אופנה, שומן וטיפוח

fat en crazy

New member
אופנה, שומן וטיפוח

כמה שאלות אליכן שמעניין אותי לדעת כשמנה. התשובות חייבות להיות בשיא הכנות: (מטעמי נוחות, נשאלו השאלות בלשון נקבה)
האם לדעתך יופי הוא תלוי משקל?
האם טיפוח אישי קשור למשקל? האם את הולכת לקוסמטיקאית/מסג'יסט לטיפול בשעווה/מסג'? 1. לא, זה יקר מדי. 2. כן, ובכייף. 3. לא, אני מרגישה שנגעלים ממני, ואני מתביישת להציג את הגוף שלי, בגלל שאני לא מרגישה נוח עם השומן. 4. לא, אני מתביישת להציג את הגוף שלי, בגלל שאני ביישנית. מקווה שהתשובות תהיינה כנות. תודה לכל מי שנענתה.

Agnetta

New member
הנה תשובותי!

לדעתי אבל באופן חד משמעי היופי - לא תלוי במשקל!!! ישנם הרבה סוגי יופי ומלא טיפוסים ומי שיפה יפה בסגנון שלו. לדעתי זה שילוב של גנים ביחד עם טיפוח. אני עונה באופן אישי אמנם אבל טיפוח אישי לא אמור להיות קשור למשקל. כאשר אני נימצאת בחופשות בארץ בבתי מלון אני מזמינה תמיד מסאג' שבדי ורצוי מגבר, כי זה יהיה הרבה יותר מאסיבי. אין לי שמץ של בושה בגוף שלי. הלואי והיה אפשר לעשות מסאג' פעם בשבוע אבל זה קצת יותר מידי יקר...
אני עושה שעווה פעם ב 5 שבועות, ברגליים וגבוה עד למעלה, גם בתי שחי וכו'. יש לי קוסמטיקאית קבועה ואני לא מתביישת. זה הרי טיבעי ביותר (אפרופו רק אתמול עשיתי) לדעתי אני יודעת מהיכן נוסעת השאלה שלך..כי הרבה פעמים יש סטיגמות של שמנה מוזנחת...האמת שבהרבה מאוד מקרים זה נכון...אבל הכל קשור לבטחון עצמי, הערכה עצמית וקבלה עצמית. ברגע שתאהבי את עצמך ותמצאי נקודות יפות בגופך בפניך...ניתן להתמכר לזה, לטפח, להדגיש ולהתחיל להרגיש טוב עם עצמך.

ללי 2

New member
שומן ויופי

אני בחורה יפה (כך כולם אומרים) אך שמנה. כל חיי אני מתוסכלת מגופי וחושבת כי השומן מעיב על יופיי. אני לא מטפחת את עצמי כי אני נגעלת מעצמי לכן לא הולכת לקוסמטיקאית, פדיקורסטית וכו.. כביכול הענשה עצמית. למסג' אני לא מעיזה כי אני ממש מתביישת. אני מרגישה רע עם עצמי כשאני מסתכלת במראה ורואה את הבטן או המותניים אני פשוט מזועזעת. לא יכולה לקבל את עצמי ככה ואני חושבת שהשומן פשוט מגעיל. (מותר לי להגיד כי אני שמנה בעצמי).

fat en crazy

New member
Nותר לומר הכל

השאלה היא איך מתייחסים לזה, ואיך חיים עם זה. את מתארת את הבעיה שלשמה כתבתי את השאלות שלי. אני מוצאת שיש המון נשים שלא מטפחות את עצמן בגלל שהן מתביישות בגוף שלהן. התיאוריה שלי אומרת שהשמנות מתחלקות לכמה קבוצות: השמנות שחושבות "אם כבר שמנה, אז לפחות מטופחת" ואלו שחושבות "שמנה? מגיע לך! שלא תעיזי לעשות משהו טוב לעצמך" השמנות שחושבות "אני מתה על עצמי ועל הצל שלי והתמכרתי לטיפוח" באופן אישי, אני חושבת שהטיפוח יכול לעזור בהרגשה הטובה האישית. כמו לצאת לפעמים מז'ורנל... כמו לפנק את עצמך בעוגת קצפת, רק שהפעם אין נקיפות מצפון או מחשבה על הארוחה הבאה... ללכת לקוסמטיקאית זה להשקיע בעצמך, ולכן אני ממליצה לך לנסות את זה פעם אפילו שאת מתפדחת ללכת. אזרי אומץ ולכי. אם תמצאי חברה שמנה, אני בטוחה שתוכלו לחזק האחת את השניה. ככה זה. זה שאת שמנה, לא אומר שאת צריכה להזניח את עצמך. עם הטיפוח, תלמדי גם לראות את הדברים היפים שבך ואולי אפילו תצליחי לאהוב אותם...
תספרי מה את חושבת

הנה התשובות הכנות שלי

האם יופי הוא תלוי משקל? כן, בחלקו. גם משקל נמוך בצורה מוגזמת ומשקל גבוה בצורה מוגזמת הם מכוערים. האם טיפוח אישי קשור למשקל? כן, אצלי כן. אני מטפחת את עצמי מעט מאד. לטיפול קוסמטי\ מסג'יסט וכדומה לא הלכתי גם כשלא הייתי שמנה, אני פשוט לא הולכת. לעומתי, אני יכולה לספר על בחורה שמנה מאד, כמוני, שמאד מאד מטפחת את עצמה, גם בבגדים, גם באיפור, משקיעה הרבה דוקא בגלל שהיא שמנה מאד. והאמת? זה עוזר. הרבה יותר יפה להסתכל על בחורה שמנה ומטופחת מאשר על בחורה שמנה ומוזנחת.

שירוקה

New member
הי פטי!

להלן תשובותיי: א. היופי הוא לא תלוי משקל, אבל כל דבר קיצוני לדעתי יכול לפגום. בחורה יפה - אם היא נורא נורא רזה - כבר לא שמים לב לפנים שלה. כנ"ל אם היא שמנה באופן ממש קיצוני, שכולה קפלים ותוי הפנים שלה הולכים לאיבוד. אצלי, באופן אישי, הפנים יפות יותר כשאני שמנה, כי במצב הרזה שלי יש לי פנים רזות יותר מדיי...(ועכשיו אני במצב הכי שמן שהייתי אי פעם, אז יש לי פנים די יפות, רק חבל שיש גם סנטר כפול........). ב. אני לא חושבת שטיפוח אישי קשור למשקל. אני מכירה הרבה נשים שמנות, שהן מטופחות מאוד - דווקא בגלל שנקודת הפתיחה שלהן לכאורה נמוכה יותר - הן ישקיעו יותר בטיפוח האישי. אני משתדלת ללכת לקוסמטיקאית מדיי פעם - כמובן שמבחינה כלכלית אני לא יכולה להרשות לעצמי יותר מדיי, אבל אני תמיד יוצאת מהבית מאופרת ונקיה. כנ"ל מסאז' - אם יש לי אפשרות - בכייף!!!!!! מה יש לי להתבייש, אני לא מכירה את המסאז'יסט והוא לא מכיר אותי! זאת העבודה שלו - אם לא מתאים לו, שיחליף עבודה!

fat en crazy

New member
אבל את מזדהה עם תחושה שאומרת

"יווו, בטח איך הוא מסתכל עליי עכשיו... השומנים זזים..." וכ"ו ?

DREAM111

New member
אז קודם ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

ולשאלותייך. 1. יופי זה בעיני המתבונן. יש שיגיד ששמן זה גועל ויש שיגיד שזה הדבר הכי יפה. 2. טיפוח ממש אינו קשור למשקל הוא קשור אך ורק לאדם ואישיותו. 3. אני לא הולכת לקוסמטיקאית כי זו שהלכתי אליה הפסיקה לעבוד ואני לא סומכת על אחרת (נכוותי קשות בנזקים שעשתה לי החולרה החדשה }-: ) מקווה שהתשובות ענו לשאלותייך.

שלום לכולן.. לאחר העדרות ארוכה

בעקבות שאלותייך: יופי לא קשור למשקל שהרי יש המון שמנות (אם לא נאמר רובן) שיש להן פני יפות מאוד. תלוי איך מתייחסים ליופי - מישהי שהיא רזה ויש לה גוף יפה אבל לא נאה בפנים היא יפה? תלוי... תלוי על מה מסתכלים: על גופה, על פניה... כך שיופי לא קשור למשקל לדעתי זה יותר במושג של חן, של פנים נאות ולא של גוף ולהזכירך שפעם במאות הקודמות אישה מלאה היתה נחשבת לאידיאל היופי כך שזה מתקשר דווקא לשאלתך השנייה לגבי טיפוח. כמובן שכל מי שמטפחת את עצמה באם זה איפור, שמירה על עור הפנים וטיפוחו ע"י קרמים, לבוש נאה, אופנתי ושיקי ובנוסף למי שיש לה בטחון עצמי ולא מתחבאה מאחורי סמרטוטים ופרצוף עצוב - יכולה להיות אישה אטרקטיבית ביותר למרות השומן כי העניין הוא באיך את מתייחסת לעצמך. אם תטפחי, תתאפרי, תתלבשי יותר מעניין ובמיוחד תשימי על עצמך פרצוף שמח תראי שהתגובות לא יאחרו לבוא. אני יכולה להעיד על עצמי שבתור אחת ששוקלת 95 ק"ג על 1.73 אני לא נראית רזה בכלל א-ב-ל תאמיני או לא (וקרה לי אפילו היום..) אנשים לא מפסיקים להסתכל לכיווני כי אני לבושה טוב, מאופרת (כמובן שלא בהגזמה.. צריך לדעת לעשות זאת בחן) ובעיקר כי אני הולכת עם האף בשמים כלומר לא נותנת לאף אחד צ'אנס להרגיש שאני נחותה ממנו (גם נשים גם גברים) רק בגלל שאני שמנה יותר ממשהי אחרת. יצא לי קצת ארוך אבל נשאר לי עוד דבר אחד ודי. הצעתי לכל מי שחסר לה קצת מזה: בררי על סדנת איפור (אם "אין לך את זה") תראי שגם תהני וגם תיישמי, לכי לחנות בגדים ותנסי (אל תשללי כל מה שהמוכרת תתן לך, תני לעצמך גיוון בחיים), עטי עלייך פרצוף ג'וקר וצאי לכבוש את העולם. ממני מכל הלב (והנסיון..)

גם.

הרי חלק ממה שאנחנו משדרים תלוי גם בבטחון העצמי שלנו. את חילקת את הנשים לאלה ששמנות אבל אומרות "אם כבר אז מטופחת" ולאלה ש"מענישות את עצמן"..." את שמנה? תסבלי!!" אני בטוחה שאלה שמענישות את עצמן עושות זאת כי אין להן מספיק ביטחון. "הרי אני שמנה לא? אני לא אמורה להיות מטופחת.. שלא יחשבו שאני מנסה להתייפייף ובשביל מה? גם ככה אני שמנה ומי ישים לב אליי?" אני בטוחה שהרבה שמנות פשוט מתביישות בעצמן ומפחדות לבלוט בחברה ומי שמתביישת הרי שאין לה ביטחון עצמי כי היא פוחדת שלגלגו עליה או יגכחו לכל היותר ושוב.. כן, ביטחון עצמי מאוד עוזר הרי מי שלא הולכת לקוסמטיקאית זה כי היא מתביישת, אין לה מספיק ביטחון, פוחדת שיצחקו עליה וידברו עליה אחרי שתצא מהחדר.

גם.

הרי חלק ממה שאנחנו משדרים תלוי גם בבטחון העצמי שלנו. את חילקת את הנשים לאלה ששמנות אבל אומרות "אם כבר אז מטופחת" ולאלה ש"מענישות את עצמן"..." את שמנה? תסבלי!!" אני בטוחה שאלה שמענישות את עצמן עושות זאת כי אין להן מספיק ביטחון. "הרי אני שמנה לא? אני לא אמורה להיות מטופחת.. שלא יחשבו שאני מנסה להתייפייף ובשביל מה? גם ככה אני שמנה ומי ישים לב אליי?" אני בטוחה שהרבה שמנות פשוט מתביישות בעצמן ומפחדות לבלוט בחברה ומי שמתביישת הרי שאין לה ביטחון עצמי כי היא פוחדת שלגלגו עליה או יגכחו לכל היותר ושוב.. כן, ביטחון עצמי מאוד עוזר הרי מי שלא הולכת לקוסמטיקאית זה כי היא מתביישת, אין לה מספיק ביטחון, פוחדת שיצחקו עליה וידברו עליה אחרי שתצא מהחדר.

גם.

הרי חלק ממה שאנחנו משדרים תלוי גם בבטחון העצמי שלנו. את חילקת את הנשים לאלה ששמנות אבל אומרות "אם כבר אז מטופחת" ולאלה ש"מענישות את עצמן"..." את שמנה? תסבלי!!" אני בטוחה שאלה שמענישות את עצמן עושות זאת כי אין להן מספיק בטחון. "הרי אני שמנה לא? אני לא אמורה להיות מטופחת.. שלא יחשבו שאני מנסה לייפות את האמת ובשביל מה? גם ככה אני שמנה ומי ישים לב אליי בכלל?" אני בטוחה שהרבה שמנות פשוט מתביישות בעצמן ומפחדות לבלוט בחברה ומי שמתביישת הרי שאין לה בטחון עצמי כי היא פוחדת שילגלגו עליה או יגכחו לכל היותר. אבל, אם בחורה כזו תטפח את עצמה ותתייחס לעצמה שונה אזיי גם החברה תתיחס אחרת. כשרואים מישהי מטופחת אז היא גם כנראה מודעת לעצמה ואפילו אם היא שמנה היא משדרת בטחון, השלמה עצמית "אני מי שאני ולא פחות מאף אחד אחר". תסכימי איתי שבחורה שלא הולכת לקוסמטיקאית זה בגלל שהיא מתביישת, אין לה מספיק בטחון להחשף למישהו אחר ופוחדת שידברו עליה ברגע שתצא מהחדר.. ושוב.. כן, ביטחון עצמי מאוד עוזר הרי מי שלא הולכת לקוסמטיקאית זה כי היא מתביישת, אין לה מספיק ביטחון, פוחדת שיצחקו עליה וידברו עליה אחרי שתצא מהחדר.

שלום לכולן.. לאחר העדרות ארוכה

בעקבות שאלותייך: יופי לא קשור למשקל שהרי יש המון שמנות (אם לא נאמר רובן) שיש להן פני יפות מאוד. תלוי איך מתייחסים ליופי - מישהי שהיא רזה ויש לה גוף יפה אבל לא נאה בפנים היא יפה? תלוי... תלוי על מה מסתכלים: על גופה, על פניה... כך שיופי לא קשור למשקל לדעתי זה יותר במושג של חן, של פנים נאות ולא של גוף ולהזכירך שפעם במאות הקודמות אישה מלאה היתה נחשבת לאידיאל היופי כך שזה מתקשר דווקא לשאלתך השנייה לגבי טיפוח. כמובן שכל מי שמטפחת את עצמה באם זה איפור, שמירה על עור הפנים וטיפוחו ע"י קרמים, לבוש נאה, אופנתי ושיקי ובנוסף למי שיש לה בטחון עצמי ולא מתחבאה מאחורי סמרטוטים ופרצוף עצוב - יכולה להיות אישה אטרקטיבית ביותר למרות השומן כי העניין הוא באיך את מתייחסת לעצמך. אם תטפחי, תתאפרי, תתלבשי יותר מעניין ובמיוחד תשימי על עצמך פרצוף שמח תראי שהתגובות לא יאחרו לבוא. אני יכולה להעיד על עצמי שבתור אחת ששוקלת 95 ק"ג על 1.73 אני לא נראית רזה בכלל א-ב-ל תאמיני או לא (וקרה לי אפילו היום..) אנשים לא מפסיקים להסתכל לכיווני כי אני לבושה טוב, מאופרת (כמובן שלא בהגזמה.. צריך לדעת לעשות זאת בחן) ובעיקר כי אני הולכת עם האף בשמים כלומר לא נותנת לאף אחד צ'אנס להרגיש שאני נחותה ממנו (גם נשים גם גברים) רק בגלל שאני שמנה יותר ממשהי אחרת. יצא לי קצת ארוך אבל נשאר לי עוד דבר אחד ודי. הצעתי לכל מי שחסר לה קצת מזה: בררי על סדנת איפור (אם "אין לך את זה") תראי שגם תהני וגם תיישמי, לכי לחנות בגדים ותנסי (אל תשללי כל מה שהמוכרת תתן לך, תני לעצמך גיוון בחיים), עטי עלייך פרצוף ג'וקר וצאי לכבוש את העולם. ממני מכל הלב (והנסיון..)

leprechaun3

New member
תשובותיי! ../images/Emo13.gif

כעקרון אני לא חושבת שהיופי תלוי במשקל, אבל כמו שמישהי אחרת כתבה פה - אני מניחה שאם מישהי נורא רזה או כל כך שמנה שכבר לא רואים את תווי הפנים, זה פוגם. לי הכי יפה במצב מלא, אבל לא יותר מדי כי אז מתחיל הסנטר... (כמו עכשיו לצערי). אני לא חושבת שטיפוח אישי קשור למשקל... בכלל, מה זה נקרא מטופחת? כמו כל בחורה אסתטית אני מקפידה להתקלח, לשים בושם וכו', אבל אני ממש לא מאלה ששמות כל יום 15 מסכות מצמחים שונים וכל זה, פשוט כי אין לי סבלנות לזה, ואני מרגישה שיש לי דברים יותר טובים לעשות... בקשר לשאלת הקוסמטיקאית והמסז', אז לקוסמטיקאיות אני לא הולכת - כל מה שצריך אני עושה לבד. למסז' לא יצא לי אף פעם, אבל הייתי בהחלט שמחה ללכת ולא נראה לי שהייתי מתביישת. אם למישהו יש בעיה איתי - בעיה שלו!

DREAM111

New member
סרטנית יקרה

לצערי לא ניתן למחוק כפילות הודעות כיוון שאם מוחקים אז זה מוחק את יתר השירשור כך שקרה מה שקרה ונתגבר.

שירי1981

New member
התשובות שלי.

1. יופי בהחלט תלוי במשקל - וזה כבר טעם אישי. לדעתי אשה רזה מדיי - או לחילופין שמנה מדיי - יכולה להיות יפה אך עדיין ככל שהקרבה למשקל הממוצע - כך יותר טוב. 2. טיפח אישי תלוי בבטחון העצמי - ולעיתים הבטחון העצמי מושפע מהמשקל - אך לא בלבד. אין ספק שאשה שמרגישה לא יפה לא תטפח את עצמה. 3. אני הולכת לקוסמטיקאית לטיפול פנים. כשהייתי יותר רזה הייתי הולכת גם לעשות שעווה וכאלה - כיום זה מביך אותי - הגישה שלי שגוייה - זה ידוע לי - אבל עדיין לא מסוגלת לחשוף את כל השומן שלי מול אחרים. מה שכן טיפוח הוא חיוני לא רק אצל אישה שמנה - אצל כל אשה וגם אצל כל גבר. הזנחה וחוסר אסטטיקה יכולים לגרום ליפה שבנשים להראות רע ולהפך

צפרדעית

New member
יופי הוא בעיניי המתבונן

והיות ואנחנו מעלים פה סוגיה אישית, <אני זאת שמסתלת על עצמי כל יום במראה> אז כן, אני חושבת שיופי הוא תלויי משקל. יופי זה לא רק תוים נאים או עור חלק, יופי בעיניי עצמך זה המכלול כולו. אני יכולה להעיד על עצמי, שאני הרבה יותר נאה כשהקלוגרמים נושרים להם. לגבי טיפוח אישי: פה לדעתי אין קשר למשקל, כי אישה <לא משנה אם רזה או שמנה> שמטפחת את עצמה תמיד תרגיש טוב יותר. הייתה תקופה ששמנתי המון, יחד עם ההשמנה פתחתי במלחמת חורמה על עצמי, והזנחתי את עצמי בטרוף... זאת הייתה טעות, והתפקחתי מהר מאוד! אני מקפידה על ביקור תלת שבועי אצל הקוסמטיקאית (אחרת יעצרו אותי על הפרעה לתנועה עם הגבות הסוררות שלי). ואני בהחלט בעד יום פינוק בספא טוב!

שירי1981

New member
דרך אגב....

אולי תוכלו לעזור לי מישהי מליצה על קוסמטיקאית אבל ממש טובה באזור ת"א?? שלי עברה לקיסיריה.... ובנתיים כל מי שמצאתי לא משהו.

למעלה