אוף.......

עייפי

New member
אוף.......

טוב.........אז יש לי בעיה קשה אני בן 23 ואני בניקוי.... אני מנסה להוציא מהמערכת שלי חמש שנים של עישון גראס ובכמויות מסחריות עכשיו שלא תבינו לא נכון הבעיה היא לא להפסיק (עלללק) טוב זה גם בעיה אבל עם זה אני יכול להיסתדר ...בקושי.......הענין הוא שכל המעגלים החברתיים שבניתי סביבי קשורים בצורה כזו או אחרת לאנשים שמעשנים אז בעצם מה שאני אני אומר זה שהמחיר שאני צריך לשלם היום בכדילהצליח להפסיק לעשן זה לא רק רצון עצמי מטורף אלה גם לפרק כל קשר שבניתי בשנים האחרונות (מה שאני אומר זה שלא יהיו לי חברים) שזה מה שעושה את הסיפור של ההפסקה קשה פי כמה ................................................ האמת שאני לא מצפה לפתרונות וכאלה אני חושב שפשוט שהייתי צריך לשים את הדברים בכתב שאני יוכל להיסתכל לרגע במצבי העגום תודה על ההקשבה ואני מאחל לכולכם המון המון המון המון חיוכים

בדדי

New member
לפעמים

המילה הכתובה היא מראה שלנו פנימה אל תוך עצמנו ולפעמים חשוב לעצור ולהתבונן.... השאלה שתשאל את עצמך מה המחיר היקר יותר (החברים שגם זה בספק אם באמת הם חברים, האם הם יתמכו ויהיו ברגע שתפסיק,מנסיון אלה שמעשנים איתך ושותים איתך ברגע שאתה מחליט אחרת לא תומכים ונעלמים , אלא לא ממש חברים..) בין חברים או סמים הייתי מוותרת על הסמים , אין מחיר כבד יותר מזה שאתה פוגע בעצמך כל יום מחדש......... אולי אין פתרון קל אבל בהחלט יש פתרון השאלה אם אתה רוצה לפתור........ עצם הכתיבה שלך ---צעד ראשון אז תקרא את עצמך שוב ושוב ושוב תתבונן טוב טוב.... ותשאל את עצמך אם אתה אוהב את מה שאתה רואה.... בכל מקרה לא חשוב מה תבחר כאן יש לך מקום להיות אתה......

ניסיון שווה זהב קח אותו ותשתמש

המאבק הוא בעיקר נפשי פסיכולוגי וכאן באה לידי ביטוי התקשורת הפנימית שלנו והשימוש בו אנו עושים בה. עיקרון פשוט הוא עיקרון חצי הכוס המלאה/הריקה ואני מסביר : "...יש לי בעיה קשה..." הבעיה היא קשה כי אני מניח שהיא כזו אבל אולי הנחתי שגויה והבעיה אינה קשה כמו שאני חושב והנה יש כאלה שחוו ועברו זאת ואף התגברו ויכולים להעניק לי עצות טובות אז מסתבר שאני לא כ"כ לבד ואולי בעייתי כבר אינה כ"כ קשה. ..."להוציא מהמערכת..." המערכת הזו אני מניח היא הגוף שלך. מערכת זה בדרך כלל גוף מסורבל שמתקשר למשהו שאנחנו בד"כ לא נאהב ( system ) למה שלא תאמר גוף. אני מנסה לנקות את הגוף שלי. "מנסה" מה פתאום מנסה ! מה זה שדה ניסויים ! ניסוי יכול להצליח וגם להיכשל ובמה שקשור לגופנו - הדבר היקר לנו בעולם - אנחנו לא עורכים בו ניסויים אלא משנים אותו ומעצבים אותו לפי צורכינו ורצונותינו. גם אין כאן איזו דחיפה מוראלית חזקה במיוחד למה שלא תאמר ברצוני/בכוונתי ורצוי בטון מלא ביטחון ועוצמה. "...חמש שנים של עישון גראס ובכמויות מסחריות..." כמה דרמאטי עישנת חמש שנים רק שיש כאלה שעישנו מעל לעשרים שנה ונגמלו אז תתעודד כי לך זה צריך להיות קל יותר. "...בקושי..." קשה לך וזה טבעי נורמלי ואנושי ואין לכפות על הגוף שינויים מידיים זהו תהליך שלוקח זמן צריך להבין זאת ולא לחפש מעשי קוסמות ויפה שאתה יכול להודות בחולשתך אני רואה זאת כצעד פסיכולוגי חשוב. "קשה ז"א אפשר" את זה אמר מישהו חשוב אם תרצה לדעת מי אומר לך. לגבי החברים. אם רצונך הוא להיגמל, לנקות את גופך, לחדש את הקשר איתו ( עם הגוף ) ולהחיותו מחדש וחבריך ימשיכו בשלהם כלומר לעשן הרי שאין מנוס אלא באמת לנתק מגע איתם ( באופן זמני בלבד ) עד אשר תרגיש חזק ותדע שגברת על הדחף לעשן. חשוב לרגע על נסיעה לחו"ל האם לא היית נפרד מחבריך. אני מניח שהיית שומר על קשר דרך האינטרנט ובכן אתה יכול לעשות זאת גם היום בלי לנסוע. כשתיפרד מחבריך לטובת חיזוקך העצמי תכיר חברים חדשים כאלה שלא מעשנים שחושבים אחרת שחיים אחרת ובטוח שתלמד מהם המון דברים חדשים וגם תלמד אותם וזהו פתח לשדרוג עצמך מבחינה חברתית אז מה רע בכך ? אם חבריך הם באמת חברים טובים הם חייבים לקבל את זה שתתרחק מהם לתקופת הרגישות שתימשך כמה זמן שתימשך וחייבים לקבל את זה שאתה עומד לבחור בסגנון חיים שונה. מי שיתמוך ומי שהוא חבר אמיתי יהיה שם גם כשתחזור ומי שלא יהיה שם טוב שכך... חזק את עצמך בחשיבה חיובית ותגלה שהמון הפתעות נעימות יפגשו אותך... ממני אסף

עייפי

New member
תודה...תודה...תודה

רק רציתי להגיד שמילאתם אותי בהמון חיוביות אבל...........החלקתי........אתמול.....מה יהיה הסוווווווווווווווווווווווף.......

עייפי

New member
ודבר נוסף לאסף

אהבתי את אופן הניתוח של דברי מענין........ וכן אני רוצה לדעת מי אמר קשה זאת אומרת אפשרי

זאב ז'בוטינסקי

"החלקתי" משמע עישנתי ז"א נכנעתי לדחף, מצויין. תגובה אנושית ביותר לדחף החזק מאוד. אבל מעוררת בך CONFLICT ( בעברית - סכסוך ). כי הכניעה לדחף "שוברת" אותך מוראלית כי אתה כאילו לא בשליטה ואתה לא מצליח לדבוק במשימה שלקחת על עצמך. הכל בסדר תירגע. תתחיל מחדש ותראה בכניעה לדחף חלק מתהליך הגמילה ולא כישלון. *יש לי עוד מספר דברים חשובים לכתוב הקשורים לנושא אבל מפאת לו"ז קצר אעשה זאת מאוחר יותר*

../images/Emo140.gif אסף, אתה נכס ../images/Emo45.gif

ואנחנו "כונסי נכסים" מסוגך.. תודה שבאת. השאר בבקשה, ה
כבר מגיע. עוגה???

תשובה 10../images/Emo70.gif ולא רק לנושא העישון....

אפשר לשנות את המילה עישון ולהחילה על כל התמכרות שהיא. כל הכבוד - למדתי

../images/Emo140.gif ברוך הבא עייפי..

האמת? אין לי מילה להוסיף על מה שכתבו חברי, למעט אולי הרצון לחזק את ידיך ולתמוך בדבריהם. ההחלטות הקשות ביותר בחיים נעשות בזמנים בם אנו נדרשים לבחור, לבחור בין מה שאנחנו מגדירים "טוב" לבין מה שהוא טוב באמת... הטוב באמת מבחינתי - הוא הטוב לטווח הארוך, כן. אני יודעת...ישנם מצבים בם הטווח הארוך הוא הרגע הבא... ישנם כאלה שגם "הרגע הבא" אינו נראה... אולם נשמע לי כי אתה בדיוק יודע היכן מצוי "הטוב באמת" שלך. אתה רק צריך להחליט ולחבקו אליך.

למעלה