אוף... (2)

kill taco bell

New member
אוף... (2)

כל הזמן מדברים כאן על "טובת המדינה" "לשמור על המדינה" וכו´ וכו´... ולי אישית זה נשמע קצת פאשיסטי (ואין לי כאן כוונה לפגוע בפאשיסטים). המדינה לא קיימת "סתם ככה". מדינות נוצרו מתוך אינטרס של קומץ של יחידים להתאחד ולהגביר את כוחם והשפעתם. למדינה אין רצון משלה. בטחון המדינה היא בטחון האזרחים בה. המדינה היא לא דבר עצמאי. והנקודה שלי היא- האם לא נסחפנו קצת בקטע של המדינה ושכחנו את האזרחים? איך בדיוק אנחנו שומרים על בטחון המדינה, נגיד עכשיו, כשכל יום נהרגים אזרחים? האם יש טעם בכלל במדינה כרגע בעולם הגלובלי וכו´...? האם יש לזה משמעות? האם לכם כפרטים יש רצון בהגדרה לאומית?

Deathatred

New member
קיימנו את הדיון הזה אלף פעם

פשוט במקום לרשום כל פעם "לשמור על המדינה ועל חיי אזרחיה ועל כך שהמדינה תהיה מסוגלת לשמור על אזרחיה ולספק להם שירותים חיוניים וכו..." כולם כבר רושמים בקיצור "לשמור על המדינה". החיילים לא שומרים רק על גוף ערטילאי שנקרא מדינה אלא על חיי החברים שלהם, המשפחה שלהם והעם שלהם, הם שומרים על שלמות הערים שבהם הם חיים ומבקרים, הם שומרים עלכך שהמערכות החשובות לכל אזרח (מים, חשמל, חינוך ועוד) ימשיכו לתפקד. אם תחפש בארכיון הפורום תמצא כאן דיון, שכמדומני התחיל בשאלת הענשת משפחות של מחבלים מתאבדים (הרבה לפני שבממשלה בכלל שקלו גירוש) וגלש לדיון בנושא פציפיזם ולאומיות. אני זוכר שהששתתפו בעיקר אני, ההוא הדתי ורעות כ"ץ. בדיון תמצא תשובות לכל השאלות שלך. חיפוש נעים!

למעלה