אוף...

justagir123l

New member
השאלה שלי, שוב. ../images/Emo53.gif

המחזור שלי עוד לא סדיר (אני בת 16) אבל החודש, הדימום הגיע 18 יום אחרי המחזור האחרון והדימום נמשך כבר שבועיים. בדרך כלל זה היה נמשך רק 5 ימים. מה לעשות? כמה ימים בערך צריך להימשך הדימום בדרך כלל?

נועם@בת

New member
השאלה שלך כנראה נבלעה על ידי

מפלצת ההודעות. וסת סדירה מופיעה כל 30 יום בערך (פלוס מינוס) והדימום נמשך 4-7 ימים. דימום של שבועיים הוא בהחלט לא תקין, ומה שעליך לעשות, זה לפנות מיד לגניקולוג. זה שהמחזור לא סדיר זה לא קריטי, אבל דימום של שבועיים מעיד על בעיה כלשהי שצריך לאתר אותה. אז למרות אי הנעימות, תרימי טלפון לקופת חולים, או לאחד הרופאים שבהסדר ותקבעי תור כמה שיותר קרוב. סליחה שאני מלחיצה קצת, אני לא חושבת שמצבך גרוע
אבל אני כן חושבת שאת צריכה לראות רופא. בהצלחה נועם

justagir123l

New member
../images/Emo35.gif

אני חייבת ללכת לרופא? כי אני שונאת רופאים... מה יעשו שם? איך יבדקו?

כן. מה לעשות. הרגע הזה היה חייב

להגיע מתישהו. אפאחד לא אוהב רופאים ובדיקה גינקולוגית זה לא ממש כייף גדול ובוודאי מביך בפעם הראשונה. אבל גם לא סוף העולם. כמו שנועם כבר כתבה לך, משהו לא תקין במה שקורה אצלך. העובדה שהרחקת עד לכאן בכדי לשאול את השאלה שלך מעידה על כך שגם את יודעת את זה. אז מתגברים על הרתיעה ואי הנעימות. לא כדאי להזניח. ויש גם רופאים נחמדים ונעימים. אם תספרי לנו באיזו קופת חולים את ובאיזה איזור, בטוח שמישהי תוכל להמליץ לך על גינקולוג סימפטי ונעים הליכות. אם את למשל גרה באזור המרכז וחברה במכבי, אני ממליצה בחום רב על ד"ר עמוס בר.

justagir123l

New member
אני בירושלים וחברה במכבי ../images/Emo101.gif...

אני אף פעם לא הייתי אצל גינוקולוג, ואני גם לא רוצה ללכת... אני רק בת 16, לא חשבתי שאני אצטרך את הדברים האלה בגיל הזה. לא עדיף שאני אחכה למחזור הבא ולראות אם זה מסתדר בחזרה? ואם אני בסוף הולכת... אני צריכה לספר לאמא שלי וללכת איתה? כי אני לא בדיוק מדברת איתה על דברים כאלה... בקושי אמרתי לה כשקיבלתי את המחזור בפעם הראשונה. בכל מקרה, אני גרה בירושלים ואני חברה במכבי... יש הצעות? :)

מעיןבר

New member
ממש חשוב ללכת לגניקולוג

עם הבעיה הזו. אני יודעת שזה לא נעים בפעם הראשונה ואני גם הלכתי לבד בלי לספר לאף אחד. מצד שני אם יש לך חברה טובה שהיא קצת יותר מבוגרת או אחות גדולה שאת קרובה אליה אולי זה יקל עלייך קצת ?

רינתילה

New member
היי חמודה!

קשה ומביך ללכת לגניקולוג בפעם הראשונה, אבל לפעמים אין ברירה, ואם הוא נחמד ורגיש (ויש הרבה כאלה) אז בסוף מגלים גם שזה גם לא כל-כך נורא. אני לא ירושלמית, ולא ממכבי, כך שאיני יכולה לעזור בשמות. אני מקווה שעוד מעט יעזרו לך. אם לא יש לכם בטח בבית את ספר השירות של מכבי, ואת יכולה לחפש שם שמות (כשההורים לא בבית...), ואולי גם לבחור ללכת לרופאה ולא לרופא, אם זה יקל עלייך. תמיד עדיף לדעתי לשתף את אימא שלך בזה (את יכולה לקבל את תמיכתה, ואולי גם לקבל מידע על בעיות משפחתיות), אבל אם הקשר בינכן לא מאפשר זאת, אפשר ללכת לבד או - עדיף - עם חברה טובה. בנוגע לבעיית הדימומים, לי היו פעם דימומים בין מחזורים במשך שלושה חודשים, והסתבר שזה עוד ביטוי לבעיות ההורמונאליות שיש לי. כלומר, לא משהו שצריך לדאוג בגללו. אבל (וזו הסיבה בגללה את כן צריכה ללכת להבדק אצל רופא) יש עוד סיבות אפשריות שצריך לשלול אותן. זו יכולה להיות ציסטה בחצוצרה או ברחם, או (חס וחלילה) עדות לסרטן בצוואר הרחם. סביר מאוד להניח שזה לא זה. אבל בשביל להרגיש בטוחים צריך לשלול את האפשרויות הללו (ואולי יש עוד אחרות), ולכן חשוב שתגיעי לרופא. אני לא חושבת שאת צריכה לרוץ. קחי את הזמן שלך, ואם את רוצה לתת לחכות למחזור ולראות מה יהיה אחר כך,גם זו אפשרות. חשוב בכל מקרה לא להזניח. אם את רואה שזה ממשיך גם במחזור הבא, כדאי שתתגברי על המביכה והפחד ותלכי לגניקולוג. חוץ מזה לא יותר טוב להיות אחרי הלחץ? ובנוסף, תוכלי להיות הראשונה מבין החברות שלך שהלכה לגניקולוג! שיהיה בהצלחה, ואני באמת מקווה שזה כלום! רינת.

נועם@בת

New member
תראי, זה תלוי בך

אני בהחלט מזדהה עם חוסר הרצון ללכת לגניקולוג, ובטח לא עם אמא שלך כי לא נוח לך. אולי תמצאי חברה טובה שמכירה גניקולוג טוב ותלכי איתה. יכול להיות שזה חד פעמי, אבל את מספרת שהדימום נמשך שבוע. איכשהו זה לא נשמע לי כל כך טוב. אני מקוה שתקבלי המלצה על מישהו מתאים.
נועם

oritush5

New member
היי, מתוקה ../images/Emo91.gif

אני בקרתי אצל אינספור רופאים גניקולוגים ואחרים, ממש מגיל קרוב לשלך (16.5) ואני מאד מבינה את הקושי שלך. זה אכן מביך, לא נעים, ואפילו כואב
. אבל כמו שאמרו לך פה, לא כדאי להזניח. אני ממליצה בחום על ד"ר רחל פיקאר, היא מקבלת במרכז הרפואי בוולפסון, היא רופאה מומחית, ואשה מקסימה. אני ממליצה לך ללכת אליה לבד, היא תקשיב לך, תסביר לך, ותענה בסבלנות ובחביבות על כל שאלה. שמרי על עצמך! אוריתוש

justagir123l

New member
../images/Emo51.gif

תודה לכולכן... למרות שעכשיו אני דואגת עוד יותר שאולי יש משהו לא בסדר, אני שמחה ששאלתי ועכשיו אני יודעת מה אני צריכה לעשות. אני חושבת שאני אחכה עוד קצת, לראות אם זה היה חד פעמי או לא. ואם לא, אני אלך לרופא. ולמי שכתבה משהו בסגנון "את תהיי הראשונה מבין החברות שלך שהלכה לגיניקולוג!"...
זה היה מצחיק. מצטערת, אבל אני לא חושבת שאחרי תור אצל גיניקולוג, אני ארוץ לספר לחברות שלי. אני בת 16, לא 6. אבל זה עדיין היה חמוד... תודה לכולכן על העצות... ואם יש עוד, אני אשמח לשמוע.

רומי 007

New member
ילדונת

התשובה בתוך השאלה שלך: המחזור שלך עוד לא סדיר. בגיל העשרה מחזור גם יכול להעלם לתקופה או להופיע תוך פחות מהזמן הרגיל שלו. הדבר שנשמע לי לא כל כך לעניין זה הדימום המתמשך. זה יכול להעיד על בעיה הורמונלית, על ציסטות ועוד. לכן, ההליכה לרופא היא הפתרון הטוב ביותר משום שרק הוא ידע לשאול את השאלות הנכונות ולתת לך פתרון. יש המון גורמים חשובים: האם את מקיית יחסים? האם יש לך הפרעות אכילה? האם את סובלת משיעור יתר ומפצעי בגרות חמורים? מתי קיבלת מחזור בפעם הראשונה? ישאלו אותך את כל השאלות האלה ועוד אחרות. יכול להיות שתצאי מהמפגש הזה עם מרשם לגלולות. אני דווקא כן ממליצה לך ללכת עם אמא שלך (אלא אם כן היחסים ביניכן נוראיים). אם היא תשמע שיש לך דמום מתמשך היא ממש תדרוש לבוא איתך. את הרי לא הולכת כי את מסתירה משהו אלא כי את מודאגת. נכון? בסופו של דבר - אם מדובר במשהו שמצריך בדיקות מיוחדות ממילא תצטרכי לספר לה וממילא לא תוכלי ללכת לבד אז בשביל מה לגרום לה מתח אח"כ. ואגב, את יכולה גם לבחור רופאה ולא רופא אם את מתביישת. שיהיה בהצלחה ונקווה שזה שום דבר

נועם@בת

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif דרוש גינוקולוג/ית חביב/ה

במכבי בירושלים. לא מומחה פוריות, פשוט גניקולוג שיהיה נחמד לילדונת, ולא יגרום לה טראומות. כל מי שיש לה המלצות מתבקשת לצרף אותן. נועם ~שיש לה עד היום טראומה מהביקור הראשון אצל הגניקולוגית למרות שעברו 20 שנה מאז
~

justagir123l

New member
../images/Emo20.gif

אני יודעת שאני לא צריכה מומחה פוריות (עוד לא... ואני מקווה שאף פעם לא), אני פשוט שאלתי את השאלה כאן כי לא היה פורום אחר שמתאים לזה יותר. למה יש לך טראומה? :)

justagir1231 .... מקווה שתמצאי

רופא/ה חביב/ה - שמחה שקיבלת המלצות... כי גם אני עברתי טראומה בפעם הראשונה, אמנם זה היה רק בגיל 18.5-19 בערך. פשוט מאוד, הרופאה לא היתה אדיבה ועדינה במיוחד ונתנה לי להבין שאני די טיפשה כששאלתי על גלולות... אבל אל תדאגי, אני מאיזור הצפון, אז כנראה לא תתקלי בה... מה שכן, מאחלת לך המון
ואל תידחי מידי את הביקור אצל הגניקולוג...

נועם@בת

New member
הפניה היתה ליתר הבנות

שאצלן באופן אוטומטי, רופא זה מומחה פוריות. למה טראומה? כי זה היה ביקור אצל קצבית, שהושיבה אותי על הכסא מול חלון פתוח שפנה לגן ציבורי ליד. בת @#$% שדחפה את הידיים שלה בלי כל התחשבות בזה שהגעתי עם פטריה וכאבים, וכשנאנחתי בקול (לא העזתי לצעוק) מלמלה בזעף משהו מתחת לשפם שלה. רק כשהגעתי לרופא אחר, ולרופאים אחרים הבנתי שזה בכלל לא חייב להיות ככה. שזה לא חייב לכאוב, ואם כן אז הרופא מכין אותך ומתנצל על שהכאיב. שאת יכולה להיות בנאדם שהרופא מדבר איתו, ולא - תסלחי לי- חור בין הרגלים על הכסא מולה
בגלל זה ביקשתי המלצה עבורך, כדי שתגיעי לרופא/ה שלא יעשה לך טראומה, ולא יגרום לך להסס בפעם הבאה שתצטרכי אותו. תשמרי על עצמך ילדה, מי כמונו יודע כמה חשוב לשמור על האברים הפנימיים האלה, כדי שלעולם, לעולם לא תצטרכי מומחה פוריות
נועם

e k

New member
הצעה

אני מסכימה עם הבנות. לא נעים אבל אין ברירה אני מניחה שבאמת כדאי לך ללכת. רק שתדעי בקופת חולים בגלל גילך לא יקבלו אותך בלי אמא כי את קטינה על פי חוק (מתחת לגיל 18) אבל לפעמים יש מזל וכן מקבלים. בקשר לרופא אני מציעה לך את דר´ עופר תדמור. הוא רופא אנושי מאוד ברור מאוד ונעים. אין לי טל´ תבדקי בספר של מכבי. בהצלחה.

oc101

New member
לא מכירה חוק כזה ../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

אני הלכתי לראשונה בגיל 17 לגניקולוג , זה היה עם חבר ... פחדתי לספר לאימי שאני כבר לא בתו... היה היתה בטוחה שאני בתולה עד לפחות גיל 24 ...חה חה חה צחוק הגורל הוא כל השנים שלקחתי גלולות (איזה ביזבוז ..) והלילות שהעברתי ללא שינה , אולי אני בהריון..... ובכלל אין לי סיכוי להיכנס טבעי... חה חה חה הצעירה בבשלניות

עמית@

New member
גם אני הלכתי לבד בגיל 16 לראשונה

ולא דרשו ממני שום אמא בכניסה.. וטוב שכך
זה אמנם היה מפחיד אבל חייבים לעבור את זה מתישהו כך שרצוי לבדוק את זה בהקדם. בהצלחה

רומי 007

New member
אוסי

מאיפה הוצאת את התמונה האיומה הזו? ממש אי אפשר ללכת לישון כשרואים כזה יצור. אגב - גם אני לקחתי שנים גלולות (מגיל 17 עד 26 ןשוב מגיל 28-29) והיום בא לי לרצוח את הרופא שנתן לי אותן. אבל - אל תגידי שאין לך סיכוי להכנס טבעי (אלא אם כן כבר אין לך 2 חצוצרות) כי ניסים קורים.

למעלה