אופנוען=מתאבד??
כולנו מכירים את הגישה. רק בשבוע שעבר דיברתי עם 2 מחברי, שניהם טייסים קרביים בחיל האויר, ואמרתי להם שאני על דו"ג - אמרו לי "זה מסוכן", "זה לא בשבילי"... (אם חיפשתם הוכחה שחיל האויר זה לא מה שהיה פעם
) אבל כמה זה באמת מסוכן? - על זה רציתי לדבר איתכם. לדוגמא: נתוני 2002, (מאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה): ס"כ מכוניות: 1496878, ס"כ הרוגים במכוניות: 278 (נהגים ונוסעים), סיכוי להיהרג: 0.019%. ס"כ אופנועים: 78931, ס"כ הרוגים באופנועים: 39, סיכוי להיהרג: 0.049%. זאת אומרת: סיכון פי 2.5. בבדיקה של שנים 1990-2002 מצאתי סיכון ממוצע של פי 1.9. וגם קחו בחשבון שלנהגים יש סיכוי טוב יותר לדרוס הולכי רגל ורוכבי אופניים (עוד 208 הרוגים בשנת 2002). וגם במקרה כזה - החיים אינם מאושרים כפי שהיו קודם לכן... וראו את הסיכוי עצמו (0.049% ב- 2002): קצת פחות מחמש מאיות האחוז? אופנוען=מתאבד?? לא הרבה יותר מכל משתמש אחר בכביש. אז אני אומר - הלאה הדעות הקדומות!! תקנו אותי אם אני טועה...
כולנו מכירים את הגישה. רק בשבוע שעבר דיברתי עם 2 מחברי, שניהם טייסים קרביים בחיל האויר, ואמרתי להם שאני על דו"ג - אמרו לי "זה מסוכן", "זה לא בשבילי"... (אם חיפשתם הוכחה שחיל האויר זה לא מה שהיה פעם