אוף

popi199

New member
אוף

האמת, אני לא בטוחה שחברי הפורום יכולים לעזור אבל לפחות אני אפרוק תסכול מתמשך.

כתם הוא סוס לא נוח, יש לו צעד מצד אחד חזק ומצד שני קופצני, שילוב מושלם לכאב תחת.
כבר אמרתי בעבר שהיה לי בעיות להתאים לו אוכף, כל השנים שהיה סוס בית ספר הוא סבל מכאבי גב, גם בגלל שהוא קופצני- אז ילדים שאין להם קום שב טוב היו קופצים עליו וגם כי למרות מאמצים בהתאמת אוכפים תמיד היו בעיות התאמה והאוכפים ישבו כמעט טוב עליו.

הוא אצלי 4 שנים והחלפתי לו 4 אוכפים. לפני שנה ומשהו קניתי אוכף טרילס שגם הוא דרש התאמות, בגלל הגבנון הגבוה שלו הייתי צריכה לקנות פד עבה יותר לשמיכה ולשנות את הקשת לצרה יותר וגם לשנות בעצמי את החתך בשמיכה של האוכף כי זה שפשף לו את הגבנון...אז אחרי כל השינויים האלה האוכף מתאים, הסוס טוב לבב, הצעד שלו נפתח והוא זז מאוד ברצון קדימה מה שלא עושה אותו יותר נוח........והכי חשוב הוא כבר לא מתקפל מכאב כשמברישים אותו בגב. סוף טוב הכל טוב? אז זהו, שלא, כי לי לא נוח לשבת על הסוס, עם האוכף הזה זה בלתי אפשרי!!!!! כרגע בשבילי לשבת על הסוס שלי זה כמו לקפוץ על המיטה, זה מאוד מבאס אותי וזה באשמת הפד המגביה המעצבן הזה שהסוס חייב אותו אחרת האוכף לא יושב טוב. היום אמרתי לעצמי שאין, שאני צריכה להתגבר על זה ויש לי ישיבה טובה אז אני צריכה פשוט לעבוד על זה וזה ישתפר, זה לא השתפר, אז בסוף מרוב תסכול הורדתי את האוכף המעצבן ורכבתי בלי אוכף, שבלי אוכף אפילו שהסוס לא כזה נוח אני יושבת בלי בעיה, אבל זה לא פתרון לטווח הארוך מן הסתם.

האוכף הזה פשוט מבאס לי את הרכיבות, אוף!

jgut

New member
אם זה עוזר - קבלי אמפתיה

אני יודעת שזה קשה לרכב על אוכף לא נח. זה עוד יותר קשה כשהסוס לא נח...
כ"כ קשה למצוא אוכף שמתאים גם לסוס וגם נח לרוכב. בזמנו לדאנס מצאתי אוכף ווסטרן שהוא עבודת יד. המאמן שלי רוכב איתו והוא מאוד נח לו. לי זה בלתי נסבל לרכב איתו. אבל לסוס הוא מתאים פרפקט.

kenz

New member
השאלה היחידה היא כמה את רוצה ויכולה להשקיע

כבר שמעתי על כמה אנשים, שהזמינו לסוס שלהם אוכף לפי מבנה הגב.
אפילו אצלנו בחווה יש מישהו שקנה לפני שלוש שנים אוכף של פרסטיג'. באה מישהי למדוד את הסוס, שלחו מידות לחו"ל ותוך כמה שבועות הגיע אוכף.
אני אישית לא אוהבת את האוכף קפיצות הזה, אבל לחברה יש את הפרסטיג' דרסאז', והתחת שלי מחבב :)
מה שכן, אני חושבת שהוא אמר שה היה בסביבות ה8K.
שזה הרבה.
אבל אולי זה מה שהסוס צריך?

popi199

New member

אין לי כרגע אפשרות כלכלית להשקיע באוכף כזה, אבל האמת היא שאני לא בטוחה שזה היה עוזר כי לסוס יש נטייה להעלות ולרדת במשקל בכל מיני תקופות בשנה, זה אף פעם לא ירידה דרסטית מדי אבל זה ממש משנה את איך האוכף יושב, בייחוד באיזור הגבנון. הבעיה היא לא בלמצוא אוכף להיום מחר ומחרתיים אלא למצוא אוכף שיתאים לו לאורך כל השנה, ופה האוכף טרילס עונה על הבעיה כי השינויים הקטנים האלה במשקל לא משפיעים על איך האוכף יושב.

Half Halt

New member
יש אוכפי דרסג' חצי סינתטיים

שאפשר לשנות להם את הקשת עם מברג, את קונה את מידות הקשת שנראה לך יתאימו ומחליפה כשצריך.
לא האוכף הכי נוח שישבתי עליו (לעומת שלי נגיד) אבל בהחלט באותה שורה עם רוב האוכפים בשוק.
אם אני זוכר נכון עלה לנו 3500 שקל בלי קשתות נוספות.

Half Halt

New member
thorowgood

הסתכלתי עכשיו באתר שלהם (חפשי בגוגל), נדמה לי שהדגם שלנו הוא T8.
יש סוכן בארץ שמייבא אותם (או רק מוכר ומישהו אחר מייבא, אין לי מושג).
חיים 0522944306, שווה לקבוע איתו פגישה שיביא אוכף למדידה.
*האוכף אצלנו משהו כמו שנה, רכיבה אחת/שתיים ביום ובינתיים נראה כמו חדש.

למעלה