אוף

אוף

אחרי יותר משנה של נסיונות טבעיים ו-4 הזרעות ללא שום הצלחה, התחלתי עם סבב IVF ראשון. ההתחלה הייתה אופטימית, וביום 7 נראו לא מעט זקיקים בגדלים שבין 10 ל-15, בבדיקה הבאה נצפה שיש רק זקיק אחד בגודל 15 והשאר קטנים יותר ובכמות נמוכה מזו של הבדיקה הקודמת, היום נצפה רק זקיק אחד בגודל 17 ומעט קטנים מ-13. דיברתי עם הרופא והוא אמר שנראה שאני לא מגיבה טוב לגונאל והחליף את הטיפול למונופר. חייבת להודות שזה דיי הרס אותי.. מה זה אמר שאני לא מגיבה לגונאל?.. זה מעיד משהו על הרזרבה או איכות הביציות?..האם למישהי יש סיפור דומה שנגמר בסופו של דבר בהריון? (גם אם לא באותו הסבב..).ממש מייאש כל העסק הזה

PAND76

New member
זה לא אומר כלום. ואני לא הייתי חופרת על הרזרבות יותר מדי

רוב הרופאים לא מתייחסים בכלל לבדיקה הזו (עובדה שהיא לא נדרשת כדי לקבל אישור ל IVF) וזה כי צריך רק אחד, נכון
?
טרם נקלטתי, מודה.
אבל אני מקבלת מדי פעם גונאל ולרוב מנופור. התוצאות של מנופור, שב - 90% מהסבבים טופלתי בו, הן פשוט לרוב טובות יותר מהגונאל, זה הכל. אז נכון שאת צריכה תותחים כבדים יותר מגונאל, אבל העיקר שיש מה שעושה את העבודה.

לי יש סבבים שהם פחות טובים. ואז פשוט מחכים לחודש הבא ומתחילים שוב (הרופא שלי תמיד אומר לי: "אז החודש לא היית נחמדה כל כך. חודש הבא, תהיי". זה לא אומר כלום. נכון שעם הגיל יורדת הכמות והאיכות, אבל יש גם ביציות טובות ובכמות ראויה בגיל שלך, יותר ממה שאת חושבת.

העיקר שלא תתייאשי.

13yaya

New member
שני דברים מעודדים

סבב ראשון של ivf זה סוג של הזדמנות של הרופא ללמוד איך את מגיבה. יש כל כך הרבה פרוטוקולים/תרופות/מינונים אפשריים וכל אחת מגיבה אחרת כך שזה סוג של נס אם בסבב הראשון הרופא יקלע לטיפול האידיאלי עבורך.
&nbsp
דבר שני, הזקיקים עוד יכולים לגדול ובכלל כל מה שצריך זה עובר אחד שיקלט אז תישארי אופטימית ומחזיקה אצבעות שיצליח כבר בסבב הזה :)

מאיה 2109

New member
לא להרים ידיים

אצלי יש רזרבה שחלתית נמוכה, אבל כשאני מגיעה לשאיבה, הזקיק שהיה 13 מ"מ במעקב לפני השאיבה הניב 2 ביציות, יש לך עוד זמן לשאיבה, כך שאם יש גם זקיקים בגודל של 13 מ"מ זה לא אומר שלא ניתן להפיק מהם כלום.
הזקיקים גדלים כל יום ב-1-3 מ"מ, ובהחלט גם ה-13 מ"מ יכולים לגדול.
ולפעמים, כמו שהסביר לי הרופא, גם יש טעיות של טכנאיות במדידה.
שיהיה בהצלחה.

למעלה