אופטיקנה

blueirus

New member
אופטיקנה

קניתי לפני כחודשיים עדשות מגע רכות באופטיקנה. עד אז היו לי משקפיים בלבד. הבעיה, שכעבור מספר נסיונות (באתי אליהם לאימון, כ 5 פעמים) ועדיין לא הצלחתי להכניס את העדשה לעין. שזה כנראה בעיה של חוסר התאמה של העדשה הגדולה למבנה העין שלי. ובאופטיקנה טוענים שכל עוד אני לא יודעת להכניס את העדשה לעין, לא אוכל לקחת את העדשות הביתה. בינתיים העדשות נשארות בחנות, לאחר ששילמתי עליהם 500 שקל. ועוד 100 שקל חומר ניקוי ועוד 100 שקל ביטוח. שאמרתי להם, שייתכן שסוג העדשות לא מתאימות לי, ושאני צריכה אולי עדשות קשות שהן קטנות יותר, הם טענו שאני אקבל זיכוי רק כמחצית הסכום , ז"א רק 250 שקל , ולא 500 שקל. יש לציין שלפני הקניה, רק עשו לי בדיקת ראיה, לבדוק איזה מספר מתאים לי, ולא עשו לי ניסיון לבדוק האם העדשות מתאימות לעין שלי. פשוט קניתי ורק אחרי הקניה נאלצתי להתאמן בהתאמת העדשות לעין, ללא הצלחה. מה עושים.??יש להם זכות לא לתת לי את העדשות, לאימון בבית? בינתיים העדשות בחנות, בעוד ששילמתי מחיר מלא. וכן, יש לי הזכות לתבוע מהם להחליף לי עדשות, או לחלופין להחזיר לי זיכוי מלא?? כן לא ערכו לי בדיקת התאמה. כמו כן, לא נאמר לי דבר לפני הקניה על כך שאקבל רק מחצית מהסכום במידה והעדשות לא יתאימו לי. אני אובדת עצות.

blueirus

New member
חחחח

לא, גם 250 זה כסף, ואני סטודנטית!!! ונעשה פה עושק לאור יום, למה שאוותר??

מי עושק ? למה לא למדת ?

סטודנטית נחמדה וכועסת, לפני שנצחק ממי שניסה לסייע לך בואי נבין מאין נובעת הבעיה כעת, ואולי - הפתרון יהא אז מובן יותר. הנתונים שנראים לי , לפי הודעתך הראשונה והצחוק בתגובה- 1.נכנסת לחנות אופטיקנה- ומיד בחרת עדשות מגע רכות וידעת , כנראה ממי שמכר לך(מוכר/ת- אופטיקאי/ת) כי כדאי לך לשלם מחיר מלא, ולנסות להתאים - וכאן הדגשה משלי: את העיניים שלך לעדשות שקנית, ואת חשה אחרי כ 5 פעמים של ניסוי ו"התעמלות העיניים בראייה דרך העדשות מגע", כי אין התאמה כעת, ולא חשה שהתקדם משהו בעיניים שלך מהניסיון הראשון. הסיום לא ברור לי ושאלתי כאן: מדוע חשבת שצריכה את לאמן את עינייך לעדשות שבחרת- מגודל שבמלאי החנות? האם קיבלת הסבר שהעינים שלך, אם הו למשל"גדולות ממידת העדשות- בניסיונות יתכווצו למידת העדשות"?האם זה תואם "היגיון של סטודנטית"? או אולי להיפך, ההסבר היה שכנראה עינייך קטנות מהעדשות ו"הניסיון בעדשות בחנות- ירחיב את מידות עינייך למידת העדשות"? האמת? גם זה לא מסתדר לי עם היגיון פשוט. 2. קנית והסכמת- על ידי התשלום ותשובתך השניה כאן- לכך שאופטיקנה תחזיק בינתיים את העדשות אצלם "עד שתצליחי להתאים את עינייך לעדשות במקום שיותאמו לך עדשות נוחות יותר לעינייך או שהעיסקה כלל לא תצא לפועל". היגיון סטודנטיאלי הביאך להאמין שבשביל לקבל "הוכחה ששילמת - עליך לשלם וכדי שתהא התאמה בקופה עלייך לקבל הקבלה כתחליף למשקפיים". זה מהנתונים שלך - ואת עוד צוחקת על כך - ופתאום "טוענת שעבדו עלייך". לא אסון? לא למדו אותך שבשביל קניה משלמים כסף? לא לימדו אותך שקניה = פירושה קבלת המוצר שאת רצית ובאת למקום לקנות- בתמורה לכספך? נכון, השיעורים בבית הספר משעממים- אך על פי ההגיון הפשוט - "הלימוד בבי"ס של החיים שלך" עולה לך כסף בין אם למדת או לא קלטת. בבקשה לא לצחוק בטעות. רק המבין/ה צריכים לצחוק על סטודנטית שהכסף חשוב לה- כלפי חוץ אך לאהאחריות לעצמה ולמעשיה. עד כאן לחיים שלך. ומכאן לכללים שיאפשרו לך - לראות טוב יותר ונוח יותר ובמחיר ההולם את כיסך - להבא- כי ההגיון שלי הוא שכעת אין לך עדשות מגע מתאימות לראיה ולימודים- ונוסף "חור בכיסך בגובה של 500 שקל ועוד עלות הביקורים בחנות והזמן שתוסיפי להשקיע. א. כלל במסחר- חוזה- הוא כשמציעים לך סחורה ואת מסכימה להצעה ומקיימים החוזה, כלומר את מקבלת את הסחורה ומשלמת עבורה. הוריאנטים של תשלום, אשראי, וטיב הסחורה- הם בנוסף לבסיס הזה. ב. היית אמורה לדעת כלל זה, וגם את הכלל שעל הקונה להיזהר "שלא יעבדו עליו" וגם לוודא שמקבל את הסחורה שאותה רצה ובחר/ניסה וסוכם בסוף המו"מ כחי ישלם עבור קבלתו. החובה להיזהר ולא לשלם עבור מה שלא "הזמנת" ו"מה שלא לפי מידת עינייך" בראש וראשונה- מוטלת עליך. אם עברת גיל הבגרות- עליך להשתדל להיות אחראית לתיפקודך. אינך יכולה, מסיבות כלשהן. תצאי ותקני "תחת פיקוח של מבוגר/ת אחראי/ת". הגיון פשוט אומר שאישה שמנה במשקל 120 קילוגרם שתבחר בחנות השמלות את השמלה המתאימה ויפה מאוד לנערה במשקל 60 קילו - תצטרך "להשאיר את השמלה בחנוצת ולחזור ולנסות אם גופה שלה יכנס בה- עד שתצליח להשיל בדיאטה חריפה את המשקל העודף"! נא לא לצחוק כעת על אחרים, אלא רק על עצמך- שילמת עבור הצחוק הזה! עדיין רוצה עדשות מגע שיראו לכל הצופים בך את פנייך הנאורות והמשכילות, עם הנוחות של ראיה טובה יותר ושמירה בריאה יותר על עינייך שלא יתקלקלו עוד יותר? האם חשבת פעם שכשיש "תקלה ביד או בעצם הרגל - פונים לרופא אורטופד" וכשיש תקלה בראיה - פונים לרופא עיניים או אופטומטריסט מוסמך, מתייעצים ולומדים מה בדיוק הבעיה עם עינייך ומה בדיוק מתאים כדי להגיע למה שיהיה אסטתי וגם יותר יעיל מעתה? 12 שנות לימוד אחרי הגן - לא הספיקו כדי ללמוד זאת? הגיעה השעה- להתבגר . מותר לדבר עם האופטומטריסט שבאפטיקנה. לבקש התאמה מחדש - אבל של עדשות מתאימות שהמליץ הרופא/אופטומטריסט המוסמך - ל ע י נ יי ך ולא להפך. לבקש שישמרו על-1: המוניטין של אופטיקנה(ללמוד בעל פה, גם אם לא מבינים) + 2: הכסף שככבר שילמת. לתת לצד השני להבין כי אם לא מתאימות העדשות לעינייך - לא בוצעה עיסקה ולא קניה. יש אנשים אחראיים, בכל מקום. גם ברשת אופטיקנה,בוודאי. יסלחו לך אם תודי בטעותך- ואף יהיו כנראה נדיבים- אם בהשבת כספך או בהמצאת עדשות שיתאימו לעינייך ויהיו גם אסטתיות. אם זה לא בחנות שביקרת - תפני להנהלת הרשת. 500 שקל - לא סכום גדול כתמורה למוניטין של אופטיקנה. ולהבא- אפשר להסביר מראש מה הידע שלך - ולבקש העזרה לפני שמשלמים עבור "החתול של החנות שישאר בחנות".ומביטים ובוחנים את השירות שמקבלים, והחינניות היעילה של שירות טוב- ורק אז בוחרים משהו שבא במגע ישיר עם עדשת העין שלך. אם משהו בפרצוף של המוכר/ת לא נראה לך"עדיף להיות סטודנטית מטיילת - ולטייל לחנות אחרת, ולחפש שם. החנות ובה השירות הטוב וההגון יותר- לרוב גם מחזיקה את המוצר הטוב יותר עבורך- ואז כדאי לקנות וליהנות. ושתתחדשי.

ברצינות.. יש ביטוח אז תאבדי/תהרסי

כנסי לחנות ובכאילו תמדדי את העדשות. תפילי אותם על הרצפה ו... יש ביטוח אמרת?! הזהרה- אין לראות ביעוץ זה יעוץ מקצועי!!!!

מר קול במידבר . תלמד לרמות יש ביטוח

היום זה עדשות מחר זה מכונית . לא סתם קוראים לך קול במידבר , ללא שם ואחרי זה ניפנה לפורום שחיתות

blueirus

New member
חחחח קול במדבר..

אבל אני פחדנית מדי מכדי לעשות דבר שכזה.. צריך בשביל זה הרבה אומץ.. אני לא טובה במשחקים :) אולי אביא את אחי הקטן שיעשה את הנזק הזה, אופס בטעות הוא חשב שאין בתוך הקופסה הקטנה כלום.. אגב, סחתיין על ההודעה הארוכה... וזה היה 5 אימונים ז"א חמישה ימים שונים כל פעם התאמנתי לשעה.. :) ובנימה רצינית, אני שוקלת לפנות למועצה הישראלית לצרכנות , כי זו חוצפה ממדרגה ראשונה. תודה על התגובות המשעשעות

לנסיכה והעדשות../images/Emo68.gif../images/Emo47.gif

משעשע או לא לפעמים צריך לנקוט בדרכים יצירתיות . מספרים על אלכסנדר מוקדון שפעם הביאו לו קשר מסובך לראות אם יוכל לפותחו. אלכס ידידנו הניף את חרבו וקטע את החבל... אני לא רואה סיבה שהעדשות לא ימסרו לך בעוד הכסף ניגבה ממך אלא אם כן חתמת על הסכמה לעניין. חשובה גם הדרך בה שילמת שכן יש מושג בחוק הנקרא |"כשל תמורה" ז"א אם לא קיבלת את שהובטח לך (במקרה זה עדשות מתאימות) ניתן לטעון כשל תמורה ולבטל את העיסקה. נדמה לי שאם התשלום ברטיס אשראי או צ´ק למוטב בלבד יתכן שמותר לבטל אבל צריך לשאול מומחה בעניין (משפטי). נשמח לעזור ברעיונות יצירתים ולהתעדכן בתוצאות...

blueirus

New member
לגראפ בלבד../images/Emo45.gif

אתה ממש ממש צודק קראתי את דבריך בעיון, ולימדת אותי רבות!! תודה רבה ואתה צודק בהחלט. חבל שלא היית בסביבה לפני שקניתי את העדשות :)

blueirus

New member
נו זה ברור שתהיה שגיאה דווקא בשם

תיקון- גארפ בלבד

אפרתש

New member
תביאי איתך מישהו שיודע לשים עדשות

א. כשאני קניתי עדשות, הפקידה הלא-מאד-אינטליגנטית הדגימה לי איך להכניס את העדשות ולא הצלחתי. העיניים שלי כבר כאבו מרוב נסיונות. ואז נכנס מישהו, הראה לי איך להכניס אותן, ואחרי ההסבר שלו - הצלחתי. אז לא בהכרח העיניים שלך לא מתאימות - אולי הם לא יודעים להסביר. ב. הביטוח לא יעזור. הביטוח לא יחזיר לך כסף, אלא יתן לך זוג זהה בהנחה. יהיה לך הסיפוק ש"דפקת" אותם, אבל לא תרויחי מזה כלום. ג. למה את קונה אצל חנות עם כאלה פרסומות מעצבנות?

למעלה