אופי או יופי

ALiAsGiRL

New member
אופי או יופי../images/Emo35.gif

מניחה שהשאלה הזו עלתה כבר מס' פעמים. אני נפגשת עם בחור, הפגישות שלנו זורמות , יש קו משותף, הוא ג'נטלמן , אדיב, אכפתי, השאיפות שלנו דומות. אני בחורה שנורא חשוב לה המראה החיצוני , אך במקרה שלו האופי התעלה על היופי ונתתי לזה לזרום , לא כ"כ הציק לי שהוא מכוער , היו בחורים אחרים שפסלתי על הסף כי לא היה יופי וגם לו אופי ואילו איתו זה זרם אז לא כ"כ הפריע לי המראה החיצוני. למרות שהוא מתלבש יפה , הוא נקי ומסודר... השבוע הוא הגיע להורים, והם בלשון המעטה הזדעזעו מהמראה החיצוני שלו , ואף כינו אותו בשמות כגון מוטציה וכד', אני מצידי חושבת שהם מגזימים, נכון הוא מכוער, אך אני לא מוצאת בו משהו מזעזע כמו שהם רואים, וטוענים שאולי הוא חולה כי הוא רזה מדי , ואולי יש לו מום כי האצבעות שלו ארוכות מדי . הם גרמו לי לפקפק בכושר השיפוט שלי , אולי אני לא רואה דברים שהם כן רואים , אפילו אחיי "נבהלו" כשהם ראו אותו . התגובה שלהם היתה ממש קיצונית, דבר שלא מאפיין אותם בכלל , לרדת ככה על אנשים ושהמראה החיצוני יתפוס מקום עד כדי כך. אך הם עשו ממנו סוג של מפלצת וכל מי שיראה אותנו יחד ברחוב יצחק עלי , אני שכ"כ חיפשתי מישהו שנראה טוב ולפתע מתחתנת עם המכוער שבבחורים . מיותר לציין שהתגובה שלהם נורא הפתיעה אותי וגרמה לי לפקפק בהמשך הקשר והפגישה האחרונה עם הבחור התנהגתי בקרירות ונראיתי מסוייגת, הוא שם לב לחששות שלי ושאל אותי אם יש בו משהו שמפריע לי, ואני כמובן נהלמתי , אין לי כוונה לפגוע בו, נפגשתי כבר עם ההורים שלו ומן הסתם הוא כבר חשב על וורט בשבוע הבא ואני די מתלבטת מה לעשות. אשמח לקרוא את תגובתכם.

אני אומר - אם יש

חיבה )מנסה לא להשתמש ב`אהבה`...) שזה יגבר על הכל. אלא א``כ- נורא אכפת לך ממה יגידו, ואז תזכרי שאת תגובת הורייך רבים הסיכויים שתקבלי גם מאחרים שאין להם טקט במיוחד.

ald1357

New member
אופי אופי אופי אופי

ליופי מתרגלים גם לכיעור. אחרי פרק זמן מסויים לא רואים אל את היופי ולא את הכיעור אלא את היופי הנפשי או הכיעור הנפשי אמרת שיש לכם קו משותף ואמרת שיש שאיפות משותפות וכנראה שמבחינתך זה יכול ללכת, אז לכי על זה לא אמא שלך ולא אבא שלך יצטרכו לחיות עם הבחירה שלך אלא את, ולא הם יצטרכו לסבול במקומך עם תבחרי בחור מתאים חיצונית ביופי אבל כזה שהעולם הפנימי שלכם יהיה שבור פנימית. הבחירה באופי היא בחירה גם באופי שלך. ביכולת שלך לקבל החלטות לבד להיות עם בטחון עצמי ולא להתכופף מביקורת חיצונית קלת ראש, כמו שאת הצגת את זה אין פה בכלל שאלה לכי על הבחור.ותשמחי מאד באמת של הדרך שבחרת. כי כנראה הוא בכל אופן מדבר אל הלב שלך ונסתרות דרכי הלב, אני מאד בטוח שאם תפעלי אחרת תצטערי על זה כשטות הגדולה שעשית בחייך מזל טוב לוורט

אבל זה קשה

לחשוב מפני הסיבה הידועה לכולנו "מה יגידו?" אני לא מכיר הרבה שלא חושבים ע"ז

ald1357

New member
מה יגידו

קשה לי לאמין למשמע אוזני או למראה עיני, האם אתה חושב שהיא צריכה לדחות את הבחירה הנכונה שלה רק כדי למצוא חן ולעמוד בסטדרטים של אחרים, כבחור דתי ברור לי שגם אתה וגם היא וגם כל מי שמתיימר ללכת בדרך האמת צריך ללכת קודם כל אחרי האמת הפנימית שלו, האמת של ערכי התורה, וללכת אחרי ה צביעות החברתית שקיימת גם בחברה החרדית היא בבחינת לא תתורו, אם הערכים האלה היו ערכי אמת אז במקום רבנים היו לנו דוגמניים ודוגמניות וסלאבס, במקום צניעות וענווה היו לנו ניקור עינים ורדיפה אחרי הלכי רוח אופנתיים,

ברור ש

היא לא צריכה לדחות את הבחירה הנכונה אפי אם ההורים נגדה הבעיה שהיא צריכה לחשוב על כל ההשלכות

אני מסכים עם שניכם

זה ודאי שהיא צכה ללכת על האופי!!! ולגבי מה יגידו את צריכה לעבוד על עצמך כדי שזה לא יהיה אכפת לך. מה שכן אני מכיר בחור שנפגש עם בחורה והכל היה פרפקט רק שהיא... מכוערת, וזה מאד מאד הפריע לו, אותו בחור הלך אל הרב שטיינמן להתייעץ איתו, והוא אמר לו שהיופי זה הדבר הראשון כדי שאחרי זה לא יהיה בעיות שהם יסתכלו החוצה! נראלי שאותה הוראה לא שייכת לגבי בחורה. אבל אני ממליץ לשאול גם רב שאת מעריכה ושתוכלי לקבל את דעתו! בהצלחה!

מישהי68

New member
ברור

שאופי יותר חשוב.. אך תשתדלי שהוריך יהיו מרוצים ממנו...תספרי להם למה את באמת רוצה אותו ומה המיוחדות שלו?!ותגיעי איתם להסכמה. ותקחי בחשבון שעוד אנשים לא יאהבו את יופיו..העיקר שתגיעי להשלמה עם הבחירה שלך והכי עם עצמך!!! בהצלחה!

קליט

New member
שאילה לא פשוטה

את צריכה עכשיו זמן כדי לדבר עם ההורים, וכדי לשקול שוב את הענין מחדש. אמנם הכיעור שלו לא מפריע לך, אך השאילה מה הם ההשלכות שלהם. וגם תצטרכי להתייעץ ולהחליט האם לנטוש אותו ולחפש מישהוא אחר , ואפשר למצוא מישהוא אחר לא פחות איכותי. תקשיבי לרגשות שלך, ויחד עם זאת - חשוב להתייעץ עם מישהו פקח עם נסיון חיים . יתכן והכי פשוט יהיה -לגלות לבחור מה שקורה, ושאת צריכה פסק-זמן. בהצלחה רבה !

kiss 18

New member
אחרי הכל ברור ש...

אופי יותר חשוב. וניראה שזה באמת חשוב לך יותר... ולא מפריע לך המראה החיצוני שלו, למרות שיכול להיות שיהיה לזה השלכות... ובסה"כ הוא לא דוחה אותך. כי באמת מה שבאמת חשוב זה האופי, ואת מתחברת אל הבנ"א.. ויש לכם השקפות שוות.. והכל ניראה טוב, רק מה שההורים אומרים לך מפריע לך, ועם זה אפשר להסתדר אם תדברי איתם... כי בסה"כ את מתחתנת לא הם, ואת אח"כ צריכה לחיות איתו..ואם את מסוגלת לזה.. אז זה לא נתון לויכוח... זה החלטה באמת משמעותית וכבדה, תחשבי על הכל לפני שאת עושה צעד.. שלא תתחרטי על זה אח"כ, או שיהיה מאוחר מידי... הרבה הצלחה, ובשורות טובות.

חושבת25

New member
דילמה קשה

בוודאי קשה לך מאד להתחתן עם בחור שמשפחתך לא רוצה אותו.אני עברתי את זה גם ובסוף שמעתי לאחי ששלף את הקלף המנצח:תחשבי שהילדים שלך יראו כמוהו``אני בדכ לא מסתכלת על חיצוניות אבל נבהלתי וירדתי מהשידוך הזה למרות שממש חבבתי את הבחור.כדאי לך להתייעץ עם אדם חכם שלא קשור למשפחתך ושמבין בעניינים אלו.בדכ מתרגלים למראה ואם את נהנת איתו כנראה שכבר התרגלת.הכי חשוב זה האופי!

חושבת25

New member
תודה קליט

אני בטוחה במה שעשיתי וכמו שכתבתי אני לא אחת שמחפשת בחור יפה במיוחד,אני מתפשרת גם על גובה והעיקר שיהיה לי נחמד להסתכל על הבחור ושלא אגעל ממנו.

איש חiשב

New member
שבוע טוב!

לדעתי, צריכה להיות אבחנה ברורה בהגדרה מכוער, אם הכוונה לאחד ש``איכזב`` את הצפיות ממך לקחת בחור מרשים וכאלה. שאז בעיקרון התגובה של המשפחה היא רק מבחן לכמה את רוצה אותו? או שיש בו כיעור אמיתי שזה יותר נכנס להגדרה של ``מום`` ואז... את צריכה לעשות חושבים בצורה מאוד מאוד מעמיקה. מקווה שעזרתי, ושהקב``ה יכוון אותך בעיצה טובה. המון הצלחה. לילה טוב!

וואו כמה שזה מוכר לי . .

סיפור כזה היה לאחות שלי לפני שש שנים. היא הביאה הביתה בחור מכוער בלשון מעטה . . כולנו צחקנו לה בפרצוף . . אבל היא צחקה חזרה ואמרה שלא אכפת לה גיל הוא נראה והיא אוהבת אותו . והם בהחלט נשואים באושר. . ההורים שלי היום מתים עליו :) הוא המובחר בגיסים ! העיקר האופי חמודה

עם השנים...

הולך היופי, נשאר דופי. מה שחשוב כעת (להלן: יופי) הופך כלל לא חשוב במרוצת הזמן. נעים לך להסתכל עליו? בחור טוב? לב טוב? כיף לך איתו בצורה פנימית? הכי טוב. ו... היי, שאף אחד לא יערער לך את כושר השיפוט שלך. ואם בכל זאת כושר השיפוט עושה בעיות, סימן שזה כבר מעבר ליופי. רק בהצלחה

למעלה