היי חמודה!
קשה ומביך ללכת לגניקולוג בפעם הראשונה, אבל לפעמים אין ברירה, ואם הוא נחמד ורגיש (ויש הרבה כאלה) אז בסוף מגלים גם שזה גם לא כל-כך נורא. אני לא ירושלמית, ולא ממכבי, כך שאיני יכולה לעזור בשמות. אני מקווה שעוד מעט יעזרו לך. אם לא יש לכם בטח בבית את ספר השירות של מכבי, ואת יכולה לחפש שם שמות (כשההורים לא בבית...), ואולי גם לבחור ללכת לרופאה ולא לרופא, אם זה יקל עלייך. תמיד עדיף לדעתי לשתף את אימא שלך בזה (את יכולה לקבל את תמיכתה, ואולי גם לקבל מידע על בעיות משפחתיות), אבל אם הקשר בינכן לא מאפשר זאת, אפשר ללכת לבד או - עדיף - עם חברה טובה. בנוגע לבעיית הדימומים, לי היו פעם דימומים בין מחזורים במשך שלושה חודשים, והסתבר שזה עוד ביטוי לבעיות ההורמונאליות שיש לי. כלומר, לא משהו שצריך לדאוג בגללו. אבל (וזו הסיבה בגללה את כן צריכה ללכת להבדק אצל רופא) יש עוד סיבות אפשריות שצריך לשלול אותן. זו יכולה להיות ציסטה בחצוצרה או ברחם, או (חס וחלילה) עדות לסרטן בצוואר הרחם. סביר מאוד להניח שזה לא זה. אבל בשביל להרגיש בטוחים צריך לשלול את האפשרויות הללו (ואולי יש עוד אחרות), ולכן חשוב שתגיעי לרופא. אני לא חושבת שאת צריכה לרוץ. קחי את הזמן שלך, ואם את רוצה לתת לחכות למחזור ולראות מה יהיה אחר כך,גם זו אפשרות. חשוב בכל מקרה לא להזניח. אם את רואה שזה ממשיך גם במחזור הבא, כדאי שתתגברי על המביכה והפחד ותלכי לגניקולוג. חוץ מזה לא יותר טוב להיות אחרי הלחץ? ובנוסף, תוכלי להיות הראשונה מבין החברות שלך שהלכה לגניקולוג! שיהיה בהצלחה, ואני באמת מקווה שזה כלום! רינת.