגם שם מוכנס הסעיף "לא כולל תאונות על אופנוע / קטנוע".

itsikmic18

New member
אבל קצת פיספסתם את הנקודה...

המסלול שטייסים עוברים היום הוא כבר לא מה שהיה עד לפני שנתיים - מהיום הקורס הוא 3 שנים וחותמים 9 שנות קבע - מה שאומר שאחרי הטיול שאני מתכנן ליוון בעוד חודש אני לא הולך להתקרב לאופנוע במשך 12 שנים בערך...
עכשיו - למרות שאני מאחל לעצמי שזו תהייה הדאגה שלי - עדיין, הידיעה שאתה לא תרכב עוד 12 שנים זה קצת פוגם במוטיבציה לעבור את הקורס מלחתחילה לא?

MrBlack1

New member
שאלה יהיו הדאגות שלי ../images/Emo2.gif

מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע- מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע - מטוס קרב - אופנוע
בטח שמטוס קרב!!! מי צריך את האופנוע??? האופנוע זה תחליף למטוס קרב, לפחות מבחינתי
בכלל, אם יהיה לך גם וגם אתה בטח תמות צעיר מהתקף לב

MusicA

New member
לא, לא ניסיתי את שניהם.

עדיין... זה יגיע. אני סתם מעדיף מסוק, יותר מכאני, יותר בולט החוצה כזה, וגם אפשר לחסל מחבלים איתו, שלא לדבר על הקטעים האלה בסרטים. (שיש איזה פושע על גג בניין ואז המסוק עולה לאט לאט כזה למעלה ואז משגר איזה טיל) אני רואה הרבה יותר מדי סרטים.

למעלה