אוף

salingre

New member
אוף

פעם ראשונה שזה קורה לי.... יש לפיתונת דם שליי כרדיות
איך לטפל בזה הצורה הכי טובה שלא תזיק לפיתונה ? ועוד שאלה...כדי כבר להתחיל עם חימום?

רן333

New member
אקריות

אני מניח שאתה מתכוון לאקריות (Ophionyssus natricis). חשוב להיפטר מהן מהר ככל האפשר. הן מטרידות את הנחשים, וחמור מזה - הן עלולות לשאת מחלות קשות, כגון IBD. טיפלתי בהן בעבר בהצלחה בעזרת אופיגל. הוצאתי מהכלוב את כל המצע וגם את כלי המים, קימטתי חתיכות גדולות של נייר סופג איבקתי אותן באופיגל והכנסתי לכלוב. כמו כן, איבקתי את הנחש על ידי שפשוף באופיגל נגד כיוון הקשקשים. נתתי לנחש לשהות בכלוב שסודר כך במשך מספר ימים, וזה הרג את האקריות. לאחר שהיה של מספר ימים בכלוב המאובק, הוצאתי את הנחשים ממנו, ניקיתי אותם ואת הכלוב מהאבקה, החזרתי את כלי המים, וחזרתי לשגרת הגידול. במקרים חמורים במיוחד (נחשים שסבלו מכמויות גדולות מאוד של אקריות) הקדמתי לכל זה שטיפה והשריה של הנחש במים, שהסירה ממנו כמויות לא קטנות של אקריות. מעבר לזה, אם בכלוב יש סדקים ומקומות מסתור אפשריים אחרים עבור אקריות -כדאי להחדיר לשם חומר שיחסל אותן. במקרים בהם יש כמות גדולה של אקריות כדאי לבדוק גם את סביבת הכלוב, ולטפל בה באופן דומה. את השיטה שתיארתי כאן הפעלתי די מזמן; לשמחתי, לא נתקלתי באקריות כבר די הרבה שנים. השיטה שתיארתי עבדה עבורי, אבל שמעתי גם על מקרים שבהם האי לא הייתה הכי יעילה. כיום מוכרים לי אמצעים שאני מניח שהם יעילים יותר משלי, על אף שלא ניסיתי אותם. פירוט מופיע בלינק המצורף. לחיצה על כותרות המשנה של המאמר תוביל אותך לפירוט נוסף. http://www.vpi.com/9VPITipsAndTechs/TheWarAgainstSnakeMites/TheWarAgainstSnakeMites.htm

shshahar

New member
שאלה לרן333:

אתה בטוח לגבי השם "אקריות"? ואם כן, יש לך דרך לודא? פשוט אני עד היום לא שמעתי או קראתי על כך, אני תמיד הבנתי שקוראים להן קרדיות. שחר

רן333

New member
האמת -

סיווג עכבישנים זה לא הצד החזק שלי, ובמיוחד לא כשזה נעשה בעברית. זו הסיבה לכך שהשתמשתי בשם הלטיני. באשר למינוח העברי - מה שאני יודע זה כך: השם "אקריות" מציין את הסדרה Acari ששייכת למחלקת העכבישנים. השם הזה אינו ספציפי במיוחד: לסדרה האמורה שייכות גם הקרציות, וכן החיות החביבות הגורמות לגרב (סקביאס), ועוד כמה בעלי חיים שאני לא כל כך מעוניין לפגוש. יש בסדרה הזו גם כמה מינים סימפטיים יותר, וביניהם אקריות טורפות המשמשות כמדביר ביולוגי להשמדת מזיקי צמחים שונים. (אגב, מעניין אם אפשר להשתמש באקריות טורפות נגד טפילי הנחשים. לא בדקתי את זה.) מה שבטוח זה שגם טפילי הנחשים Ophionyssus natricis שייכים לסדרת האקריות. השם "קרדיות" מתייחס למשפחה שנקראת גם Acaridae, ששייכת לסדרת האקריות. כאמור - אני לא מתמצא יותר מדי בסיווג של הטפילים הנדונים. בפרט: אינני יודע האם טפילי הנחשים החביבים שייכים למשפחת הקרדיות. מהסיבה הזו אני מכנה אותן פשוט "אקריות". אחרי שאמרתי את כל זה, תרשה לי להוסיף: לצרכים פרקטיים - אין לי צורך אמיתי בסיווג מדויק של המזיקים. מספיק לי לקרוא להם "הדברים הפיצפונים והכהים שהולכים על הנחשים ומתחבאים בין הקשקשים שלהם". השאלה "איך קוראים להם" חשובה לי פחות מהשאלה "איך הורגים אותם".

salingre

New member
>ודה רבה ...כנס רגע

האופיגל לא יפגע בנחש אם הוא בטרריום מאובק כמה ימים?

רן333

New member
כשעשיתי את זה, לא נגרמו

בעיות מיוחדות. בכל מקרה, כדאי להקפיד שלא למלא את האוויר בכלוב באבקה, וכשאתה מאבק את הנחש - להקפיד שלא להכניס אבקה לנחיריים או לפה שלו. כדאי להסתפק באיבוק עדין. אני גם מציע לך לקרוא את החומר בלינק שצרפתי. סביר להניח שהעצות המופיעות שם טובות יותר משלי.

yair lotan

New member
קרדיות

עכשיו אני כבר לא בטוח שהן אכן נקראות קרדיות אבל זה השם הנפוץ בקרב המגדלים... יש לי כמה הסתייגויות משימוש באופיגל ישירות על נחשים שכן שמעתי על מספר מקרים שנחשים נפגעו ואף מתו מכך. ההצעה שלי, קודם כל חשוב מאוד לחטא את כל הטרריום ( ואם יש אז גם את הריהוט של הטרריום ) ולהחליף את כל המצע. הכי טוב להשתמש בתמיסת אקונומיקה בריכוז 5% , ( כמובן אחרי השימוש באקונומיקה רצוי לשטוף עם מים וליבש היטב ). לגבי הנחש אני מציע פעמיים שלוש בשבוע טבילות קצרות במים פושרים עם פולידין. לאחר החיטוי ( של הנחש ושל הטרריום ) ניתן לאבק עם מעט מאוד אופיגל ( קרדיות מאוד רגישות אליו ) בפינות הטרריום ומתחת למצע.

salingre

New member
תודה רבה!

ואחרי החיטוי של הטרריום וישל הנחש ,להשאיר את הנחש עם הכמות הקטנה של ההאופיגל או להעביר אותו לטרריום זמני?

yair lotan

New member
לא

זו הדרך שאני משתמש בה שנים ואף פעם לא קרה שום דבר, וגם לא שמעתי על מישהו שזה קרה לו ( בניגוד לאופיגל ).

babuni

New member
רגע וזה לא משנה לאיזה נחש?

כי לי יש בורמזי וכעקרון לא היו לו טפילים אף פעם אבל לפעמים הוא נפצע/נשרט אז אתה אומר שזה טוב גם כפרופילקטיקה?

naja

New member
פולידין?

דבר ראשון-אני מסכים עם רן. האופיגל הוא האמצעי היעיל ביותר למלחמה בקרדיות. בעבר(הרחוק למזלי.....) יצא לי להעזר בפולידין מספר פעמים ומעולם לא קרה כלום. אם משתמשים בחומר בצורה בטוחה אין סיבה שיקרה לנחש כלום(אולי מלבד מיקרים יוצאי דופן של חיות רגישות, אבל רגישות יכולה להיות לכל חומר). בקשר לפולידין-חומר חיטוי חיצוני מצויין כנגד בקטריות. מומלץ להשתמש בו על העור באיזורים פגועים (כויה\חתך) למניעת זיהום. לא זכור לי שנתקלתי בספרות בתזכורת לכך שמישהו משתמש בחומר כנגד קרדיות או קרציות. בקיצור-אם שומרים על כללי זהירות נכונים, אופיגל זה החומר המומלץ, וכמובן שצריך לעשות 2 טיפולים בהפרש של שבועיים.

yair lotan

New member
אכן, פולידין משמש בעיקר לחיטוי

פצעים, אבל לאורך השנים יש לי נסיון טוב איתו והתוצאה היא כמו בשימוש באופיגל. פשוט, לדעתי, כשמדובר בנחש עצמו, עדיף פולידין מאופיגל. באופיגל אני משתמש רק בשביל הטרריום ובכמויות מאוד קטנות. אבל שוב, זו רק דעתי....

מניסיוני מה שהורג את האקריות זה

הטביעה ולא החומר ששמים במים. אם מחליטים לעשות השריה של הנחש בכלי עם פולידין אז קודם כל יש לתת לנחש לשבת בכלי עם המים מספר דקות כך שבמקרה והוא צמא הוא יוכל לשתות מים ללא הפולידין שבריאות בטח לא יוסיף לו ואחרי שגמר לשתות להוסיף את הפולידין למים.

רן333

New member
ובאשר לחימום

קשה לי לענות לשאלה ששאלת. זאת מכיוון שלא ידועים לי התנאים בחדר שבו אתה מגדל את הנחש. יש בתים שהם חמים משמעותית מבתים אחרים. בכל מקרה, לדעתי כדאי תמיד לפעול בצורה הבאה: א. למקם בכלוב מדחום (או אפילו שניים - אחד בחלק החם של הכלוב ואחד בחלק הקריר יותר); ב. לדאוג לחימום לא לפי עונות השנה וההרגשה הכללית, אלא לפי קריאת הטמפרטורה מהמדחומים שבכלוב. אם מערכת החימום שלך נשלטת על-ידי בקר טמפרטורה (תרמוסטט) - חלק מהבעיה נפתר: הבקר כבר ידע בעצמו מתי להפעיל את החימום, בהתאם לאופן שבו כיוונת אותו. זה מה שקורה באוסף שלי. אגב, את טמפרטורות הגידול המומלצות עבור פיתונים מתכדרים אתה מוזמן לקרוא ב-http://www.vpi.com/8VPICareSheets/Pythons/BallPythonCare/ballCareSheet.htm

רן333

New member
אופס...

לא שמתי לב שאתה מדבר על פיתוני דם. הלינק שהייתי צריך לצרף הוא: http://www.vpi.com/8VPICareSheets/Pythons/bloodpython/BloodPythonMaint.htm

GUYLI9

New member
סליחה אבל-

לא הבנתי מה זה... אתם יכולים להסביר?

tomdror123

New member
תשובה...

1. אפשר להוריד קרדיות עם שמן זית פשוט למרוח על הנחש ולשטוף עם מים... ככה תעשה מספר ימים לי זה עבד ממש טוב...

salingre

New member
טוף אז ככה

עשיתי משו הרבה יותר פשוט... המלצה שלי- יש לי ברז כזה שלוחזים עליו והוא משנה את צורת הזרם (לדוש כזה כמו במקלחת) שטיפה חזקה והם נפלו לתוך כלי מים... אח"כ חיפשתי עליה עוד ומצאתי אחד אז אותו הורדתי- העברתי לפלסתיקיה נקיה וחדשה ועכשיו היא מבסוטה... מסכנה כמה הן היציקו לה תודה לכל מי שענה

למעלה