אופן הטיפול

• פותח הנושא tanka
  • פורסם בתאריך

tanka

New member
אופן הטיפול

נניח מגיע אליכם מטופל שיש לו הבנה ברפואה משלימה (בסיסית או נרחבת) והוא מרגיש שהטיפול יכול, וצריך להיות יותר אינטנסיבי, והוא משתף אתכם בדעתו. כיצד תגיבו למקרה כזה האם תלכו עם הרגשת המטופל (שיכול להיות סטונדנט או מטפל ברפואה משלימה), או שתדבקו באסטרטגיה הטיפולית שתכננתם מלכתחילה?

מאיר72

New member
כאשר מגיע אליך מטופל ולא משנה

אם הוא ה"מטפל" כרגע הוא מטופל ולכן את צריכה להתיחס אליו כמו אל כל מטופל אחר, אחרת איך את תתטפלי בו אם הוא יודע יותר טוב.

שאלות ותשובות

העלת נושא מעניין ומרתק כאחד. אין תשובה חד משמעית לשאלתך המאוד פילוסופית. עקרונית , יש מקום לשתף את המטופל בכל שלבי הטיפול ובהחלט יש מקום לתת שיקול דעת למטופל. בניגוד "לחינוך" הקונבנציונאלי בו מציגים בעייה ומייד יש פיתרון... , הטיפול והתמיכה ההוליסטית היא בהחלט אחרת ולוקחת בחשבון את המטופל. לניסיון , לביטחון וליכולת ההבנה של המטפל יש חשיבות גדולה בתכני הטיפול. אם אדם מגיע כדי לבחון - אזי הטיפול יילך למקומות לא ברורים ואולי לא ישיג תוצאות. מאידך , רכישת אמונו של מטופל היא דרך נידרשת במערכת יחסים של מטפל - מטופל. בנוסף - מטפל איכותי ישים את האגו , הכבוד והתארים בצד - ויהיה כאחד האדם עבור מטופליו. המטרה היא ליצור סביבה המבוססת על תמיכה ואמון הדדיים לאורך זמן - לעיתים שנים . כמו בכל מערכת יחסים - יש כימייה , מה טוב וניפלא . אין - גם טוב , זה כניראה לא החיבור שהיה צריך לקרות ואין זה בחזקת אחריות המטפל או המטופל. בברכה לך. נבו מליק נטורופט מוסמך ויועץ הוליסטי.

avorly

New member
נבו מליק ../images/Emo45.gif

חבל שאין סמיילי שיכול לתאר |כל הכבוד|
מסכימה עם כל מילה

מוטימוט

New member
כל מטפל ודרכו = יחודו

שלום טנקה אנקדוטה מחיי: אני מטפל בדיקור בביה"ח איכילוב, המחלקה הנוירולוגית, בשיתוף פעולה עם מנהל המחלקה. אך במקרה, אותו מנהל הינו מהראשונים בארץ שהתמחו בדיקור סיני לפני כ 20 שנה. ועל פי המשפט: "2 יהודים, 5 דעות" ברוב המקרים הוא היה עושה את הדברים אחרת, אבל אני מנהל את הטיפול ולכן I DO IT MY WAY (וזה לא אומר שאני לא מקשיב לעצותיו היקרות מפז). ודבר נוסף, מטופל צריך להפקיד או להפקיר :::))) את גופו בידיך. זה לוקח זמן, הוא לא צריך לאהוב כל דבר שאת עושה לו, אבל, אם הוא יצא בריא יותר אז עשית את מלאכתך נאמנה. בברכה מוטי

מוטימוט

New member
מבלי להתפלפל

בריא יותר משמע: אם המטופל מרגיש טוב יותר. נקודה. כאב בכתף, מחלה פנימית, או כל פטלוגיה אחרת שלאחר מספר טיפולים המטופל מרגיש הטבה במצבו. אגב, אין זה משנה אם לאחר חודשיים הוא גם יביא בדיקה רפואית שתאשר זאת, החשוב הוא שיש הטבה. ואם אין הטבה ? אז לא עשיתי כלום ? תלוי בעניין ומן הסתם לא בכל תחום (אם טיפלתי כהלכה) יהיה שינוי נראה לעין אבל המסר ברור. וכפי ששמת לב, אני נזהר מאוד בעניין הרוחני ברכה מוטי

freearth10

New member
אז הכל תלוי רק בך?

אם טיפלת כהלכה - תהיה הטבה ואם לא טיפלת כהלכה - לא תהיה הטבה? ואיפה כאן הרצון של המטופל להשתנות, לקלוט את השינוי? מטופל ירגיש גם יותר טוב אם יקח כדורים. אז מה בעצם ההבדל?

מוטימוט

New member
יותר גוף מנפש

את המושג בריא אפשר לקחת להרבה כיוונים, ואני מתאר לעצמי לאיזה כיוון אתה לוקח את זה. באופן כללי, אני מטפל בפיזי: כאב, חוסר איזון, פטלוגיה נראית ולא נראית וכו'. אני לא נכנס כלל לרבדים נפשיים, אישיים, צורת מחשבה והתנהגות. למה ? זו הגישה שלמדתי, זה מתאים לי באופן אישי, ככה ראיתי בסין (ויש עוד מליון סיבות). אז מה זה דיכאון ? פיזי או נפשי? אני לוקח את זה לחוסר איזון של איבר מסויים ודרך זה מטפל גם בנפש (אגב, מחלות נפש זה דבר שתמיד עניין אותי ושאפשר לעזור המון בעזרת הרפואה הסינית). חשוב, אין זה גורע מכל שיטה אחרת, ויש הרבה מטפלים ברפואה הסינית שדרכם שונה, וכמובן מאיה, שלמטופל יש צד בטיפול. בברכה מוטי

קרה לי, כמה פעמים...

וזו אחת הסיבות לכך שכשאני הולך לקבל טיפול, אני מעדיף שיטה שאין לי מושג מה היא עושה ואיך היא עובדת
קרה לי שמטופלים האירו לי נקודה שלא שמתי לב אליה, וקרה גם שביקשו דברים שלא יכולתי לתת - אם בגלל ש"זו לא דרכי", או בגלל שלמיטב הבנתי הם פשוט טעו. ניסיתי להיות מנומס, אבל אם מטופל לא קיבל את דעתי - וזה קרה - הסברתי לו שהוא חופשי לחפש מטפל בגישה אחרת.

למעלה