אופיר יקירי

אופיר יקירי

אני לא זוכרת במדיוק מתי אתה טס לפולין אבל בכל זאת כולנו מאחלים לך טיסה מועילה ומהנה מענינת ומלמדת אל תשכח מצלמה ובגדים חמים! אוהבים אותך פורום משצים!

ניצניזם

New member
בעלי היקר..

כן.. עוד מעט אתה טס לפולין.... אני שחזרתי לפני איזה חודש כבר...... (כן כן.. חודש.... ואו..) אני רק יכולה להגיד לך.. שבין הצחוקים באוטובוס והשטויות והתחרויות ריצה במזדרונות של המלונות... יש קטעים דיי קשים.... אני אגיד לך שוב.. אני רק עכשיו מתחילה לקלוט ממש איפה הייתי.. שם היו מקומות שכולם בכו והתרגשו.. ומשומה אני דיי הרגשתי דיי כרגיל.. - חח אני נתתי להם טישו....... :)- היו פעמים שהיה לי קשה רק מלראות את החברים הטובים שלי נשברים פתאום אפילו האנשים "הכי קשוחים..." למרות שאמרו לנו כל שניה לפני המסע שלפעמים קשה והתחבר וכאלה.. אבל עדין זה קצת הפריע לי שלא הצלחתי להתחבר ממש.. עכשיו אחרי שחזרתי אני יכולה להגיד לך שמה שלמדתי שם ומה שראיתי שם ישאר בזיכרון שלי תמיד.. וכמוני גם אלה שבכו... או אלה שדמעו פה ושם.. כולנו ראינו את אותו הדבר.. כל אחד מתמודד/ עובר את המסע הזה בדרך שלו.. אנשים משנים קודמות אמרו לי שרק ביום השואה אחרי המסע הם הבינו פתאום וחלקם גם נשברו.. ההליכה לבורות הירי (שאגב לא רואים כלום חוץ מגדר..) באמצע יער בשומקום.. שאתה יודע שעברו שם מאות יהודים שלא חזרו משם..... ואתה עם דגל ישראל עליך ואתה מדליק נר.. ורק מנסה לדמין מה היה שם.. החזרה לארץ היתה אחת הטיסות היותר מרגשות שלי... לא יכולתי לחכות להגיע לישראל .. הבייתה.. פתאום רואים את חוף ישראל באופק.. ופתאום אתה קולט אחרי 3 וחצי שעות כמה דרך אנשים וניצולים עשו כדי להגיע למקום הזה... למקום מקלט שלנו.. :) ואז כבר ממש מעל תא.. והכל קטן ופתאום הציפה אותי הרגשת גאווה כזאת.. ענקית............ יותר ממה שהייתה לי עד עכשיו בקשר לארץ.. בשניה הזאת ידעתי שהפקתי משו מהמסע הזה :) וזה שווה הכל.... :) את החפירות של המדריכה המעצבנת... את הריח של כל הפלצנים באוטובוס (שאגב לא היו לא חלונות בכלל......) טיפ חשוב.. קח דגל ישראל משלך... מהבית.. ותחזיר אותו לבית.. תיקח הרבה מנות חמות!! ואבקות מרק.. יש מתקן עם מים חמים באוטובוס- אפשר למלות ממנו כל הזמן.. - זה הרבה נסיעות.. קח נרות נשמה ומצית!- כולם מתנפלים שם על הגפרורים... ותיקח איתך עוד משו משלך.. שתעביר לשם..... :) אל תתעצבן מזה שכל דקה אומרים לכם שאין זמן!! קח ת'זמן שלך.. טיסה נעימה תחזרו בשלום.. - כן כן. תהנו לכם .. ויותר חשוב תלמדו :) אוהבת המון שניצ

זה פעם ראשונה

ששמעתי אותך מדברת על פולין ובובה יתרגשתי אני זוכרת שחברות שלי חזרו לארץ הם הבינו באמת את המשמעות של ארץ ישראל! שרק כאן העם היהודי יכול לחיות וכמו שנאמר בשיר אין לי ארץ אחרת! מסע לפולין הוא מסע דגוש שמע ישראל אומנם לא טסתי לפולין אבל שמעתי שיחות ודברים מהרב ומחברות שלי והינה קטע קטנטן: אם תפתחו אינציקלופדיה ותרצו ללמוד על שוודיה יחפש כל המבין בכרך המתחיל ב-ש גם מצרים ומרוקו מאנגליה עד מונוקו אף אחד לא השתומם כרמצאו אותם ב-מ אך אם תרצו להסתכל על ההסטוריה של ישראל תמצאו אותה דווקא כתובה ב-א והסיבה: השם הנכון והמלא הוא-ארץ ישראל כי ארץ משמעות רבה לה ומסמלת היא רבות שטח אדמה אהוב אותו ירשנו מאהבות שכל ניצן, כל עץ, כל שיח שגדלים על אדמה הם בשבילנו נוף מולדת ובעזרתם נכיר אותה ובשתי רגלינו ההולכת בין השבילים נלמד לאהוב- את הגבעות והנחלים וכך נרגיש ממש עם כל פסיעה כיצד נוצר הקת בין העם לאדמה! כי לנו כה ברור הוא ההבדל בן סתם מדינה ל...

המשך

ל... ארץ ישראל! תמיד תזכור שבקטעים הקשים אנחנו חושבים עליכם ואנחנו בארץ מחכים ומתגעגעים! אופיר מסע מוצלח! אני חושבת ששניצ אמרה הכל אה! ואל תתביש לבכות תגיד לדיגי לאיתן תמיר ניר או כל מי שיוצא שאמרתי שלא יתבישו לבכות אוהבת!

ophirein

New member
תודה גם לך../images/Emo8.gif

אשתי... אין לי מילים לקראת הטיסה! מקווה שיהיה משמעותי...

ophirein

New member
תודה../images/Emo9.gif

אני טס ביום ראשון! אל תדאגי - אני לא ישכח שומדבר (עד שאני אגיע לשם ואבין ששוב זה קרה
)! פרט אחד ששכחת להוסיף זה אותכם! אני לא ישכח אותכם - גם שם מש"צים שלי

למעלה