אופטלגין בשלישי הראשון?

שבט

New member
אופטלגין בשלישי הראשון?

הייתי מאושפזת חודש בבית החולים ושם נתנו בלי בעיה אופטלגין אתמול הייתי בבית מרקחת והרוקח אמר שלא מומלץ אופטלגין בהריון והיה מופתע כשאמרתי לו שזה מה שנתנו לי בבית חולים כל הזמן.

דודי 2002

New member
אופטלגין בהריון

בטיחות האופטלגין בהריון לא נקבעה, אבל בקהילה הרפואית מקובל שמותר לקחת אופטלגין במשך כל ההריון כל עוד לא מדובר במינונים גבוהים ולאורך זמן. המלצתי האישית היא שכל עוד ואין צורך לקחת דווקא אופטלגין ובעיקר בשליש הראשון של ההריון, עדיף לוותר על התענוג. ולהעזר באקמול. (לגבי האיברופן כגון: אדקס, נורופן, אדויל וכדו' ההמלצה היא כנ"ל לא לקחת בשליש הראשון) בברכה, דודי.

keren r1

New member
אופטלגין בהריון

כפי שנאמר כאן לפני בטיחות השימוש בהריון לא הוכחה, אך עיקר החשש הוא מסגירת ה ductus arteriosus (בכלי דם המקשר בין עורק הריאה השמאלי ואבי העורקים. מטרתו של כלי דם זה היא להעביר את הדם שכן הצליח להגיע לריאות מצידו השמאלי של הלב העוברי חזרה למחזור הדם ואל אבי העורקים ומאפשר התפתחות תקינה של הצד השמאלי של הלב)עקב מחסור בפרוסטגלנדינים חיוניים. בנוסף, ישנו חשש להארכת הלידה מחוסר בפרוסטגלנדינים הנחוצים להתפתחות הרחם. לא נמצאו עדויוית חד משמעיות להשפעות טרטוגניות של התרופה כך שהסכנה העיקרית היא בשליש השלישי להריון.

למעלה