אופי טופי

יפעת*

New member
להגיד?../images/Emo12.gif

לצרוח
זה גורם ל"פרה על המקרר" של סמדר שיר להראות כמו אופרת סבון ליד סרט כחול

דריה27

New member
את יודעת מה הכי עצוב

שאני יכולה לראות הורים שנתקלים בספר ומכוונה טובה , ככה לגמרי בתמימות מתוך אהבה ודאגה, מחליטים לרכוש אותו עבור הילד/ה שלהם. אולי מתוך מחשבה שעדיף להתמודד ככה (בעזרת סיפור) עם העניין מאשר להטיל איסורים על הילד או להיגרר לריבים וויכוחים בנושא האוכל. הספר לכאורה נראה חביב אבל רק לכאורה. לא לכל ההורים יש את היכולת להתבונן בצורה מפוקחת וביקורתית על תוכנו של הסיפור, על המסרים הגלויים והחבויים שהוא מעביר, לא כל ההורים יכולים לראות כמה שהילדה בסיפור נשארת בודדה במערכה מול האוכל, לא כל ההורים יכולים להבין שהספר הזה יכול לגרום נזק במקום להועיל, לא כל ההורים יכולים לראות מה שראתה אריאלה מלמד. וכך נכנס לו הביתה ספר שכזה, מכוונה טובה ובתמימות, וזה מה שהכי עצוב בעיניי.

הכי עצוב

שיש הורים שכבר רכשו ועוד הרבה שירכשו את הספר הזה ועוד יותר עצוב.. שיש הורים שבאמת מתנהגים כך עם הילדים שלהם וזו לא סתם אגדה..

סיפור מזוויע..

לא קראתי את הכתבה בYNET אבל אני עובדת עם ילדים ובמקרה לפני שבוע הקראת להם את הסיפור הזה ובאמת שנחרדתי.. , לגמרי גורר ילדים להפרעות אכילה ("חשוב לאכול כל מאכל בנפרד כי ככה הוא מרגיש יחיד ומיוחד" ועוד כל מיני שטויות בחרוזים...) ממש לא מומלץ!! ..

I s t a r

New member
אני מחכה ליום בו

מישהו יוציא ספרים כאלה שמדברים על אנורקסיה. משהו בסגנון "אוי אני רזה מידי"!! או " אסור לאכול רק ירקות כל היום, צריך לאכול מהכככלל".... אבל זה בגלל שיש לי דמיון הזייתי לגמרי כנראה..

עופר 123

New member
החלטתי להוציא ספר:

"מעשה בחמש אנורקסיות", או אולי "הדיאטה של יעל" ואפילו "סלט הסלטים". מה שהורג אותי בכל הסיפור הוא ששתי הכותבות לא עצרו לא לחשוב מה יכולה להיות השפעת הספר, וגם לא העורכים הלשוניים, עורכי ההוצאה לאור, חנויות הספרים שמשווקות את הספר ועוד כמה אנשים בדרך. כל כך הרבה מעגלים שמתעקשים לחנך ילדות לעשות דיאטה מגיל אפס, ואף אחד לא עוצר ואומר שמשהו לא בסדר. בימים הקרובים אבדוק את הספר, ונראה - הכצעקתה?
עופר

זוכרת שהתחלתי לקרוא אותו

ודווקא העלה לי חיוך. אך כנראה שצריך לסיים בשביל להבין את הזוועה. בכל מקרה לא קראתי, ואם אכן בסוג ספר כזה מדובר, אז אני באמת שואלת , איפה ההורים של אופי? ומקווה שההורים של שאר ילדי הגן יבינו את המשמעות הנוראית ויעדיפו לקנות ספרים אחרים. אפילו יש לי המלצות מהאחיינים.

למעלה