אופטומטריה

אופטומטריה

(כן אניודע שאני כל יום וחצי משנה החלטות לגבי עתידי...אבל יש לי עוד זמן לזה..
) האם אפשר למצוא היום עבודה כאופטומטריסט? מה אפשרויות התעסוקה? האם השכר בזה נחשב טוב(10K עם ותק של כמה שנים נחשב אצלי ללא רע..)? האם מתקיימים עדיין לימודי אופטומטריה בבר אילן היום? האם אופטומטריסט זה זה שנותן מרשם למשקפיים/תרופות לעיניים? לאחר 4 שנות הלימוד(בהנחה שהן עדיין מתקיימות) בבר אילן, יש שנת סטאז'? השכ"ל לנ"ל הוא "רגיל" כמו בשאר המקצועות(איזור ה9000~ ש"ח..)? האם, כמו לרופאים, רוקחים וכו', תמיד תהיה דרישה מסויימת לנ"ל? בתודה מראש.

ועוד שאלה פצפונת:

ראיתי שנדרש אישור על בריאות תקינה...יש לי אסטמה והפרופיל הרפואי שלי בצבא הוא 64 לכן...זה יכול לעשות לי בעיות?

אופטומטריה 1

אופטומטריסטים מועסקים כשכירים בבתי חולים, במרפאות ציבוריות, במכונים פרטיים ובחנויות של אופטיקאים. יש אופטומטריסטים הפותחים קליניקות פרטיות ואחרים המשלבים עבודה בבתי חולים ועבודה פרטית. יש אופטומטריסטים העוסקים בייעוץ, עפ"י הזמנה, במקומות עבודה ובתעשייה בנושאים של תאורה מתאימה, מיקום המכשירים, טווחי ראיה ושימוש באביזרי עזר כמו משקפי מגן וכד'. באזור המרכז קשה לאופטומטריסטים לפתוח חנות משלהם ולהתחרות ברשתות הגדולות. בצפון ובדרום יש יותר תעסוקה. שכר לשכיר נע סביב-5000-7000 ש"ח.

אופטומטריה 2

מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 אופטומטריה אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החיים, רמת גן כתובת: רמת גן 52900 טלפון:03/5318520 מועד הרשמה: 29.2.04 - 25.1.04 מועד תחילת הלימודים: 17.10.04 גובה שכר לימוד: 8,873 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ד משך הלימודים: ארבע שנים שעות לימוד: בשעות היום דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי תעודה בסיום: תואר ראשון - BACHELOR OF OPTOMETRY באופטומטריה מידעת סיכויי קבלה(אתר אינטרנט):<http://www.meidaat.co.il תנאי קבלה: תנאי קבלה כלליים בפקולטה למדעי החיים תואר ראשון, לתשס"ה: א. תעודת בגרות מלאה. ב. מבחן פסיכומטרי - בתנאי ציון 85 ומעלה בפרק האנגלית שבמבחן הפסיכומטרי. ג. לפקולטה למדעי החיים מועדפים תלמידים בעלי 9 יחידות מדעיות בתעודת הבגרות (רצוי במגמה ביולוגית או מדעית אחרת). ד. תלמידים הנרשמים למדעי החיים ראשי או משני חייבים לעמוד גם בתנאי הקבלה של המחלקות המשולבות. ה.למועמדים בני 30 ומעלה חסרי תעודת בגרות יהיו שני נתיבי כניסה לאוניברסיטה: 1. קבלה על תנאי לאוניברסיטה: מועמד שרקעו הלימודי הקודם וציוני בחינת הכניסה הפסיכומטרית יאפשרו זאת יתקבל לשנה א' למקצוע התמחות או ללימודים כתלמיד לא מן המנין. המקביל, יחוייב ללמוד קורסים במכינה לבני 30+ , הצלחתו של התלמיד בקורסים (האקדמיים וקורסי המכינה) תאפשר את קבלתו לשנה ב' כתלמיד מן המניין. 2. קבלה ישירה למחלקות: מועמד שסיים בהצלחה את לימודיו במכינה לבני 30+ לפני תחילת שנת הלימודים, ושציוניו במכינה וציונו במבחן הכניסה הפסיכומטרי יעמוד בתנאי הקבלה של המחלקה המבוקשת על ידו, יתקבל ישירות למחלקה במעמד מן המניין. הערה: ועדת הקבלה האוניברסיטאית היא זו שתחליט על הפניית המועמד לנתיב 1 או 2 כנ"ל. פרטים נוספים בחוברת פרטי מידע. ו. אישור סופי ללימודים במחלקה מותנה בהצגת אישור רפואי על כשירות הסטודנטים ללמוד במחלקה כולל השתתפות במעבדות. ז. התלמיד צריך להיות מודע כי בחלק מהמעבדות יצטרך לעשות עבודה עם חיות מעבדה. ח. אין לימודים חלקיים או פריסת לימודים ליותר משלוש שנות לימוד לתואר הראשון. ט. כל הסטודנטים מחו"ל המתקבלים לאונ' בר-אילן ממוינים לקורסים באולפן לפי תוצאות המבחן בעברית לתלמידי חו"ל של הבחינה הפסיכומטרית הארצית "מבחן יע"ל" או לפי בחינות המיון הנערכות מפעם לפעם על ידי היחידה. הזכאות לתואר מותנית בקבלת פטור מהבעה עברית. י. פרטים נוספים ראו בחוברת פרטים מידעיים. תנאי קבלה נוספים: סיכויי קבלה: הציונים שלהלן נותנים מושג כללי ולא מחייב אודות סיכויי קבלה בהתאם לממוצע הבגרות והציון הפסיכומטרי, שנדרשו בשנים האחרונות: בגרות 90 ופסיכומטרי 620 . מקצוע מדעי נוסף - יתרון. (חובה 4 - 5 יחידות במתמטיקה בציון 85 ומעלה). עדיפות לבעלי 9 יחידות מדעיות לפחות בבגרות. הערה: אישור סופי ללימודים במחלקה מותנה בהצגת אישור רפואי על כשירות הסטודנטים ללמוד במחלקה כולל השתתפות במעבדות. תוכנית לימודים: היחידה לאופטומטריה - תואר ראשון. הלימודים מתקיימים במתכונת של מסלול מורחב, במסגרת הפקולטה למדעי החיים והפקולטה למדעים מדוייקים. תוכנית הלימודים קבועה מראש ואינה ניתנת לבחירה. תוכנית לימודי אופטומטריה - מיסודם של המכללה לאופטומטריה בישראל ואוניברסיטת בר אילן. נושאי לימוד: שנה א' - ביולוגיה כללית וביולוגיה של התא, כימיה כללית, כימיה אורגנית, מחשבים, פיסיקה כללית, מתמטיקה וסטטיסטיקה, אופטיקה כללית, מבוא לאופטומטריה, ביופיסיקה בפיסיולוגיה כללית, מתמטיקה וסטטיסטיקה. שנה ב' - גנטיקה, אימונולוגיה, ביוכימיה, אופטיקה של הראייה, תפיסת הראייה, אופטיקאות, עדשות אופטלמיות, נוהלי בדיקות אופטומטריות, אנטומיה ופיסיולוגיה של הראייה, מיקרוביולוגיה, אופטיקה פיסיולוגית, עדשות מגע. שנה ג' - נוהלי בדיקות אופטומטריות, עדשות מגע, פתולוגיה כללית ועינית, אופטיקה מודרנית, ראייה ירודה, אופטומטריה פדיאטרית וגריאטרית, ראייה ירודה. שנה ד' - אורתופטיקה, אופטומטריה קלינית, פרמקולוגיה כללית ועינית, אופטומטריה סביבתית ותעסוקתית, פסיכולוגיה, ניהול קליניקה אופטומטרית, בחינות גמר עיוניות ומעשיות, התבוננות קלינית בבתי חולים. בשנה הרביעית עוברים התלמידים 2 בחינות גמר - אחת עיונית. והשנייה מעשית. בסיום הלימודים הבוגרים נדרשים לעבור בחינת רישוי של משרד הבריאות. מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו'): א. מילגות - מוענקות על סמך הישגים לימודיים ומצב כלכלי . ב. מעונות - מספר המקומות מוגדל ביותר (המעונות מתנהלים כמסגרת דתית מחייבת). ג. מענה קולי למידע כללי 03/5318886 . ד. גם הרשמה באמצעות האינטרנט באתר האוניברסיטה. טלפון בחוג: תואר ראשון, היחידה לאופטומטריה 03/5317268 אתר באינטרנט: www.biu.ac.il/info נכון ל- תשס"ה

אופטומטריה 3

בד"כ תדרש להציג אישור רפואי שאתה יכול להשתתף מבחינת בריאות בלימודים מרופא המשפחה. לחילופין היו מקרים בהם דרשו מהתלמיד אשור שהוא לוקח אחריות ולא יבוא אליהם בתביעות. משקפים לא צריכים להוות בעיה אלא אם כן מדובר בקוצר ראיה חריף.

vit20Openu

New member
הצעה ידידותית לסטיב הקלדן../images/Emo140.gif

היי, מאחר וקראתי דיי הרבה מההודעות שלך שמתי לב שאתה אכן לא סגור במה שתירצה לעסוק בעתיד אז חשבתי על הדבר הבא. והוא- 1.עם לדוגמא תרצה לעסוק בעתיד בהנדסה כלשהי(מחשבים,מכונות,חשמל,וכ') כידיי שתלמד פיזיקה לתואר ראשון ואז יצא לך לטעום מכול תחום שכלול בה ולקראת התואר השני תדע כבר במה אתה רוצה להמשיך בעתיד. 2.תואר ראשון במדעי - החיים (ביולוגיה) יפתח לך פתח רחב ומגוון בביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה,רפואה,ויטרנריה,אופטימטריה, וכו'.... 3.תואר ראשון במתימטיקה למדעי המחשב, למחקר,ולהנדסות השונות. 4.תואר ראשון בכימיה לא ניראה לי שיפתח לך איזשהו פתח לעתיד חוץ מאוליי(אני לא בטוח) הנדסה כימית,ביוכימיה,וכימיה חישובית. בכול אופן בהצלחה לך בהמשך הדרך

תודה...../images/Emo51.gif

כאמור, יש לי עוד זמן רב עד לקבלת ההחלטה.. תודה רבה בכ"א, אני מעריך את זה!

NOGA HONEY

New member
האמת שגם אני שקלתי אופטימריה

בבר אילן אבל יש את הקטע עכשו של הליזר בעניים שאני ממש לא יודעת לאן זה מוביל את האופטימטריסטים בכל מקרה כדאי שתברר גם את זה

למעלה