אוף....

פישה

New member
אוף....

אני אעדכן ואזכיר, למי שלא זוכר... עברנו לפני שבועיים לבית פרטי שכביכול היה אמור להיות גן עדן להאלי (בת שנה) - סגרנו לה חצר ענקית של אדמה ועשבים שוטים - היא יכולה לחפור ולהשתולל שם כמה שהיא רוצה הרגלנו אותה לאט לאט לחצר - הראנו לה שכיף שם, שיחקנו איתה, בהדרגה עזבנו אותה שם ליותר ויותר זמן, כל פעם שאנחנו עוזבים זה מלווה בצ'ופר רציני, וכשחוזרים אומרים יפה שלום עם חיבוקים ונשיקות, אבל לא יותר מדי, כדי שלא תרגיש שזה לא בסדר שהיא היתה לבד. יש לה בחצר עצם ענק שהיא אוהבת, צעצוע, אוכל ומים בשפע בכלים שהיא לא יכולה להפוך, פינה מוצלת לגמרי, סלון ישן שעליו היא היתה שורצת ימים - היא מכירה אותו וזה כמו בית בשבילה. ובנוסף לזה - החצר מהווה לה מקור בלתי נדלה של שעשוע ועניין.. אז למה הייאוש? עכשיו עברה פה שכנה שאמרה לנו שכשאנחנו יוצאים מהבית ומשאירים אותה בחוץ - היא לא מפסיקה ליילל ולבכות.. ממש בכי קורע לב - ככה היא אמרה, למשך שעות - עד שאנחנו חוזרים. נקרע לי הלב, אני לא יודעת מה אפשר עוד לעשות, אולי פשוט לתת לזה עוד זמן...? אשמח לעזרת המומחים, וגם קצת לעידוד, אם יש...

אני כנראה לא הבנתי

אבל למה להשאיר אותה בחוץ? אם היא רוצה להיות בבית זה כנראה קצת מפחיד חצר ענקית של אדמה ועשבים שוטים... היא רוצה את המוכר והידוע.

פישה

New member
סליחה

שכחתי לציין את זה - הבית קטנטן, החדר שהיא נשארת בו בתוך הבית הוא ממש קטן. כשאנחנו יוצאים לשעה שעתיים - היא נשארת בבית עם המיטה שלה והכל כשאנחנו יוצאים ליותר זמן - 5 או 7 או יותר שעות, אנחנו חושבים שהיא הייתה מעדיפה להיות בחוץ - קצת אקשן ומרחב, וגם אפשרות לעשות צרכים. היא גם מאוד אוהבת את החצר - כשאנחנו בבית היא אוהבת להיות בה לבד ולשחק שם - גם כשאנחנו בתוך הבית, ולא איתה בחצר.

אז יש לכם תשובה- כנראה שהיא מעדיפה כן להיות

בבית, למרות ה"שעמום" כביכול... תנסו להשאיר אותה בבית ולא בחוץ.. רוב הכלבים יעדיפו לחיות בפנים..

אני חושבת שענית בעצמך

כשאת בבית היא אוהבת להיות בחוץ, כנראה הנוכחות שלכם משרה עליה בטחון ונוחות. שאתם הולכים היא חוזרת למוכר. אני לא חושבת שזה משנה שהבית קטן. ניסיתם להשאיר אותה לזמן ארוך עם גישה לחצר? או שזה לא אפשרי? האם היא בוכה בתוך הבית גם שהיא שם ל 7 שעות?

פישה

New member
אין אפשרות לגישה לחצר

דרך הבית.. מה גם שזה בית שכור, כך שאין לנו יותר מדי אפשרויות לשחק עם זה. אני מבינה את מה שאתם אומרים.. זה גם נשמע הגיוני. זה פשוט כל כך חבל לי, אנחנו עברנו לבית הזה בגלל החצר הענקית שלו - כי ידענו שאנחנו נהיה ימים שלמים מחוץ לבית והחצר תהיה לה פיתרון נהדר, השקענו יותר מ500 שקל בגידור של החצר (אבל כפרה, זה לא הכסף...) עוד מעט אנחנו נכנסים לתקופה שלא נהיה בבית יותר מ-10 שעות, וזה מבאס אותי כל כך לחשוב שהיא תהיה סגורה בחדרון הקטן הזה - כשיש לה חצר ענקית רק בשבילה.. כמובן שאם זה יהיה הפיתרון, נדאג לדוג סיטר.. יש אולי רעיון לפיתרון אחר? איזשהו שיעור אילוף אולי שיעזור לה עם החרדה החדשה שלה?

זה לא חרדה

זה מה שהיא אוהבת
בעיני זה מקסים, יש לה אופי והיא מעדיפה את המוכר והקטן על פני הגדול והמאיים... דוגסיטר זה רעיון מעולה. מה שכן, יש דברים שלוקח להם זמן, תנסו להשאיר אותה בתוך הבית, ופעם בכמה זמן תבדקו האם הגישה שלה משתנה. מתי עברתם דירה?

פישה

New member
לפני שבועיים

היא נשארה בחוץ אולי 4-5 פעמים, ובפעמיים האחרונות ליותר מ - 5 שעות . אין ספק שהיא מקסימה.. :) אבל למה לבכות למה...? זה שובר לנו את הלב.

אז המעבר טרי טרי

ואני מאמינה שהיא עוד תאהב להשאר בחוץ לבד, אבל תנו לה את הזמן שהיא צריכה. כנראה שזה הרבה שינויים בבת אחת.

פישה

New member
נשמע מעודד...

תודה! כל עוד השכנים נחמדים ולא מתלוננים, אני מניחה שזה בסדר (רק חבל על האלי!) אולי אם נבלה איתה יותר בחצר, ונהיה לה להיות שם כמה שיותר כשאנחנו בבית, זה יעזור?

drora121

New member
אחת הטעויות החוזרות ונשנות של בעלי כלבים

היא ליצור האנשה. לכם נדמה שדווקא משום שהחצר גדולה ולכם היה בוודאי כיף לשחק בה במקום להיות "כלואים" בחדרון קטן, סימן שגם הכלבה "אמורה להעדיף את החצר" ולא כך הוא. כמה זמן לפי דעתך (ותעקבי אחר ההתנהגות של הכלבה כשאתם בבית והיא בחצר) הכלבה משוטטת, משחקת עם עצמה, עם העצם שלה, חופרת ונוברת בעשבים השוטים?... אולי 15-20 דקות ולמעשה היא מוצאת לעצמה פינה קטנה בתוך החצר הגדולה שלכם, שבה היא מרגישה הכי נוח ורוב הזמן רובצת לה בהנאה. במצב רביצה שכזה היא גם טועמת מן העצם הנהדרת שנמצאת איתה בחצר, אך לרוב בפיהוק רחב ובפישוט איברים היא פשוט נחה. מצד שני, כלב ככלל הוא חיית להקה וככזו, גם כלבתכם זקוקה לאינטרקציה איתכם, לטיולים המשותפים והארוכים עם רצועה (למרות החצר הגדולה), למשחקים שהייתם משחקים איתה (אם הייתם), לליטוף האקראי, לתרגילי המשמעת שמאזנים את התנהגותה וכדו'. חצר גדולה, היא התירוץ הנפוץ ביותר בין בעלי כלבים שמשתמטים מלהתעסק עם הכלב/ה שלהם (ואינני טוענת שכך זה גם איתכם, יתכן ואתם מקפידים להעניק לכלבה את החיבור הלהקתי שהיא זקוקה לו, אלא ככלל וככזה הרי שלכל כלל יש גם יוצא מן הכלל אשר מעיד יותר מהכל על הכלל). כלבים בטבע מעדיפים מקומות קטנים ומעט אפלוליים אם אפשר כדי לחוש בטוחים במאורה שבה הם נחים או מתחבאים מפני אויביהם (חיות טרף גדולות יותר וכו'). יצר טבעי זה מתבטא בתקופה המודרנית דווקא בהעדפה של מקומות קטנים גם בתוך הבית פנימה על פני חצר גדולה וחשופה. נכון שניתן באמצעים התנהגותיים לפתור את בעיית הבכי והיללות הבלתי פוסקים, אבל לא בשיטת הזבנג וגמרנו ובוודאי שלא ככה, "מין שיעורון כזה אחד שיעזור לה עם החרדה החדשה שלה" כפי שכתבת. זה לא רציני. רוב האנשים בפורום הזה כל הזמן מתחבטים בבעיה של רגשי אשמה בשל היות כלבם/כלבתם שוהים לבדם בדירה סגורה, בחדרון, או בכלוב טיסה במשך שעות ארוכות כאשר הם בעבודה. במצב כזה, באמת דוג-סיטר שיוציא אותה לטיול ארוך ארוך ויחזיר אותה הביתה לאחר כ-30 דקות לפחות, יכול להועיל רבות. במידה ויתברר כי זה לא מה שעוזר לעניין, מומלץ בחום לפנות למאלף מקצועי בעל הבנה רחבה בהתנהגות חיות הבית. בהצלחה, דרורה צחור כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

פישה

New member
האמת היא

שאם היא הייתה נרגעת בחצר באמת הייתי רגועה יותר - אבל זה לא המקרה איתה. היא לא נרגעת אחרי רבע שעה ונחה עם העצם שלה - במשך שעות על שעות היא משחקת - רצה ומתרוצצת ורודפת ודיי באטרף. זה קורה גם כשאנחנו איתה בחצר לזמנים ממושכים, וגם כשהיא לבד. זה מה שגורם לי לחשוב בין השאר על זה שאולי היא באמת לא רגועה ולא אוהבת להיות בחצר - ובאמת מעדיפה את הבית ואת הפנים. רק רציתי להעיר, שממש לא דיברתי בשום הודעה שלי על פיתרון קסם שיבוא בעקבות "מין שיעורון אילוף"... אני דווקא מאוד מאמינה ודוגלת באילוף רציני - וכבר עשיתי את זה איתה כשהיא הייתה צעירה יותר והתנהגה בדומיננטיות יתר. סתם צרם לי שכך התייחסת לשאלה שלי, ואם אני לא התבטאתי ברור אז אני מצטערת - לא התכוונתי לשום פיתרון קסם.. תודה על התשובות!

drora121

New member
כמה טיולים יש לה ביום?

כמה זמן אורך כל טיול? האם תוך כדי הטיול אתם מתרגלים איתה משמעת או שמאמינים שאם היא כבר יודעת את הפקודות אז אפשר לוותר? (לא קנטרני).

LeeKo

New member
היא בוכה גם שאתם הולכים והיא בבית?

אם כן,עלולה להיות לה חרדת נטישה ואז יש להיוועץ עם מאלף... חוץ מזה,היא כבר אמורה להיות יכולה להתאפק 7 שעות בלי לעשות צרכים!!!

פישה

New member
אנחנו לא יודעים עדיין...

ננסה את זה ונשאל את השכנים מה היה. היא מתאפקת מאוד יפה 7 ואפילו 8 שעות, הבעיה היא שבקרוב זה יהיה גם 10- ו 11 שעות.. עד עכשיו לא היתה לה חרדת נטישה, היינו עוזבים אותה בדירה הקודמת בתוך הבית - היא היתה ישר הולכת לכלוב שלה. פה לא הוצאנו לה את הכלוב החוצה. זה יכול לעזור? יש לה את הספות בחוץ, ובתוך הבית יש לה מיטה שלה.

Ultra marine

New member
אני חושבת שכלב מעדיף להיות בתוך הבית

במקום שבו הריחות שלו ושל הבעלים הכי חזקים. אספר לך חוויה אישית - באפריל לפני שנה הבאתי הביתה כלב קשיש שחי את רוב חייו (לפחות 9 שנים מהם) קשור בחוץ כמעט ללא יחס. בהתחלה, משהו כמו שבוע ראשון, כעדיין לא הכרתי מספיק את הכלב במהלך שעות היום שלא הייתי בבית הוא היה בחוץ, וכאשר הגעתי הביתה עד הבוקר הוא היה בבית (כלומר, ישן בבית). בחוץ דאגתי לו גם לכרית נוחה לישון עליה, משחקים, מים וכמובן צל. אחרי שבוע שהבנתי שמדובר במרשמלו צהוב מתוק הכנסתי אותו הביתה גם בשעות שבהם לא הייתי בבית. עדיין נשארו לו מיטה בחוץ (למקרה ויבוא לו לשבת בחוץ בזמן שאני בבית כשהדלת של הבית פתוחה) וכמובן מיטה בבית. כשהייתי יוצאת מהבית פיתחתי לעצמי הרגל - לפנות אליו ולשאול אותו - אתה רוצה להיות בבית (מצביעה על המיטה בבית) או רוצה להיות בחוץ (מצביעה על המיטה בחוץ). ברור לי לחלוטין שהוא הבין על מה דיברתי כיוון שבהתחלה באמת ראיתי שהוא בחר להיות בחוץ. הוא היה עומד, מסתכל ימינה ושמאלה (הביתה והחוצה) ובסוף בוחר מה בראש שלו באותו רגע. אז כפי שאמרתי, בהתחלה הוא היה בוחר להשאר בחוץ, אולי זה היה כשמצבו לא היה ברור לו מספיק מבחינת העובדה ש"מקומו בבית". מעט אחרי נראה שהוא פשוט לא רוצה להיות בחוץ, הוא מתעקש להיות בתוך הבית למרות שהבית קטן מהחצר. הבית הוא 20 מ"ר והחצר סביבות ה 30 מ"ר. לומר את האמת, זה מאוד הפתיע אותי בהתחלה כי הייתי בטוחה שהאוויר הפתוח ומה שהוא הכיר בעבר (בלי שרשרת..) הוא מה שידבר אליו, אבל הרבה יותר חשוב היה לו להיות בתוך הבית וקרוב לדברים שלי. לכן אני חושבת שכלב מעדיף להיות בבית, במיוחד לאור העובדה שבמהלך היום הם לרוב ישנים...

פישה

New member
אין לי בעיה

שהיא תהיה בבית - אם זה מה שהיא אוהבת. אבל אני גם לא יודעת עדיין אם היא בוכה כשאנחנו יוצאים והיא בבית - יכול להיות שגם זו בעיה ומה אני עושה עם השעות הארוכות? מחרתיים אנחנו יוצאים לעשר שעות - להשאיר אותה בחוץ כדי שתתרגל (ולהיות על קוצים כי אנחנו יודעים שהיא בוכה) או להשאיר אותה בבית עשר שעות, בלי שום ביטחון ששם היא מרגישה טוב יותר...?

Ultra marine

New member
באופן אישי הייתי משאירה בבית

אבל זאת נשארת ההחלטה שלך כמובן
לגבי 10 שעות זה גבולי הייתי אומרת. אני משתדלת שזה יצא גג 9 שעות. מעבר לזה לא בריא להם גם להתאפק. אם תהיה לך אפשרות לארגן דוג-ווקר לימים כאלה אז בכלל יהיה לכלבה אחלה.

בארץ

שאף אחד לא בבית הכלבות תמיד בתוך הבית, אני לא אקח את הסיכון שמשהו יקרה להן שאני לא בבית, יש מספיק שעות שיש אנשים בבית שהן יכולות להיות בחוץ. מה גם שאם סוגרים את התריס של המטבח ואת פוק בחוץ לבד בטעות היא פוצחת בצרחות של תרנגול שחוט.

למעלה