אוף!

אוף!

אני בדיאטה נטולה כבר מחנוכה, ואני באמת שמקפידה, לא התפתיתי לאכול במודע אפילו פעם אחת משהו שיש בו גלוטן, וביום ראשון עשיתי בדיקות דם לראות איך זה מתקדם- ואוף! לא השתפר שום דבר! כאילו לא עשיתי כלום! איך זה קורה?? אולי יש איזה אוכל שאני אוכלת בלי לשים לב שיש בו גלוטן? מצד שני זה לא יכול להיות כי נהייתי סופר רגישה, ואם אני אוכלת קמצוץ של משהו עם גלוטן מתחילים להיות לי כאבי בטן נוראים. למישהו פה זה גם קרה?

noosh 19

New member
מז'תומרת לראות איך זה מתקדם?

צליאק זה לכל החיים, ועם היה כתוב לך שיש לך צליאק והתשובה היא חיובית אני לא חושבת שבגלל שלא אכלת גלוטן לא יהיה כתוב ככה. החשוב היא, איך את מרגישה ועם את מרגישה טוב יותר מאז חנוכה? עם כלום לא השתנה וההרגשה אותה הרגשה אז יש מה לבדוק איפה את אוכלת גלוטן. זה יכול להיות אפילו במסעדות שאת מבקשת סלט ואת אוכלת גרגירי גלוטן בלי מודעות. מה שאני יודעת זה שבביופיסה (גסרטוסקופיה) שם יכול להיות שהכל יהיה תקין ואז זה אומר שבאמת את לא נוגעת. אני לא בטוחה במה שאני אומרת כי אני צליאקית יחסית חדשה, אז תקנו אותי עם אני טועה. תודה

בישולה1

New member
תיקון טעות

לבת שלי גילו ציליאק בחודש ספטמבר ומאז עשינו כל שלושה חודשים בדיקות דם והבדיקות מראות תשובות כאילו אין לה ציליאק.נכון אמרת שציליאק זה לכל החיים לכן גם אם הגוף איזן את עצמו צריך לישמור כל החיים.

התכוונתי למשהו אחר

אני עושה את הבדיקות לראות איך המצב של המעי שלי משתפר, לא לבדוק אם עבר או לא. אני יודעת שזה לא עובר. פשוט הבדיקות דם אמורות לצאת טובות אחרי 6 חודשים של דיאטה, והן לא יצאו כך בכלל. אני לא מבינה מה לא טוב בדיאטה שלי! לא שמעתי את התוצאות בעצמי אבל אני משערת שנשאר לי B12 נמוך..

noosh 19

New member
הא אוקי.

דווקא אצלי מה שנמוך זה מאגר הברזל, ויש לי עודף בי 12 אני אכלנית בשר . אבל מאגר הברזל אצלי מאוד נמוך.

בישולה1

New member
כמה????????..?......?..??..????..

איך את בכלל מתפקדת? אני יודעת שמתחת ל 8 מאשפזים ונותנים מנות דם.

noosh 19

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif לא הגיוני

עם המוגלובין שלך היה 6.6 את לא היית כותבת לנו את זה, כבר במוגלובין 8 שולחים דחוף להתאשפז בבית חולים ומקבלים מנות דם. תבדקי את זה שוב.

זה מה שאמרו לי... אני די בטוחה בזה

משהו בגוף שלי דפוק לגמרי. לפני שגילו בוודאות את הצליאק הרופא אמר לי שהייתי אמורה כבר להיות חצי מתה עם כמות ההמוגלובין שיש לי בגוף. איכשהו אני מרגישה ממש בריאה! והדיאטה גם ממש שפרה את כל הכאבי בטן\ בעיות בעיכול שהיו לי. אז אני לא מבינה מה קורה פה! *הולכת לבדוק שוב* כן, 6.6 זה גם משהו תורשתי כזה לאמא שלי יש המוגלובין נורא נמוך בסביובת 8-9 והיא בסדר גמור. אז כנראה שירשתי את זה ממנה. בכל מקרה הרופא טוען שהייתי אמורה כבר להיות חולה ממזמן ואני בריאה לגמרי!

noosh 19

New member
את יודעת מה,

נגיד 8-9 למרות ששמונה זה גם לא הגיוני, פשוט אין מצב שזה 6.6 כי לא היית יושבת וכותבת לנו.

תגובה

תאמינו או לא אבל גברת גזר (גמל קרח בשבלכם) אכן מתפקדת להפליא עם המוגלובין 6.6 אחד מפלאיהטבע... מה שמדאיג הוא שדיאטה נ"ג של חצישנה לא ניכרת כלל בבדיקות הדם למרות שניכרת בהרגשה הכללית של בתי הצעירה. טוב, אולי לגסטרו יהיה משהו מחכים לומר לנו

noosh 19

New member
שתרגיש טוב, ותיזהרו שהמוגלובין

לא ימשיך לרדת...........

אכן פלא טבע. ולגבי הנוגדנים, יכול

לקחת אפילו עד שנה, עד שזה מסתדר. כמובן שצריכה להיות מגמת ירידה בנוגדנים בבדיקות.

אולי אתן תוכלו להאיר את עיניי

ולספק את סקרנותי: מה בעצם משפיע על רמת ההמוגלובין? ומהם הגבולות התחתונים והעליונים המקובלים? לי בזמנו היה המוגלובין 13.5 כשהרופא שהייתי אצלו אמר שחייבים לבדוק את זה שוב כי לא הגיוני שזה כל כך גבוה בהתחשב בתזונה הלקויה שלי והיה נדמה לי שהוא אמר משהו על זה שרמה גבוהה מדי לא טובה בהרבה מנמוכה.

האם עסקת אז בספורט כלשהו?

בגדול מה שמשפיע על רמת ההמוגלובין זה כמות הברזל שזמינה לגוף ליצירת חלק ה Heme שבהמגולובין. כמות הברזל הזו היא פונקציה של תזונה, של ספיגה, של מקור הברזל... ורמה גבוהה של המוגלובין זה מצוין, 13.5 זה אפילו לא מעל הגבול העליון.

הייתי יחסית פעילה אז גופנית

זו הייתה התקופה של קורס קצינות, דווקא את המד"סים הכי אהבתי שם...

net the jet

New member
את יכולה בבקשה להרחיב את ענין

הקשר של ספורט\פעילות גופנית לרמת המוגלובין ? לי רק הוסבר שרמת המוגלובין גבוהה בהעדר מאגרי ברזל ( פריטין וברזל נמוכים ) היא ניצול טוב של הגוף של אותם מאגרים, אבל לא הוזכר קשר לרמת פעילות גופנית מסוימת, ומענין אותי באמת אם יש קשר.

למעלה