אוף...............

sholy1

New member
אוף...............

כבר היה שלושה שבועות שקט..(מבחינת מחלות רופאים וכ') מה כבר ביקשתי ריבונו של עולם שזה ימשך עוד קצת?! אתמול היה בבית הספר של ארז יריד מדעים כמובן שבאתי רק לחלק כי עבדתי לילה.. כאשר אני נכנסת לאולם אני רואה את הבן יקיר לי צולע... שאלה זריזה מתברר שהוא השתולל עם חבר ונפל אבל לדבריו אחות בית הספר אמרה "זה שום דבר.. קח אדוויל ורוץ לשחק" (כאן יש אחות מוסמכת בבית הספר כל שעות היום) הסתכלתי על הרגל וחשכו עניי כחול שחור אדום ונפוח..כמובן רציתי לרוץ מייד למר"מ המקומי אך הילד בבכי התחנן להשאר עד שהעבודה שלו תוצג.. בסוף חבר טוב לקח אותו למר"מ אחרי שאני כבר הלכתי לעבודה. הממצאים פריקה של הקרסול שהצריכה החזרה בהרדמה ואולי גם שבר קטן תהיה תשובה של מומחה מחר. גזר הדין קביים סד ואין כדורסל עד להודעה חדשה..(הילד בנבחרת בית הספר..) ואמא? טוב ששאלתם גמורה בין המשמרות תקועה עם ילד כואב ומסכן שלא יודע מה יותר גרוע האין כדורסל או הכאבים העזים...נמאס לי.................................. וכמובן שחכתי הצורך להתמודד עם הלשעבר שטוען עכשיו שהילד נפל באשמתי ואני אמא לא אחראית!!!!!!! ולסיום טלפון מיועצת בית הספר שסיפרה על השיחה עם לוי (השותף להשתוללות) בא הוסבר לא כי זו לא התנהגות מקובלת בבי הספר מכיון שהובילה לפציעה והתנצלות של המנהל והיועצת על מה שקרה כשהגבתי בתדהמה (ביננו אני לא רואה בזה משהו חריג שני בני 11 השתוללו ואחד נפל ונפצע..) נאמר לי שכאן זא לא מקובל בכלל וזה עלול להוביל חס וחלילה לאלימות אז בית הספר מתנצל ועורך בדיקה של האירוע ומבחינתם זה אירוע חריג המצריך בדיקה .המסקנה שלהם שהבן שלי לא היה אשם אלא הילד השני ולכן הם מעדכנים אותי בנעשה. ביקשתי שלא יחמירו ויענישו כי הם באמת חברים טובים והילד השני ילד שובב אבל חמוד..אז הם חשבו שאני לא מבינה את חומרת הענין..ימות המשיח או הגזמה???

רוני147

New member
ומה עם

אחות בית הספר שנתנה אדויל ולך לשחק ? אולי גרמה נזק בלתי הפיך ?!?!?!?

sholy1

New member
לא אין נזק

לדבריה כאשר היא ראתה את הילד עוד לא היה נפיחות וזה קורה כך שאני ממש לא מאשימה אותה היא אחראית ובסדר!

sholy1

New member
חשוב לי לשמוע

מה דעתכם מפרספקטיבה של ישראלים........

מפרספקטיבה של ישראלים

כיוון שראיתי גם כאן וגם שם.. כאן זה אמריקה: כן לפי מה שאנחנו חונכנו, הטמפרמנט וההחופשיות..זה חמור..זה אפילו לפעמים מגוחך. אבל- בכיתה לא תקבלי קללות ..צעקות..דחיפות או כל אלימות פיזית..אז יש משהו בעונשים שהם נותנים. אתן לך דוגמא. יובל היגע לכאן לשנה מהדסים.: הילד הפך להיות ילד מחונך למופת. לא העיז לצעוק..או להתעצבן או להרים יד ..כי ידע שיורחק מבית הספר לכמה ימים או שישב בכיתת עונשין. הילד למד והשקיע כאן. אך התגעגע לבאלאגן בארץ. היום יובל בארץ..משתולל מתעצבן..לא משקיע בלימודים..אבל מבחינה חברתית כייף לו.. _________ שונא את בית הספר..ואומר: אמא כאן אין שום עונש מרתיע כל אחד עושה מה שבא לו..וככה היחס אל המורה..והמורה על התלמיד. באמריקה כאן אצלי לא היה מעיז. העונשים כאן על התפרעות חזקים ומרתיעים..בטח לא בשטח בית הספר..לכן יש משטרה בצמתים שמחכה להם אחרי בית הספר..כי שם הם גומרים חשבון. מחוץ לכתלי בית הספר.. מה טוב או עדיף ? אין לי תשובה בשבלך אצלי הילדים בחרו מה טוב להם.

sholy1

New member
הילדים שלי

מאוד אוהבים את בתי הספר כאן הגדולה יותר ביקורתית אבל היא גם למדה בבית ספר פרטי לבנות בארץ (אולפנית פלך קירית עקרון למי שמכיר) שזה פשוט בית ספר מעולה. הבן שבא מממ"ד רגיל פשוט פורח ומאושר כאן בבית הספר. אני מניחה שזה אכן עובד כי איין אלימות נקודה (שוב לא יודעת מה קורה בפבליק סקול אבל בבית הספר הזה) מצד שני ראבק ילדים זה ילדים וקורה שמשתוללים דרך אגב הם לא היו אלימים אלה פשוט השתוללו והבן שלי מעד ואז נידחף בטעות על ידי הילד השני.. נכון שלא צריך היה להשתולל אבל אלו בכל זאת ילדים בכיתה ה'....

אז

הילדים למדו בארה"ב בבית ספר פרטי ועברו לבית ספר רגיל.. לא אין אלימות..ואם היו חריגות..ישר היו קוראים לי..והילד היה נענש.. וזהו. הגענו לארץ. ילדים בקושי דוברי עברית. חודש ראשון חטפו מכות. חודש שני למדו להתגונן..חודש שלישי כבר היו ממנהיגי הכיתה מאוד מקובלים על החברים שלהם. מבחינת המורים: ילדים שבאו מאוד מאוד מנומסים..ועכשיו חיות.. חזרו ללמוד כאן. חזרו להיות מנומסים..עכשיו חזור לשם..לא יודעת. רק יודעת שהציונים ירדו פלאים. ומבחינה חרבתית אחלה להם.

sholy1

New member
הבן שלי

מאוד סבל מהאלימות בישראל ומהתרבות הכוחנית.. רק שכמו כל ילד נורמלי הוא לפעמים משתולל .כך שהוא מאוד מאושר כאן גם חברתית הרבה יותר טוב לו כאן וכששואלים אותו הוא ממש לא רוצה לחזור לגור בישראל רק לבקר.. הבת שלי יותר אמביוולנטית לגבי חזרה לארץ מאוד רוצה לעשות שירות לאומי כמו החברות שלה או ללמוד שנה במדרשה ויתכן שתשלב את זה ביחד עם הקולג'.. אבל כמו שכתבתי היא למדה באולפנית של בנות בלבד כך שאלימות פיזית לא היתה שם...

עונש לשני הילדים

נכון שילדים בגיל הזה אקיטביים ומתפרעים. בדר"כ שהם מענישים..הם מענישים את השניים, לא רק אחד. והעונש המרתיע זה כיתת עונשין שיושבים בה כל היום ולא יוצאים..רק עושים שיעורים..כל היום..ותאמיני לי זה עובד. זוכרת שרועי שהיה בן תשע הלך ללוח המרכזי בחד אורכל וכתב: FUCK בגדול על כל הלוח..וואו...קראו לי לבית הספר..את יודעת כמה צחקתי? אמרתי למנהלת שכדאי לה שיהיה לוח כזה וגם שק איגרוף ופינה להשתולל להוציא את כל הכעסים..ושזה בריא. זוכרת שהסתכלה עלי..חשבה..ואמרה לי שזה רעיון לא רע בכלל.. רועי לא נענש..חחחחחחח..אבל למד שאין לכתוב מילים גסות בפרהסיה.

jdpworld

New member
ילדי פלסטלינה

כחומר בידי היוצר... זה מה קורה כשבבית כלום לא קורה.

נראה לי שבית הספר כיסה את עצמו

בגלל תביעה, אני יודעת שבבית הספר בו ביתי לומדת כמה הורים תבעו את בית הספר בגלל נפילות של הילדים, (וגם שהבת שלי נפלה תוך כדי משחק על הגב, הם התקשרו בלחץ), אז אולי... מי יודע ואולי הם פשוט דאגו לבן שלך... בכל מקרה שירגיש טוב

אמא יקרה, ../images/Emo24.gif

בואי נסתכל על המקרה מהצד בלי רגשות. הילד השתולל בבי"ס ונחבל ברגל. האחות המוסמכת נתנה לו כדור ושלחה אותו לשחק. החבלה יותר רצינית ממה שחשבו כולם. מנהלת בי"ס עושה בירור. הילד סובל כי גם כואב לו וגם מפסיד כדורסל. ויש לנו אמא אחת קצת בלחץ והיסטריה... אמא, קחי את הסיפור בפורפורציה הנכונה. המנהלת עושה בירור כי הילד נפגע וצריך טיפול רפואי על זה נאמר הם מפחדים מתביעה ויש להם סיבה לפחד כי הייתה פה התרשלות מצד האחות. לגבי הנורמות ההתנהגותיות אני חושבת שהילד למד גם כן מהסיפור הזה. אז קחי אויר ילד זה ילד בישראל או בכל מקום אחר בעולם ואמא זו אמא והכל עובר עד החתונה...(תודי שגרמתי לך לחייך) תרגעי פשוט פורפורציות!

למעלה