אקריות
אני מניח שאתה מתכוון לאקריות (Ophionyssus natricis). חשוב להיפטר מהן מהר ככל האפשר. הן מטרידות את הנחשים, וחמור מזה - הן עלולות לשאת מחלות קשות, כגון IBD. טיפלתי בהן בעבר בהצלחה בעזרת אופיגל. הוצאתי מהכלוב את כל המצע וגם את כלי המים, קימטתי חתיכות גדולות של נייר סופג איבקתי אותן באופיגל והכנסתי לכלוב. כמו כן, איבקתי את הנחש על ידי שפשוף באופיגל נגד כיוון הקשקשים. נתתי לנחש לשהות בכלוב שסודר כך במשך מספר ימים, וזה הרג את האקריות. לאחר שהיה של מספר ימים בכלוב המאובק, הוצאתי את הנחשים ממנו, ניקיתי אותם ואת הכלוב מהאבקה, החזרתי את כלי המים, וחזרתי לשגרת הגידול. במקרים חמורים במיוחד (נחשים שסבלו מכמויות גדולות מאוד של אקריות) הקדמתי לכל זה שטיפה והשריה של הנחש במים, שהסירה ממנו כמויות לא קטנות של אקריות. מעבר לזה, אם בכלוב יש סדקים ומקומות מסתור אפשריים אחרים עבור אקריות -כדאי להחדיר לשם חומר שיחסל אותן. במקרים בהם יש כמות גדולה של אקריות כדאי לבדוק גם את סביבת הכלוב, ולטפל בה באופן דומה. את השיטה שתיארתי כאן הפעלתי די מזמן; לשמחתי, לא נתקלתי באקריות כבר די הרבה שנים. השיטה שתיארתי עבדה עבורי, אבל שמעתי גם על מקרים שבהם האי לא הייתה הכי יעילה. כיום מוכרים לי אמצעים שאני מניח שהם יעילים יותר משלי, על אף שלא ניסיתי אותם. פירוט מופיע בלינק המצורף. לחיצה על כותרות המשנה של המאמר תוביל אותך לפירוט נוסף. http://www.vpi.com/9VPITipsAndTechs/TheWarAgainstSnakeMites/TheWarAgainstSnakeMites.htm