אופטימיות בסיסית

גנגי

New member
אופטימיות בסיסית

איגע להצליח ולא אוכל כי עיוותוני כוכבי שמיי; לו אהיה סוחר בתכריכים לא יגוועון אישים כל ימיי; לו יהיו נרות סחורתי - לא יחשך שמש עד מותי. אברהם אבן-עזרא, המאה ה-11. ולמה נזכרתי? לא יודעת, אבל כל פעם מחדש מצחיק אותי לחשוב שגם פייטנינו זצלם לברכה היו קוטרים לא קטנים, והם אפילו לא היו פולנים...

את לא מבינה

הקוטריות הפולנית - מקורה בספרד. (למרות שאני לכאורה פ"ט (פולני טהור), לפי צבע העור שלי, לא יפתיע אם גם הפולנים שלי - מקורם באנדלוסיה...) ובנימה משביתת שימחה משהו (שאופיינית לפולניה), אוסיף שבגרוש ספרד אמנם נוצרו קהילות ספרדיות שלמות במקומות שונים ברחבי הגלובוס, אבל גלי הגירה רבים הגיעו גם לאנגליה, הולנד, גרמניה, פולין, רוסיה ועוד. על כן מעתה אמור - איזה ספרדי
או לחלופין "ויבוא היום שכולם ידעו שכולנו ספרדים" נהיה כולנו ספרדים, נהיה כולנו ספרדיות נהיה כולנו ספרדים, נהיה כולנו ספרדיות נהיה כולנו ספרדים וספרדיות נהיה כולנו ספרדים, נהיה כולנו ספרדיות נהיה כולנו ספרדים וספרדיות!

nutmeg

New member
ואני שמתי לב

שאין למשל פולנים ששם משפחתם "אשכנזי". גם "אשכנזי" וגם "מזרחי" הם שמות משפחה ספרדים.

גנגי

New member
ואלו שמות....

"אשכנזי" היה אותו סוחר ספרדי שנסע לרגל עסקיו לאשכנז, וידע לדבר את השפה ההיא, של האשכנזים. זה למה קראו לו "אשכנזי". ו"מזרחי" זה בעיקר מי שהתגעגע למזרח (כידוע לך, ספרד אינה ממוקמת בדיוק במזרח...) , או מי שחי שם (יהודי כורדיסטאן או עיראק, למשל). ~ גנגי הופכת לאבשי לכמה שניות; אופס, זה נגמר! ~

friend9

New member
למה חנחש, אם אפשר.....

.....לבדוק דברים לאשורם. באינדקס לרשומות (לידות, נישואים, פטירות) של יהודים מפולין data.jewishgen.org/wconnect/wc.dll?jg~jgsys~jripllat מופיעים יותר מ-900 בני משפחות אשכנזי, מתוך מיליון וחצי רשומות, בערך כמו פומרנץ, ופי כמה משטיגליץ.

nutmeg

New member
יוווו איזה נודניקים

כשמישהו אומר "שמתי לב ש-" נראה לכם שמדובר במישהו שבאופן רציני בדק דברים לעומק? שהוא בכלל מדבר ברצינות? מה קרה לכם?

גנגי

New member
המתפרץ לדלת פתוחה

לא מקבל מכה בראש, וחבל. לא שמתם לב שזה בדיוק מה שתופס עוגב טען? שרבים מהפולנים מוצאם מספרד?

nutmeg

New member
בטח ובטח ששמנו לב

גם שמנו לב לניטפוק. בכלל היה לי לב מאוד עסוק בשרשוריים האחרונים.

friend9

New member
חלק מהתרבות העברית

חלק מהתרבות העברית, החל מעריכת הגמרא ועד תרבות ישראלית בת ימינו, הוא לומר דברים לא בדוקים, וחבל.

shellyland

New member
קוקי, אני עובדת

עם אנשים מכל התפוצות, ואני רוצה להרגיע אותך: מדובר בתופעה תרבותית כלל-אנושית. הקץ להלקאה העצמית!

למעלה